Mac mini (vuoden 2010 puoliväli): Ulkoiset portit ja liittimet

Tietoja Mac mini (vuoden 2010 puoliväli) -tietokoneen ulkoisista porteista ja liittimistä.

Havainnekuva porteista ja liittimistä

Huomautus: Tässä artikkelissa käsitellyt portit ja liittimet sijaitsevat tietokoneen takana olevassa liitäntäpaneelissa.

Virtajohdon liitäntä
Tämä portti on Mac minin (vuoden 2010 puoliväli) sisäänrakennetun virtalähteen liittämistä varten. Tämä liitin on erimuotoinen verrattuna aiempiin Mac mini -malleihin.
Gigabit Ethernet -portti (10 / 100 / Gigabit 1000Base-T)
Mac mini (vuoden 2010 puoliväli) -tietokoneessa on sisäänrakennettu 10/100/1000 Gigabit Ethernet -portti.  Tietokone voidaan liittää Ethernet-kaapelilla kaapeli- tai DSL-modeemiin, keskittimeen, kytkimeen tai reitittimeen tai toiseen Macintosh-tietokoneeseen. Ethernet-portti tukee myös jumbokehyksiä. Liitetty laite voi olla joko 10Base-T-, 100Base-TX- tai 1000Base-T-laite. Portti tunnistaa automaattisesti, minkä tyyppinen laite on liitetty. Ethernet-ristikytkentäkaapelia ei tarvitse käyttää muihin Ethernet-laitteisiin yhdistettäessä.
Yksi FireWire 800 -portti
Mac mini (vuoden 2010 puoliväli) -tietokoneessa on yksi 800 Mbit/s FireWire (IEEE 1394b) -portti; 8 wattia. 800 Mbit/s on teoreettinen maksimikuorma, ja todelliset nopeudet vaihtelevat. Tätä porttia käytetään vanhempien iPodien sekä muiden laitteiden (kuten videokameroiden tai ulkoisten kovalevyjen tai optisten asemien) kanssa.
HDMI-portti

HDMI-portin avulla tietokone voidaan liittää yhteensopivaan HDMI-näyttöön, tai mukana toimitetun HDMI–DVI-sovittimen avulla DVI-näyttöön. Tämän portin kautta voidaan käyttää laajennettu työpöytä- tai näytön kahdennus -tilaa jopa 1 920 x 1 200 pikseliin asti.
Mini DisplayPort

Käytetään Mini DisplayPort -näytön (esimerkiksi Apple LED Cinema Display -näyttö) tai Mini DisplayPort–VGA-, –DVI- tai –Dual-Link-sovittimen (myydään erikseen) liittämiseen. Mac mini (vuoden 2010 puoliväli) tukee jopa 2560 x 1600 pikselin resoluutiota sekä laajennettu työpöytä- ja näytön kahdennus -tilaa molempien porttien kautta.

Neljä USB (Universal Serial Bus) 2.0 -porttia

Mac mini (vuoden 2010 puoliväli) -tietokoneessa on yhteensä neljä USB 2.0 -yhteensopivaa porttia. Näihin portteihin voi liittää sekä USB 2.0- että USB 1.1 -laitteita.

USB-portit käyttävät USB A -tyyppisiä liittimiä, joissa on kussakin neljä nastaa.

USB 2.0 -portit tukevat alhaisen nopeuden (1,5 Mbit/s), täyden nopeuden (12 Mbit/s) ja suuren nopeuden (480 Mbit/s) tiedonsiirtoa.

SD-korttipaikka Sisäänrakennetun SD-korttipaikan avulla Mac mini (vuoden 2010 puoliväli) voi lukea tietoja SD-tietovälineestä ja kirjoittaa tietoja siihen. Paikassa voidaan käyttää seuraavanlaisia kortteja: Standard SD (Secure Digital) 4 Mt – 4 Gt, SDHC (Secure Digital High Capacity) 4 Gt – 32 Gt ja SDXC (Secure Digital Extended Capacity) 32 Gt ja suuremmat.
Äänen sisäänmeno / optinen äänen sisäänmenoportti

Äänen sisäänmenoportissa toimivat sekä optinen digitaalinen sisäänmeno että analoginen sisäänmeno.

Analoginen sisäänmeno on käytettävissä 3,5 mm:n minipuhelinliittimen kautta. Äänen sisääntuloliitin hyväksyy linjatasoisia stereosignaaleja, kun 24 bitin stereon näytteenottotaajuus on 44,1–192 kHz. Sisääntuloliittimeen voi myös yhdistää stereon miniplug-RCA-kaapelisovittimen, jotta stereolaitteisto voidaan liittää tietokoneeseen liittämistä varten.

Optinen äänen sisääntulo on SPDIF-muotoa ja käyttää TOSLINK-vakiokaapelia TOSLINK-mini-plug-sovittimen kanssa. Se hyväksyy enintään 24 bitin stereon ja 44,1–96 kHz:n näytteenottotaajuuden.

Kuulokeulostulo / optisen äänen ulostuloportti
Kuulokeliitin/linjan ulostuloliitin tukee digitaalista optista äänen ulostuloa, analogista äänen ulostuloa (24 bitin, 44,1–192 kHz:n D/A-muunnin), digitaalista äänen ulostuloa (24 bitin stereo ja 44,1–192 kHz:n näytteenottotaajuus) ja sitä tukevaa koodattua digitaalisen äänen ulostuloa (AC3 ja DTS). Analogisille kuulokkeille ja linjaulostulolle käytetään tavallista äänikaapelia, jossa on 3,5 mm:n metallipistoke. Digitaalista ääntä varten voidaan käyttää Apple iPhone -kuulokemikrofonia tai TOSLINK-vakiokaapelia TOSLINK-mini-plug -sovittimen avulla.