PowerBook G4: Näin poistat tai asennat akun

Opi poistamaan tai asentamaan PowerBook G4 (12-tuumainen), PowerBook G4, PowerBook G4 (Gigabit Ethernet), PowerBook G4 (DVI) tai PowerBook G4 (1 GHz/867 MHz) -mallin akku.

PowerBook G4 (12-tuumainen)

Akun poistaminen

1. Sammuta tietokone.
    Varoitus: Jos poistat akun sammuttamatta tietokonetta, saatat menettää tietoja.
  2. Käännä tietokone ympäri.
  3. Etsi akun vapautussalpa.
  4. Avaa akun lukko kääntämällä salpaa kolikolla neljänneskierros myötäpäivään. Poista sitten akku varovasti.

Kuva 1: Akun poistaminen

Uuden akun asentaminen

1. Sulje näyttö ja käännä tietokone ympäri.
  2. Aseta akku akkupaikkaan siten, että pinta on tasainen. Lukitse akku paikalleen kääntämällä salpaa kolikolla neljänneskierros vastapäivään.

Kuva 2: Akun asentaminen

PowerBook G4 - PowerBook G4 (1 GHz/867 MHz)

Kuva 3: Akun paikka

Akun poistaminen

1. Katkaise tietokoneesta virta.
  2. Käännä tietokone ympäri.
  3. Etsi akun vapautussalpa tai -salvat.

Kuva 4: Akun poistaminen malleissa PowerBook G4 - PowerBook G4 (1 GHz/867 MHz)

4. Liu'uta salpa alas ja poista akku varovasti.

Akun asettaminen paikalleen

1. Aseta akku akkutilaan vinosti LED-puoli edellä.
  2. Paina akkua jämäkästi alas, kunnes akun salpa asettuu paikalleen.

PowerBook G4 (15-tuumainen, FW800) - PowerBook G4 (15-tuumainen, kaksikerroksinen SD)
PowerBook G4 (17-tuumainen)
PowerBook G4 (17-tuumainen, 1,33 GHz)

Akun poistaminen

1. Katkaise tietokoneesta virta.
  2. Käännä tietokone ympäri.
  3. Etsi akun vapautussalpa tai -salvat.

Kuva 5: Akun poistaminen malleissa PowerBook G4 (17-tuumainen) ja PowerBook G4 (17-tuumainen, 1,33 GHz)

Huomautus: Akku on eri paikassa MacBook Pro, PowerBook G4 (17-tuumainen) ja PowerBook G4 (17-tuumainen, 1,33 GHz) -tietokoneissa.  Eri tietokonemallien ulkoasu voi olla erilainen.
  4. Liu'uta salpa alas ja poista akku varovasti.

Akun asettaminen paikalleen

1. Aseta akku akkutilaan vinosti LED-puoli viimeisenä, kuten kuvassa 5.
  2. Paina akkua jämäkästi alas, kunnes akun salpa asettuu paikalleen.

Akun vaihtaminen, kun tietokone on lepotilassa

Jos akun varaustaso laskee alhaiseksi käytön aikana, voit asettaa tietokoneen lepotilaan ja vaihtaa tilalle täyden akun. Sisäisen vara-akun varaus riittää säilyttämään RAM-muistissa olevat tiedot noin yhden minuutin ajan. Huomautus: Tämä ei onnistu Mac OS X 10.0:ssa.