Tietoja Mac OS X 10.5.5 -päivityksestä

Mac OS X 10.5.5 -päivitystä suositellaan Mac OS X Leopard -käyttöjärjestelmän versioille 10.5, 10.5.1, 10.5.2, 10.5.3 ja 10.5.4. Se sisältää yleisiä käyttöjärjestelmän parannuksia, jotka parantavat Macin vakautta, yhteensopivuutta ja suojausta.

Tarkempia tietoja turvallisuuspäivityksistä on tässä sivustossa.

Tärkeää: Lue seuraava kohta ennen asennusta

• On suositeltavaa varmuuskopioida tietokoneen tiedot ennen päivitysten asentamista.
  • Lopeta kaikki avoimet sovellukset, ennen kuin aloitat asentamisen.
  • Asennusprosessia ei saa keskeyttää, vaikka tilapalkki pysyisi muuttumattomana useita minuutteja. Jos asennuksen aikana tapahtuu virtakatko tai muu häiriö, käytä päivitykseen itsenäistä asentajaa (katso alla), jonka saat Applen tuen lataussivulta.
  • Tulokset voivat olla yllättäviä, jos olet asentanut tietokoneeseen kolmannen osapuolen ohjelmistomuutoksia tai olet muuttanut järjestelmää jollakin muulla tavoin tai jos olet siirtänyt Apple-sovelluksia oletussijainneistaan. (Tämä ei koske sovellusten normaalia asennusta.)
  • Jos asennuksen aikana on ongelmia - jos esimerkiksi Ohjelmiston päivitys lopettaa odottamatta - katso lisätietoja ontästä artikkelista.

Päivityksen asennus

Päivitä Mac OS X 10.5.5:een käyttämällä Ohjelmiston päivitys -toimintoa tai erillistä asennusohjelmaa. Päivitä tietokone jommallakummalla tavalla.

Ohjelmiston päivitys

Valitsemalla omenavalikosta Ohjelmiston päivitys voit automaattisesti tarkistaa Internetistä viimeisimmät Apple-ohjelmistot, mukaan lukien tämän päivityksen. (Ohjelmiston päivitys on voinut siirtää sinut tähän artikkeliin, jotta voisit lukea lisää päivityksestä.) Jos tietokone ei ole ajan tasalla, esille voi tulla muita ohjelmistopäivityksiä tietokonettasi varten. Ne on syytä asentaa. Huomautus: Päivityksen koko voi vaihdella tietokoneen mukaan, kun päivitys asennetaan Ohjelmiston päivitys -toiminnon avulla. Jotkin päivitykset on myös asennettava ennen muita, joten Ohjelmiston päivitys on suoritettava useita kertoja, jotta kaikki käytettävissä olevat päivitykset tulevat ladattua.

Itsenäinen asentaja

Lataa päivityksen asentaja ja suorita se manuaalisesti. Tämä on hyödyllinen vaihtoehto, kun sinun on päivitettävä useita tietokoneita, mutta haluat ladata päivityksen vain kerran. Itsenäisen asentajan versiot ovat saatavilla Applen tuen lataussivulta.

Mac OS X 10.5.5 -päivitystä suositellaan kaikkiin Mac OS X 10.5 -versioihin versioon 10.5.4 asti.

Deltapäivitys mahdollistaa päivityksen Mac OS X 10.5.4 -versiosta versioon 10.5.5.

Yhdistelmäpäivitys mahdollistaa päivityksen Mac OS X 10.5-, 10.5.1-, 10.5.2-, 10.5.3- tai 10.5.4-versiosta 10.5.5-versioon.

Mitä päivitys sisältää?

