Mac OS X: Tuntematon virhe -2147352480 poltettaessa sisältöä CD-R-, CD-RW- tai DVD-R-levylle

Opi, miten ratkaistaan polton alasajon suojaukseen liittyviä ongelmia (Tuntematon virhe -2147352480 -varoitus) poltettaessa levyä. Tämä asiakirja koskee Mac OS X:n versiota 10.2 ja sitä uudempia versioita.

Kokeile seuraavia toimia.

• Määritä polttonopeus, joka on pienempi kuin optisen aseman enimmäisnopeus.
  • Lopeta ohjelmat, joita et käytä. Avoimet ohjelmat on merkitty valkoisella ympyrällä Dock-kohtaan (Leopard) tai kolmiolla (Tiger ja Mac OS X:n vanhemmat versiot).
  • Kun polttoistunto on aloitettu, älä liikuttele, töni äläkä tärisytä tietokonetta.
  • Älä lisää tyhjiin levyihin tarroja ennen polttoa.
  • Käytä aseman polttonopeutta vastaavia levyjä tai kokeile eri valmistajan levyjä.
  • Lisätietoja on artikkelissa "Optisen median lukemiseen tai kirjoittamiseen vaikuttavia tekijöitä".

Tietokoneen toiminta voi nopeutua myös silloin, kun siihen asennetaan lisää RAM-muistia tai polttolaitteen entistä nopeampi käyttöliittymä (esimerkiksi SCSI).

Yksi vaihtoehto on toimittaa optinen medialaite Applen hyväksymän palveluntarjoajan koestettavaksi.

Konsoli-työkalu tai loki voi ilmoittaa seuraavaa:

"-2147352480 = 0x80020060 = kDRBurnUnderrunErr = Laite kulutti puskurin käyttämättä alasajosuojausta"

Tämä voi johtua vähäisestä levytilasta tai RAM-muistin käytettävyyteen liittyvistä ongelmista. Seuraavat tekijät voivat vaikuttaa asiaan.

• Ongelma tapahtuu useimmiten polton aikana.
  • Epäonnistuneessa poltossa tiedot kirjoitetaan usein osittain levylle, eikä levyä voi käyttää uudelleen.

Näiden ongelmien fyysinen aiheuttaja saattaa johtaa polttovikoihin, ja se voidaan toisinaan tunnistaa, kun

• ongelma ilmenee useimmiten polton alussa
  • epäonnistuneessa polttoistunnossa levylle ei kirjoiteta mitään, ja se on polttovalmiina (eli yhä tyhjä)
  • poltto alkaa, mutta ulkoinen tapahtuma keskeyttää istunnon.