Apple Cinema HD Display -näytön kalibrointi väritarkkuuden parantamiseksi

Mac OS X:ssä voit kalibroida näytön tarpeidesi mukaan Näytön kalibrointiapurin avulla.

Näytön väreihin voivat vaikuttaa useat seikat, esimerkiksi vallitseva valo sekä näytön sijainti ja kulma. Jos työskentelet näytössä vaaleanharmailla tai valkoisilla alueilla ja huomaat Apple-tietokoneeseen kytketyssä Cinema HD Display (23-tuumainen DVI) -näytössä vaaleanpunaisia tai muita värisävyjä, toimi seuraavasti:

1. Päivitä Mac OS X 10.3.6:een tai uudempaan, sillä se parantaa Cinema HD Display (23-tuumainen DVI) -näyttöjen ColorSync-kalibrointia.
  2. Jos sinun on edelleen säädettävä näyttöä Mac OS X 10.3.6 -käyttöjärjestelmään päivittämisen jälkeen, säädä näytön valkopistettä Näytön kalibrointiapurin avulla siten, että se soveltuu paremmin omiin vaatimuksiisi. Näytön parhaan mahdollisen kalibroinnin varmistamiseksi Näytön kalibrointiapuri kannattaa suorittaa useamman kerran ensimmäisten käyttöviikkojen aikana.
  3. Jos nämä ehdotukset eivät paranna näytön kuvanlaatua, ota yhteyttä Appleen soittamalla Saapuneet-kansion aineistossa annettuun puhelinnumeroon.

Yksilöllisen näyttöprofiilin luontitapa vaihtelee käyttöjärjestelmän mukaan:

Näytön kalibrointiapurin käyttäminen Mac OS X -käyttöjärjestelmässä:

1. Valitse Apple-valikosta Järjestelmäasetukset.
  2. Osoita Näytöt.
  3. Osoita Väri-välilehteä.
  4. Osoita Kalibroi-painiketta.
  5. Osoita Eksperttitila-valintaneliötä.
  6. Toimi näyttöön tulevien ohjeiden mukaan ja tallenna yksilöllinen profiili, kun olet valmis.

Windowsin hallintatyökalun käyttäminen:

Tutustu käyttöjärjestelmän ja näytönohjaimen ohjeisiin, jotka sisältävät lisätietoja Image Color Management (ICM) -toiminnosta ja näyttölaitteiden profiilien muokkaamisesta. Monissa näytönohjaimissa on apuohjelmia, joiden toiminnot vastaavat Mac OS X -käyttöjärjestelmän Näytön kalibrointiapurin toimintoja.