Yleistä

• Sisältää viimeisimmät Applen turvallisuuspäivitykset.
  • Korjaa MacBook Air -tietokoneen videon toistoon ja etälevyjen jakamiseen liittyvät vakausongelmat.
  • Korjaa ongelman, jossa joihinkin Mac-tietokoneisiin kytkeytyy virta odottamattomasti samaan aikaan joka päivä.
  • Korjaa TeXturiin liittyvän vakausongelman, joka ilmenee väripaletin käytön yhteydessä.
  • Parantaa Spotlight-indeksoinnin suorituskykyä.
  • Korjaa ongelman, jossa yhteystietojen synkronointi ei onnistu oikein PalmOS-pohjaisissa laitteissa.
  • Parantaa iCal-kalenterin ja osoitekirjan iPhone-synkronoinnin luotettavuutta.
  • Sisältää Active Directory -parannuksia (lisätietoja on tässä artikkelissa).
  • Parantaa puhesanakirjaa.
  • Korjaa Kerberos-autentikointiin liittyvät ongelmat Mac OS X 10.5 -asiakkailla, jotka muodostavat yhteyden tiettyihin Samba-palvelimiin, kuten Mac OS X Server versioon 10.4.
  • Sisältää huomattavia grafiikkaan liittyviä parannuksia.

Osoitekirja

• Korjaa vakausongelmia, joita saattaa ilmetä älykkäiden ryhmien luonnin yhteydessä.
  • Korjaa tulostusongelman, joka liittyy yli yhden sivun mittaisten osoitekorttien tulostamiseen.

Levytyökalu ja Hakemistotyökalu

• Parantaa luotettavuutta, kun ohjelmistopeilauksen RAID-asemaa rakennetaan uudelleen Levytyökalun avulla.
  • Parantaa Hakemistotyökalun esittämän palvelimen tilan luotettavuutta.

iCal

• Päivittää iCal-ohjelmaa siten, että se käsittelee toistuvia tapahtumia tarkasti.
  • Parantaa kokoukseen osallistujien valintaprosessia.
  • Korjaa ongelman, jossa Päivitä kaikki -asetus näkyy tiettyjen kalentereiden tilannekohtaisissa valikoissa himmeänä (harmaana).
  • Korjaa vain luku -kalentereihin liittyvät ongelmat.
  • Korjaa ongelman, joka estää kutsuttua henkilöä siirtämästä tapahtumaa toiseen kalenteriin.
  • Korjaa julkaistujen kalentereiden synkronointiin liittyvän ongelman.

Sähköposti

• Korjaa IMAP-viestien esittämiseen liittyvän suorituskykyongelman.
  • Korjaa AIM-, Compuserve-, Hanmail-, Yahoo!- ja Time Warner Road Runner -sähköpostitilien SMTP-asetuksiin liittyvän ongelman.
  • Korjaa vakausongelmat, joita voi ilmetä, kun tiedosto vedetään postikuvakkeeseen Dockissa.
  • Korjaa ongelman, joka ilmenee Järjestä viestiketjun mukaan -näkymässä siten, että päivämäärä ei näy, jos viestiketju on tiivistetty.
  • Korjaa ongelman, jossa RSS-syötteet voivat hävitä tilapäisesti sivupalkista.
  • Parantaa sähköpostin häiriönsietoa viestejä lähetettäessä.
  • Parantaa luotettavuutta, kun tallennetaan liitteitä sisältäviä luonnoksia.

MobileMe

• Parantaa synkronoinnin luotettavuutta.
  • Parantaa Takaisin omaan Maciin -toiminnon luotettavuutta.

Time Machine

• Parantaa Time Machine- ja Time Capsule -toiminnon luotettavuutta.
  • Korjaa suorituskykyongelmat, jotka voivat vaikuttaa ensimmäisiin ja keskeneräisiin varmuuskopiointeihin.
  • Korjaa ongelmat, jossa virheellinen hälytysviesti ilmoittaa, että varmuuskopioasemassa ei ole tarpeeksi vapaata tilaa.
  • Time Machine voi nyt varmuuskopioida Mac-tietokoneessa olevat iPhone-varmuuskopiot sekä muut kohteet (~/Kirjasto/Application Support).

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä toimittajaan.