iPhoton Mac-versio: Applen painotuotteiden ja projektien tilausongelmien vianmääritys

Suorita painopalveluihin liittyvien ongelmien vianmääritys seuraavien ohjeiden avulla.

Laajenna kaikki | Pienennä kaikki

Ennen lähettämistä: perusvianmääritys

Pystytkö avaamaan selaimessa osoitteen www.apple.com/fi/?

En, osoitteeseen www.apple.com/fi/ ei saa yhteyttä.

Ota yhteys Internet-palveluntarjoajaasi, jotta voit suorittaa Internet-yhteyteen liittyvien ongelmien vianmäärityksen.

Kyllä, yhteyden muodostaminen onnistuu.

Onko käytössäsi iPhoto 7.1.5 tai aiempi?

Kyllä, käytössäni on iPhoto 7.1.5 tai aiempi.

Apple ei enää tue painotuotteiden tilaamista iPhoto 7.1.5:llä tai aiemmalla. Siirry Mac App Storeen ja päivitä tietokoneeseen iPhoto '09 tai uudempi.

Ei, käytössäni ei ole iPhoto 7.1.5 tai aiempi.

Onko sinulla Apple ID?

Ei, minulla ei ole Apple ID:tä.

Tarvitset Apple ID:n, jotta voit ostaa painotuotteita iPhoton kautta. Voit luoda Apple ID:n iPhotossa tai käymällä osoitteessa https://appleid.apple.com/fi.

Kyllä, minulla on Apple ID.

Onko Express Checkout käytössä?

Ei, Express Checkout ei ole käytössä.

Express Checkoutin tulee olla käytössä, jotta voit ostaa painotuotteita iPhoton kautta.

1. Siirry Apple Online Storeen.
  2. Osoita Tili-valikkoa ja valitse Näytä tili.
  3. Osoita Tiliasetukset-kohdassa Päivitä Express Checkoutin asetukset.
  4. Kirjaudu sisään tarvittaessa.
  5. Ota Express Checkout käyttöön.

Kyllä, Express Checkout on käytössä.

Jatka seuraavan osion ohjeilla.

Ennen lähettämistä: iPhoto-ohjelman tai tilin vianmääritys

Oletko tilaamassa kirjaa?

Kyllä, olen tilaamassa kirjaa.

Saitko "Yhdellä tai useammalla kirjan sivulla on kehyksiä, jotka eivät sisällä kuvia. Muuta sivujen asettelua tai sijoita kehyksiin kuvia ennen kirjan ostamista." -varoitusviestin?

Kyllä, sain kyseisen varoitusviestin.

Jos olet valinnut sivulle valokuvataustan, mutta et ole lisännyt siihen kuvaa, saat varoitusviestin, jonka mukaan kehyksestä puuttuu kuva. Voit lisätä kuvan kyseisen sivun taustalle tai muuttaa sivun asettelun valkoiseksi tai värilliseksi vakiotaustaksi.

Ei, en saanut kyseistä varoitusviestiä.

Siirry alla olevaan "Ei, olen tilaamassa muuta tuotetta" -kohtaan.

Ei, olen tilaamassa muuta tuotetta.

Saitko "Tilisi tiedot ovat muuttuneet. Tarkista laskutustietosi ja hyväksy ne." -varoitusviestin?

Kyllä, sain kyseisen varoitusviestin.

Siirry laskutussivulle Tili-paneelissa ja anna turvakoodi ja laskutusosoite uudelleen täsmälleen siinä muodossa kuin ne näkyvät luottokorttilaskussa. Osoita Tallenna-painiketta. Ratkesiko ongelma?

Huomautus (vain yhdysvaltalaisille asiakkaille): kun annat laskutusosoitteen uudelleen, sinun täytyy ehkä käyttää viisinumeroista postinumeroa ZIP+4-muodon (postinumero ja neljä lisänumeroa) sijaan.

Kyllä, ongelmani ratkesi.

Näin käy joskus, kun käyttäjä tekee tilauksen iPhotossa ja sitten muuttaa laskutusosoite- tai luottokorttitietoja iTunesissa tai Apple Storessa.

Ei, laskutustietojeni muuttaminen ei ratkaissut ongelmaa.

iPhoto '09: päivitä avainnippu.

iPhoto '11 tai uudempi: poista evästeet Safarissa.  Huomautus: tällä saattaa olla vaikutusta myös muiden ohjelmien evästeisiin.

Ei, en saanut kyseistä varoitusviestiä.

