Levyn poistaminen PowerBook G4 -levyasemasta

Levy voidaan poistaa PowerBook G4 -tietokoneen levyasemasta kolmella eri tavalla:

F12 eli levynpoistonäppäin
Voit poistaa levyn DVD-ROM-asemasta painamalla näppäimistön oikeassa yläkulmassa olevaa F12-näppäintä eli levynpoistonäppäintä (). Pidä tätä näppäintä alhaalla muutama sekunti, kunnes asema poistaa levyn.

Käynnistä tietokone uudelleen
Voit poistaa levyn asemasta käynnistämällä tietokoneen uudelleen ja pitämällä ohjauslevyä painettuna tietokoneen käynnistyksen aikana. Paina ohjauslevyä, kunnes asema poistaa levyn.

Hätäpoistopainike (vain alkuperäisessä PowerBook G4:ssä)
Alkuperäisessä PowerBook G4 -tietokoneessa on hätäpoistopainike. Jos muut levynpoistotavat eivät toimi, kokeile hätäpoistopainikkeen painamista. Tämä painike on vain ensimmäisessä PowerBook G4 -mallissa.

1. Varmista, että tietokoneeseen on kytketty virta. Hätäpoistopainike ei ole käytettävissä, jos tietokoneen virta on katkaistu.
  2. Työnnä paperiliittimen pää hätäpoistoaukkoon (levyaseman aukon oikealla puolella).
  3. Paina hätäpoistopainiketta.

Jotkin levyt voivat olla vääntyneitä, minkä vuoksi niiden poistaminen levyasemasta ei onnistu kunnolla. Kun saat levyn pois asemasta, tarkista, onko se vääntynyt. Kokeile toimivan levyn (kuten Apple Hardware Test -CD-levyn tai toimivan DVD-levyn) panemista asemaan ja poistamista asemasta.

Jos et saa levyä pois asemasta näiden ohjeiden avulla, soita Applelle tai vie tietokone Applen valtuutettuun huoltoliikkeeseen.