Tietoja eMacin ulkoisista porteista ja liittimistä

Tutustu eMac-tietokoneen ulkoisiin porteihin ja liittimiin.

eMac-tietokoneen ulkoiset portit ja liittimet

Huom.: Tässä asiakirjassa mainitut portit ja liittimet sijaitsevat tietokoneen oikealla puolella olevassa liitäntäpanelissa.

Kuulokkeet

Minikuulokeliitäntä (Ei sisällä kuulokkeita.)

Kuulokeliitäntä antaa tarpeeksi virtaa matalaohmisille kuulokkeille. Kuulokkeiden impedanssi ei saisi olla alle suositellun 32 ohmin minimi-impedanssin. Matalamman impedanssin kuulokkeita voidaan käyttää, mutta niiden suorituskyky ei ole paras mahdollinen.

Äänensyöttöliitäntä

Analoginen äänensyötön miniliitin; enintään 16 bitin stereo ja 44,1 kHz:n näytteenottotaajuus.

Ulkoinen äänen sisääntuloliitin on 3,5 mm:n minikuulokeliitin. Äänen sisääntuloliitin hyväksyy linjatason stereosignaaleja. Sisääntuloliittimeen voi myös yhdistää stereon miniplug-RCA-kaapelisovittimen stereolaitteiston tietokoneeseen liittämistä varten.

USB

Yhteensä viisi USB 1.1 -yhteensopivaa porttia: kolme tietokoneessa (jaettu kahden 12 Mb/s:n ohjaimen kesken), kaksi näppäimistössä. Näppäimistössä on myös USB-keskitin.

USB-portit käyttävät USB A -tyyppisiä liittimiä, joissa on kussakin neljä nastaa.

USB-portit tukevat sekä alhaisen nopeuden että suuren nopeuden tiedonsiirtoa, jopa 1,5 Mbittiä sekunissa ja 12 Mbittiä sekunnissa. Suuren nopeuden toiminto edellyttää suojattujen kaapeleiden käyttöä.

FireWire

Kaksi 400 Mbps FireWire (IEEE 1394) -porttia (todelliset nopeudet vaihtelevat); 8 W jaettu.

Kun tietokone on päällä, liitin antaa 24 V:n enimmäisjännitteen (ei kuormitusta) ja enintään 8 W kokonaistehon (jaettu kummankin liittimen kesken). Liittimessä kulkee nollajännite, kun tietokone on lepotilassa tai kun se on pois päältä.

eMac-tietokone tukee kohdelevytilaa (TDM).

Modeemi

Sisäänrakennettu 56 kbps V.90 -modeemi Modeemin todellinen nopeus on alhaisempi; nopeus riippuu yhteyden nopeudesta ja muista tekijöistä.

Huom.: Osa eMac-malleista ei sisällä modeemia.

Liitäntäpaneelissa on RJ-11-puhelinliitin modeemille.

Modeemissa on seuraavat ominaisuudet:

• Modeemin tiedonsiirtonopeus on enintään 56 kbps (tukee V.90- ja K56flex-modeemistandardeja)
  • Group 3 -faksimodeemin tiedonsiirtonopeus on enintään 14,4 kbps

Modeemi näkyy järjestelmässä sarjaporttina, joka vastaa normaaleihin AT-komentoihin. Modeemissa on analoginen äänen ulostulo

modeemiyhteyden edistymisen tarkkailua varten.

10/100 Base-T Ethernet

eMac-tietokoneessa on sisäänrakennettu 10/100 Mbps Ethernet -portti. eMac-tietokone voidaan yhdistää Ethernet-kaapelilla keskittimeen, kytkimeen, reitittimeen tai toiseen Macintosh-tietokoneeseen käyttämällä ristiinkytkettyä kaapelia. Liitetty laite voi olla joko 10Base-T- tai 100Base-TX-laite. Portti tunnistaa automaattisesti liitetyn laitteen tyypin.

Videon ulostuloportti

Mini-VGA-ulostuloportti (vaatii VGA-näyttösovittimen). Mini-VGA-ulostuloportti tukee vain näytön kahdennusta. Ulkoiset laitteet näyttävät identtisen kuvan sisäänrakennettuun näyttöön verrattuna.

Ulkoinen näyttö tukee vain niitä näytön tarkkuuksia, jotka ovat käytettävissä sisäisessä näytössä.

Käytettävissä olevat viisi näytön tarkkuutta ovat seuraavat:

• 640 x 480 pikseliä 138 Hz
  • 800 x 600 pikseliä 112 Hz
  • 1024 x 768 pikseliä 89 Hz
  • 1152 x 864 pikseliä 80 Hz
  • 1280 x 960 pikseliä 72 Hz

Käynnistyspainike

Tätä painiketta käytettään tietokoneen käynnistämiseen, sammuttamiseen ja nollaamiseen.