Tietoja Mac OS X 10.6.2 -päivityksestä

Lue lisää Mac OS X 10.6.2 -päivityksestä.

Mac OS X 10.6 Snow Leopard -laatikkoMac OS X 10.6.2 -päivitys

Tätä päivitystä suositellaan Mac OS X 10.6–10.6.1 Snow Leopardin käyttäjille. Päivitys sisältää yleisiä käyttöjärjestelmäkorjauksia, jotka parantavat Mac-tietokoneen vakautta, yhteensopivuutta ja suojausta.

Tarkempia tietoja päivityksen turvallisuussisällöstä on tässä osoitteessa.

Järjestelmän päivittäminen

Varmuuskopioi järjestelmä ennen päivityksen asentamista. Voit käyttää siihen Time Machinea.

Älä keskeytä asennusprosessia, kun järjestelmän päivitys on alkanut. Seuraukset voivat olla odottamattomia, jos tietokoneeseen on asennettu muun valmistajan ohjelmistomuutoksia, tai jos käyttöjärjestelmää on muutettu jollakin muulla tavalla.

Valitsemalla Apple (???) -valikosta Ohjelmiston päivitys voit automaattisesti tarkistaa Internetistä uusimmat Apple-ohjelmistot, kuten tämän päivityksen.

Jos tietokoneen päivitykset eivät ole ajan tasalla, näkyviin voi tulla muita ohjelmistopäivityksiä tietokonetta varten. Ne on syytä asentaa. Kun Ohjelmiston päivitys antaa Ohjelmisto on ajan tasalla -ilmoituksen, voit olla varma, että kaikki saatavilla olevat päivitykset on asennettu.

Huomaa, että päivityksen koko voi vaihdella tietokonekohtaisesti, kun päivitys asennetaan Ohjelmiston päivitys -toiminnon avulla. Jotkin päivitykset on myös asennettava ennen muita. Tämän vuoksi Ohjelmiston päivitys on suoritettava useita kertoja, jotta kaikki käytettävissä olevat päivitykset tulevat ladattua.

Voit ladata päivityksen asentajan manuaalisesti. Tämä on kätevä vaihtoehto, kun päivitettävänä on useita tietokoneita, mutta haluat ladata päivityksen vain kerran. Itsenäisen asentajan versiot ovat saatavilla Applen tuen tiedostohaut -sivulta.

Mitä päivitys sisältää?

Yleisiä käyttöjärjestelmään liittyviä korjauksia seuraaviin ongelmiin:

• ongelma, joka aiheutti tietojen poistamisen käytettäessä vierailutunnusta
  • ongelma, joka saattaa saada järjestelmän kirjaamaan ulos odottamatta
  • valikkoekstrojen luotettavuus
  • sanakirjan ongelma, joka ilmenee käytettäessä hepreaa ensisijaisena kielenä
  • sulkijan naksahduksen äänitehoste kuvankaappausta ottaessa
  • ongelma neljän sormen pyyhkäisyeleen kanssa
  • ongelma lisättäessä kuvia yhteystietoihin Osoitekirjassa
  • Front Row -ongelma, joka saattaa hidastaa videoiden katselemisen kehystaajuutta tai tehdä siitä hitaan
  • Active Directory -käyttäjien liikkuvien tunnusten luonti
  • VPN-yhteyksien luotettavuus ja kesto
  • yleisiä luotettavuuden parannuksia seuraaviin ohjelmiin: iWork, iLife, Aperture, Final Cut Studio, MobileMe ja iDisk
  • yleisiä parannuksia VoiceOver-suorituskykyyn
  • tämä päivitys korjaa videoiden toistamiseen ja suorituskykyyn liittyviä ongelmia, joita saattaa esiintyä joissakin tilanteissa iMac (21,5-tuumainen, loppuvuosi 2009)- ja iMac (27-tuumainen, loppuvuosi 2009) -tietokoneissa, kun AirPort on käytössä.

Kirjasinkorjauksia seuraaviin ongelmiin:

• ongelma kirjasinten välistyksen kanssa
  • ongelma, jossa joitakin kirjasimia puuttuu
  • kirjasinten kahdentumisten ongelmat
  • ongelma, jossa jotkin PostScript Type 1 -kirjasimet eivät toimi oikein

Grafiikkakorjauksia seuraaviin ongelmiin:

• ongelma yhdistettäessä näyttöjä DVI- ja Mini DisplayPort -sovittimiin
  • ongelma, jossa järjestelmä ei säilytä kirkkausasetusta uudelleenkäynnistyksen yhteydessä
  • korjaa tiettyjen näyttömallien toimintoja
  • yleisiä luotettavuuden ja suorituskyvyn parannuksia joitakin ohjelmia käytettäessä

Mail-ohjelmaan liittyviä korjauksia seuraaviin ongelmiin:

• tilanne, jossa Mail-ohjelman lukemattomien viestien määrää ei välttämättä päivitetä oikein, kun viestit luetaan toisessa tietokoneessa
  • ongelma, jossa poistetut RSS-syötteet saattavat tulla uudelleen näkyviin
  • ongelma, jossa Mail ei pysty esikatselemaan tai pikakatselemaan liitteitä, kun uutta viestiä luodaan
  • ongelma, joka saattaa saada Osoitekirjan ja/tai Mailin lopettamaan vastaamisen avaamisen yhteydessä
  • parannettu rivityksen yhteensopivuus, kun viestejä lähetetään tiettyihin sähköpostiohjelmiin ja Microsoft Exchange Server -palvelimeen
  • ongelma, jossa Mail tuo näyttöön joidenkin Gmail-tunnusten yhteydessä ilmoituksen siitä, että tunnus on ylittänyt kaistanleveyden rajoitukset

MobileMe-palveluihin liittyviä korjauksia seuraaviin ongelmiin:

• suorituskyky tilanteessa, jolloin iDisk-tiedostoja käytetään Finderin kautta ja synkronoidaan
  • ongelma, jossa iDisk-tiedostojen synkronointia ei jatketa kohteiden tarkistuksen vaiheesta
  • luotettavuus ja suorituskyky synkronoitaessa yhteystietoja, kalentereita ja kirjanmerkkejä MobileMen avulla (myös iTunesin ja iSyncin kanssa synkronointia on parannettu)
  • ongelma, joka estää joitakin käyttäjiä kirjautumasta MobileMe-palveluun MobileMe-jtärjestelmäasetusten paneelin kautta

NFS (Network file system) -tiedostojärjestelmään liittyviä korjauksia seuraaviin ongelmiin:

• yhteensopivuus muiden valmistajien AFP-palvelinten kanssa
  • liikkuvien kotihakemistojen tiedostojen synkronointi

Tulostamiseen ja faksaamiseen liittyviä korjauksia seuraaviin ongelmiin:

• automaattisten tulostinpäivitysten parannukset
  • Tulosta-valintataulu sallii useamman kuin yhden faksin vastaanottajan syöttämisen ja faksin lähettämisen kyseisille vastaanottajille

Safari-ohjelmaan liittyviä korjauksia seuraaviin ongelmiin:

• grafiikan vääristymiseen liittyvä ongelma Top Sites -toiminnossa
  • Safarin pluginien luotettavuus

Mac OS X 10.6.2 -yhdistelmäpäivitys sisältää myös parannuksia, jotka sisältyvät Mac OS X 10.6.1 -päivitykseen.