Saitko "Tapahtui odottamaton virhe. Yritä myöhemmin uudelleen." -viestin?

Kyllä, sain kyseisen viestin.

Kokeile antaa luottokorttitiedot ja laskutusosoite Apple Online Storessa uudelleen täsmälleen siinä muodossa kuin ne näkyvät luottokorttilaskussa.

1. Siirry Apple Online Storeen.
  2. Valitse Account (Tili) -valikosta View Account (Näytä tili).
  3. Valitse Account Settings (Tilin asetukset) -kohdasta "Change your default shipping or billing info" (Muuta toimituksen ja laskutuksen oletustietoja).
  4. Kirjaudu pyydettäessä sisään Apple ID:lläsi ja salasanallasi.
  5. Valitse Payment Information (Maksutiedot) -kohdasta Edit (Muokkaa).
  6. Anna kaikki tiedot uudelleen täsmälleen siinä muodossa kuin ne näkyvät luottokorttilaskussa ja osoita Save (Tallenna).

Ei, en saanut kyseistä viestiä.

Lähettämisen aikana: lähetykseen liittyvien ongelmien vianmääritys

Siirtyivätkö tiedostot iPhotosta Applen palvelimille ja saitko tilausnumeron?

Ei, en saanut tilausnumeroa.

1. Varmista, että käytössäsi on iPhoto '09 tai uudempi. iPhoton aiemmista versioista ei enää voi tilata painotuotteita.
  2. Jos tietokoneessa on käytössä palomuuri tai tietoturvaohjelmisto, varmista, että iPhotolla on pääsy portteihin 80 ja 443. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla poistaa ohjelmiston käytöstä tilapäisesti.
  3. Jotkin muun valmistajan virustorjunta- ja järjestelmän puhdistusohjelmat (kuten MacKeeper) saattavat häiritä iPhoto-tilauksia. Varmista, että tällaiset ohjelmat ovat poissa käytöstä.
  4. Varmista, että kaistanleveys riittää tilauksen tekemiseen. iPhoto vaatii noin 1,5 Mb/s yhteysnopeuden, jotta yhteyttä ei aikakatkaista tilauksen tekemisen aikana. Yhteysnopeuden voi testata ilmaiseksi monilla verkkosivustoilla.
  5. Vain iPhoto '09: jos mikään näistä toimenpiteistä ei ratkaissut ongelmaa, NetServices-avainnippukohde täytyy ehkä nollata. Ohjeet ovat artikkelin iPhoto: Kirja-, kortti- tai kalenteritilauksen lähettäminen ei onnistu lopussa.

Apple ID:n vianmääritystoimenpiteet

1. Siirry osoitteeseen https://appleid.apple.com/fi ja valitse maa ja kieli. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi ja salasanallasi.
  2. Valitse vasemmalta Osoitekirja. Jos Toimitusosoitteet-kohdassa on tyhjiä osoitteita, tee näkyvissä olevasta osoitteesta oletusosoite ja poista tyhjät osoitteet.
  3. Valitse vasemmalta Puhelinnumerot. Poista kaikki puhelinnumerot ja tallenna muutokset. Kun teet iPhoto-tilauksen, puhelinnumerosi kopioidaan iPhotosta Minun Apple ID:ni -sivustoon.
  4. Tee tarvittavat muutokset Apple ID:hen, sähköpostiosoitteisiin, tilauksiin ja yhteydenottoasetuksiin. Tallenna muutokset.
  5. Avaa iPhoto.
  6. Valitse kuva ja valitse jakovalikosta Tilaa painotuotteita.
  7. Valitse Tilin tiedot ja kirjaudu sisään Apple ID:lläsi ja salasanallasi. Jos kirjautuminen ei onnistu, kokeile vaihtaa salasana yllä olevan vaiheen 1 ohjeilla. Palaa vaiheeseen 6 ja yritä uudelleen.
  8. Osoita Muokkaa toimitusosoitetta -painiketta ja valitse valikosta Lisää uusi osoite.
  9. Lisää osoite ja luo uusi tunniste (esimerkiksi Koti). Valitse Tee tästä oletusosoite ja osoita OK-painiketta.
  10. Poista muut osoitteet valitsemalla ne ja osoittamalla Poista tämä osoite -painiketta. Jäljellä pitäisi nyt olla vain oletuskotiosoite.

Lisätietoja painopalveluista (kuten hinnoista ja tilauksen peruuttamisesta) on Applen painotuotteiden ohjesivulla.

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Lisätietoja tuotteista saa ottamalla yhteyttä niiden toimittajaan.