802.1x-kirjautumisikkunaprofiili vaatii nimen ja salasanan Wi-Fi-yhteydelle

Jotta kirjautumisikkunaprofiilia käytettäessä suoritettaisiin asianmukainen Wi-Fi-todentaminen, käyttäjien täytyy tunnistautua käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Jos kirjautumisikkuna on määritetty näyttämään käyttäjäluettelo, kaikkien kyseisellä menetelmällä tunnistautuvien käyttäjien täytyy tunnistautua uudelleen manuaalisesti Wi-Fi-verkkoon.  Jotta käyttäjät voidaan pakottaa antamaan käyttäjätunnus manuaalisesti tällä tavalla, kirjautumisikkunassa tulee näyttää nimi- ja salasanakentät.

Tämä asetus voidaan määrittää kolmella eri tavalla: Järjestelmäasetusten kautta, defaults-komennon kautta ja Workgroup Managerin kautta. Yhden menetelmän käyttäminen riittää.

Järjestelmäasetusten käyttäminen asiakas-Macissa

1. Valitse Apple () -valikosta Järjestelmäasetukset.
  2. Valitse Sisältö-valikosta Käyttäjät.
  3. Osoita lukkosymbolia vasemmassa alakulmassa ja anna ylläpitäjän salasana.
  4. Osoita Kirjautumisvalinnat -painiketta alhaalla vasemmalla.
  5. Valitse Näytä kirjautumisikkunassa -osiossa Nimi ja salasana -vaihtoehto.
     Nimen ja salasanan valinta

6. Sulje Järjestelmäasetukset.
  7. Kirjaudu ulos varmistaaksesi, että kirjautumisikkuna on määritetty oikein.

Defaults-komennon käyttäminen asiakas-Macissa

Sama asetus voidaan määrittää myös komentorivin kautta:

1. Varmista, että Järjestelmäasetukset ei ole auki.
  2. Avaa Pääte (/Ohjelmat/Lisäohjelmat).
  3. Nykyistä asetusta voidaan haluttaessa tarkastella suorittamalla seuraava komento:
        sudo defaults read /Library/Preferences/com.apple.loginwindow SHOWFULLNAME

Arvo 0 (FALSE) kertoo, että Käyttäjäluettelo on tämänhetkinen asetus.
    Arvo 1 (TRUE) kertoo, että Nimi ja salasana on tämänhetkinen asetus.

4. Nimi ja salasana -asetusta voidaan käyttää suorittamalla seuraava komento:
        sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.loginwindow SHOWFULLNAME -bool TRUE

5. Kirjaudu ulos varmistaaksesi, että kirjautumisikkuna on määritetty oikein.

Workgroup Managerin käyttäminen palvelimella

Kun kyseessä on Mac OS X -asiakas hallitussa asiakasympäristössä, suorita seuraavat vaiheet:

1. Avaa Workgroup Manager Mac OS X Serverissä.
  2. Valitse tietokone tai tietokoneryhmä, jonka asetuksia halutaan muokata katselupaneelissa.
  3. Osoita WGM-työkalurivin Asetukset-painiketta.
  4. Osoita Yleiskuva-paneelissa Kirjautuminen-painiketta.
  5. Valitse Ikkuna-välilehdellä hallinta-asetukseksi Aina-valintapainike.

6. Osoita Tyyli:-kohdan vieressä olevaa Nimen ja salasanan tekstikentät -asetusta.

7. Osoita Käytä nyt -painiketta ja osoita sitten Valmis-painiketta.
  8. Lopeta Workgroup Manager.
  9. Mac OS X -asiakkaassa: Kirjaudu ulos varmistaaksesi, että kirjautumisikkuna on määritetty oikein.