Pistenäyttöjen käyttö Mac OS X 10.6:ssa

Tietoja siitä, mitä suosittuja muiden valmistajien pistenäyttöjä Mac OS X 10.6 Snow Leopard tukee, ja miten ne määritetään käyttämään VoiceOver-ominaisuutta.

Mac OS X 10.6 Snow Leopard sisältää tuen sekä USB- että Bluetooth-pistenäytöille. Jotkut suositut Mac OS X 10.6:n tukemat pistenäytöt voivat käyttää joko Bluetoothia tai USB-liitäntää ensisijaisena yhteystapana.

USB-pistenäyttöjen käyttäminen

Mac OS X 10.6.2:ta tai uudempaa suositellaan USB-yhteyttä käyttävien laitteiden käyttämiseen (käytä Ohjelmiston päivitystä uusimpien päivitysten etsimiseen). Jos pistenäyttö yhdistetään USB-kaapelilla, sen pitäisi määrittää itsensä automaattisesti, kun se liitetään Maciin.

Näytön pitäisi näkyä VoiceOver-työkalussa, kun Pistekirjoitus on valittu ja Näytöt-välilehteä on osoitettu.

Bluetooth-pistenäyttöjen käyttäminen

1. Jos pistenäyttö käyttää Bluetoothia, varmista, että näytössä on virta päällä. Varmista myös, että Bluetooth on päällä osoittamalla valikkorivin Bluetooth-symbolia tai avaamalla Bluetooth-asetukset Järjestelmäasetuksista.
  2. Avaa VoiceOver-työkalu, jonka pitäisi löytää Macin lähellä olevat Bluetooth-pistenäytöt. Saattaa olla tarpeen osoittaa +-merkkiä, jotta Bluetooth-pistenäytön määrittäminen voidaan aloittaa.

Kuvassa näkyy Pistekirjoitus valittuna, mutta ei vielä havaittuja näyttöjä

1. Joissakin pistenäytöissä on vaihtoehtona Bluetooth-yhteys, mutta ellei sitä ole saatavilla käyttämässäsi pistenäytössä, harkitse sen sijaan laitteen liittämistä Maciin USB-yhteyden kautta.
  2. Valitse pistenäyttösi luettelosta ja osoita Valitse-painiketta. Parinmuodostuspyynnön valintataulu tulee näkyviin.

Esimerkki parinmuodostuspyynnön varoitusviestistä, jossa pyydetään Bluetooth-laitteen pääsykoodia

3. Anna laitteen pääsykoodi. Ellei valintataulussa näy numeroa (kuten yllä), kokeile koodeja 0000 tai 1234. Selvitä pistenäytön mukana tulleista ohjeista, mitä tunnuskoodia tulisi käyttää.
  4. Kun parinmuodostus on suoritettu onnistuneesti, pistenäytön tulisi olla automaattisesti määritetty ja käytettävissä VoiceOver-työkalussa.

Esimerkki pistenäytöstä VoiceOver-työkalun pistekirjoitusosion luettelossa

Huomautus: Jos yrität määrittää tuetun pistenäytön näiden ohjeiden mukaan, mutta laitteen määrittäminen ei onnistu, harkitse laitteen asettamista "Pistekirjoituksen päätetilaan" ja toista yllä esitetyt toimenpiteet.

Mac OS X 10.6:n kanssa toimivat pistenäytöt

Kaikki alla mainitut laitteet tukevat ainoastaan USB-liitäntää, ellei muuta ole ilmoitettu.

Alva/Optelec

• Alva BC 640 USB ja Bluetooth
  • Alva BC 680 USB ja Bluetooth
  • Alva 544 Satellite
  • Alva 544 Satellite Traveller
  • Alva 570 Satellite Pro
  • Alva 584 Satellite Pro
  • Optelec Voyager 44

American Printing House for the Blind (APH)

• Refreshabraille 18 USB ja Bluetooth

Baum

• Conny/VarioConnect 12 Bluetooth
  • PocketVario 24 USB ja Bluetooth
  • SuperVario 32 USB ja Bluetooth
  • SuperVario 40 USB ja Bluetooth
  • SuperVario 64 USB ja Bluetooth
  • SuperVario 80 USB ja Bluetooth
  • VarioConnect 24 USB ja Bluetooth
  • VarioConnect 32 USB ja Bluetooth
  • VarioConnect 40 USB ja Bluetooth
  • VarioPro 64
  • VarioPro 80

Eurobraille

• Esys 12 USB ja Bluetooth
  • Esys 40 USB ja Bluetooth

Freedom Scientific

• Focus 40
  • Focus 80
  • PAC Mate 20
  • PAC Mate 40
  • PAC Mate BX420 (vain näyttö)
  • PAC Mate BX440 (vain näyttö)
  • PAC Mate QX420 (vain näyttö)
  • PAC Mate QX440 (vain näyttö)

GW-Micro/HIMS

(Huomautus: Bluetooth-moduuli vaaditaan, jotta BrailleSense-laitetta voidaan käyttää Bluetoothin kautta.)

• BrailleSense USB ja Bluetooth
  • BrailleSense Plus USB ja Bluetooth
  • SyncBraille 20
  • SyncBraille 32

HandyTech

• Braille Star 40 USB ja Bluetooth
  • Braille Star 80
  • Braille Wave USB ja Bluetooth
  • Braillino Bluetooth
  • Easy Braille USB ja Bluetooth

Humanware

• BrailleConnect 12 USB ja Bluetooth
  • BrailleConnect 24 USB ja Bluetooth
  • BrailleConnect 32 USB ja Bluetooth
  • BrailleConnect 40 USB ja Bluetooth
  • Brailliant 24 USB ja Bluetooth
  • Brailliant 32 USB ja Bluetooth
  • Brailliant 40 USB ja Bluetooth
  • Brailliant 64 USB ja Bluetooth
  • Brailliant 80 USB ja Bluetooth
  • BrailleNote mPower BT 18 Bluetooth
  • BrailleNote mPower BT 32 Bluetooth
  • BrailleNote PK Bluetooth

Nippon Telesoft

• Seika Version 3

Papenmeier

• Braillex Trio USB ja Bluetooth

Mac OS X 10.5 -tietoja

Lisätietoja USB-pistenäytön käyttämisestä Mac OS X 10.5 Leopardin kanssa sekä siitä, mitä muun valmistajan pistenäyttöjä Leopard tukee, on saatavilla osoittamalla tätä. Mac OS X 10.5.3:a (tai uudempaa) suositellaan vahvasti.

Jos käytössä on Mac OS X 10.5.3:a vanhempi versio, lataa ja asenna Braille Display Update 1.0 -päivitys seuraavien pistenäyttöjen käyttämiseksi: GW Micro BrailleSense, SyncBraille 20, SyncBraille 32, HandyTech Easy Braille, Braille Star 40, Braille Star 80, HIMS BrailleSense, SyncBraille 20, SyncBraille 32, Nippon Telesoft Seika Version 3 ja Papenmeir Braillex Trio.