Switch 101: Oheislaitteiden liittäminen

Vaihtaminen Mac-tietokoneeseen ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi luopua kaikista vanhoista oheislaitteistasi. Monet tulostimet, skannerit, digitaalikamerat, modeemit, reitittimet, videokamerat, ulkoiset kovalevyasemat, flash-asemat, äänikäyttöliittymät, MP3-soittimet ja muut digitaaliset laitteet toimivat hyvin sekä Macin että Windowsin kanssa.

Onko sinulla digitaalisia leluja? Voit käyttää Mac-koneessa monia samoja laitteita kuin PC-koneessa.

Mac OS X:ssä on sisäänrakennettu ohjelmisto monille tulostimille, ja sen avulla Mac voi tunnistaa siihen liitetyn tulostimen. Näin ei ehkä tarvitse asentaa tulostimen mukana toimitettua tulostinohjelmistoa. Liitä tulostin tietokoneen USB- tai FireWire-porttiin asianmukaisella kaapelilla. Kytke tulostimeen virta tulostimen käyttöohjeiden mukaan. Jos tietokone ei tunnista tulostinta, et voi tulostaa. Sinun on ehkä haettava tulostimen uusimmat ohjaimet valmistajan verkkosivuilta, ja sitten asennettava ne.

Muiden oheislaitteiden yhteensopivuuden Macin kanssa voit tarkastaa niiden valmistajien verkkosivustoilta. Jos laitteella on Mac-tuki, voit ladata sen Mac-ohjaimen (jos tarpeen) laitteen valmistajan verkkosivustolta. Mac OS X:n mukana tulee roppakaupalla ohjaimia suosituimmille USB-mustesuihkutulostimille, samoin skannerituki Image Capturen välityksellä, TWAIN-tuki, Epson-skanneriohjaimet, CUPS-tulostus, PostScript-kalvotulostus, henkilökohtaisen tulostimen jakaminen ja paljon muuta.

Kun olet ladannut ja asentanut tarvittavat Mac-ohjaimet, voit liittää laitteet Maciin aivan kuten PC:hen. Jotkin laitteet ovat nk. plug-and-play- eli kytke ja käytä -laitteita, joita ovat ulkoiset kovalevyasemat, digitaalikamerat, videokamerat ja syöttölaitteet. Toisiin taas täytyy tehdä tiettyjä määrityksiä ennen käyttöä, kuten tulostimeen ja modeemiin (sen mukaan, onko se puhelinverkko-, kaapeli- tai DSL-modeemi).

Lisäohjeita kaikenlaisten oheislaitteiden asentamisesta ja määrittämisestä Macissa on sivulla "Mac 101: Laitteiden liittäminen ja käyttö".

Vihje: Vaikka laitteen valmistajalta ei olisi saatavilla Mac-ohjainta, sellaisen voi mahdollisesti saada avoimien lähdekoodien tai kolmannen osapuolen kehittäjiltä. Verkkohaun avulla voit saada selville, onko joku kehittänyt sopivan ohjelmiston laitteen Mac-käyttöä varten.

↑ Siirry Switch 101:n sisällysluetteloon Siirry sivulle Mac 101: Työ ja huvi