Mac OS X Mail: Mikä on winmail.dat-liitetiedosto?

Saatat ihmetellä, mitä winmail.dat-liitetiedostot ovat. Ne ovat liitetiedostoja, jotka on varustettu Mailissa "kysymysmerkki tekstin päällä" -symbolilla.

Liitetiedosto tarkoittaa, että sähköposti on lähetetty Microsoft-sähköpostiohjelmasta (esim. Outlook tai Microsoft Exchange Client) ja sisältää muotoilutietoja eli tietoja siitä, miten fonttien, värien ja erikoisominaisuuksien kuten alleviivausten tai lihavointien tulisi näkyä sähköpostissa (Outlook ei näytä tätä liitetiedostoa, mutta Mail näyttää sen. Muissa sähköpostiohjelmissa se saattaa esiintyä MIME-osiona "application/ms-tnef").

Näiden liitetiedostojen välttäminen

Välttääksesi jatkossa nämä liitetiedostot sinun on pyydettävä lähettäjää poistamaan sähköpostista valinta "Lähetä vastaanottajalle Microsoft RTF-muodossa" tai sähköpostiohjelmasta kyseinen asetus ennen viestin lähettämistä.