Mac OS X 10.3 asennus - usein kysytyt kysymykset (UKK)

Etsi Mac OS X Pantherin asennukseen liittyvien kysymysten vastaukset tästä UKK (usein kysytyt kysymykset) -dokumentista.

Tämä artikkeli täydentää Mac OS X 10.3:n asennuksen ja päivityksen tukisivuja ja Pantherin Asennus- ja käyttöönotto-opasta (PDF). Tutustu ensin kyseisiin resursseihin.

Toimiiko Panther Mac-tietokoneessani?

Varmista tutustumalla tähän sivuun.

Miten Panther asennetaan?

Pane vain Mac OS X -asennus-CD-levy 1 (tai asennus-DVD-levy) asemaan ja kaksoisosoita Asenna Mac OS X -symbolia. Voit myös aloittaa asennuksen käynnistämällä tietokoneen asennuslevyltä. Aseta CD-levy asemaan, käynnistä tietokone uudelleen ja pidä C-näppäin alhaalla tietokoneen käynnistyksen aikana.

Voit myös asentaa käyttöjärjestelmän uudelleen Mac OS X Panther -päivitys-CD-levyltä.

Voinko vaikuttaa siihen, mitkä osat asennetaan tietokoneeseen?

Tietysti. Voit määrittää, mitkä Mac OS X 10.3 -käyttöjärjestelmän osat asennetaan, osoittamalla Muokattu asennus -painiketta asennustaltion valitsemisen jälkeen.

Voinko keskeyttää tai peruuttaa asennuksen?

Jos jostain syystä haluat peruuttaa asennuksen, voit lopettaa asentajan, jos et ole ehtinyt osoittaa Helppo asentaja- tai Muokattu asennus -paneelin Asenna-painiketta. Jos olet jo osoittanut Asenna-painiketta, odota, kunnes asennus on valmis. Älä pakota tietokonetta käynnistymään uudelleen, kun Pantherin asennus on kesken.

Näkyviin tulee Arkistoi ja asenna -vaihtoehto. Mitä se tarkoittaa?

Lyhyesti sanoen se on valinnainen tapa poistaa Pantherin asennus. Lue artikkelista lisätietoja Arkistoi ja asenna -ominaisuudesta.

Tietokoneessa on muun valmistajan näytönohjain. Kun käynnistän tietokoneen asennuslevyltä, ilmenee kuvaongelma. Mitä minun pitäisi tehdä?

Lisätietoja on artikkelissa Mac OS X 10.3 -vihje: Muun valmistajan näytönohjainten päivittäminen ennen asennusta.

Mac-tietokoneen pitäisi toimia Panther-käyttöjärjestelmässä, mutta asennus ei onnistu. Mitä minun pitäisi tehdä?

Yleensä Pantherin asennuksessa ei ilmene ongelmia, jos Mac-tietokone on järjestelmävaatimusten mukainen.

Jos asennusprosessi pysähtyy levyn 2 kohdalla ja asennuslokiin tulee viesti "pakettia/Mac OS X/kirjastoa/kuitteja/iTunes.pkg ei voi avata (virhe luettaessa iTunes.bom-tiedostoa), katso lisätietoja artikkelista Mac OS X 10.3: Päivitysasennus keskeytyy levyyn 2, lokissa on iTunes.bom-viesti.

Katso muita vianmääritysvihjeitä artikkelista Mac OS X: Asennuksen ja ohjelmistopäivitysten vianmääritys.

Mitä muita ohjelmia toimitetaan Pantherin mukana?

Asennuksen yhteydessä tietokoneeseen asennetaan suosittuja Mac OS X -ohjelmistoja, kuten Osoitekirja, Safari, Mail, DVD Player, iChat, Chess ja Laskin.

Seuraavat erinomaiset ohjelmat asennetaan myös Mac OS X Panther -käyttöjärjestelmän asennuksen yhteydessä:

• iTunes
  • iMovie
  • iPhoto
  • iCal
  • iSync
  • Internet Explorer
  • Stuffit Expander

AppleWorks, iDVD ja Keynote eivät sisälly Mac OS X 10.3 -asennukseen. Jos tietokoneen mukana toimitettiin jokin näistä ohjelmista, voit asentaa sen uudelleen Ohjelmiston palautus -levyiltä tai levyltä, jossa on kyseisen ohjelman nimi.

Joidenkin tietokoneiden mukana toimitetaan muun valmistajan ohjelmia, kuten World Book, Quicken tai QuickBooks. Nämä ohjelmat eivät sisälly Mac OS X Panther -käyttöjärjestelmään. Voit asentaa nämä ohjelmat uudelleen noudattamalla tietokoneen ohjelmiston palautusohjeita.

Missä on Mac OS 9?

Mac OS 9 -käyttöjärjestelmää Classic-ympäristöä varten ei ole Mac OS X 10.3 -levyillä, eikä sitä siis asenneta Pantherin asennuksen yhteydessä. Voit asentaa Mac OS 9 -järjestelmäkansion Mac OS 9 CD-levyn avulla tai noudattamalla tietokoneen ohjelmiston palautusohjeita.

Katso myös Näin asennat Mac OS 9 -käyttöjärjestelmän uudelleen tai palautat sen ohjelmistopalautuksen avulla ja Näin suoritat puhtaan Mac OS 9 -asennuksen palautus-CD-levyjen avulla.

Kolme erinomaista CD-levyä Mitä CD-levyt sisältävät?

Kukin CD-levy asennetaan oletuksena, ellei toisin mainita. Asennus-DVD-levyt sisältävät kaiken seuraavan yhdellä levyllä. Usean CD-levyn sarjan kunkin levyn sisältö:

CD-levy 1
Välttämätön käyttöjärjestelmä
BSD-alijärjestelmä
Käännökset
Aasialaiset lisäkirjasimet (1)

CD-levy 2
Lisäohjelmat (kuvattu edellä)
Lisäpuheäänet
Canon-tulostinohjaimet (2)
Epson-tulostinohjaimet 1 (2)
Gimp-Print-tulostinohjaimet
Hewlett-Packard-tulostinohjaimet (2)
Lexmark-tulostinohjaimet (2)

CD-levy 3
Lisäkielien kirjasimet
Epson-tulostinohjaimet (2)
X11

(1) Voidaan asentaa oletuksena asennuksen aloituksen alussa valitun kielen mukaan.
(2) Lisätietoja on artikkelissa Mac OS X 10.3: Mukana tulevat rasteri(mustesuihku)tulostinohjaimet.

Tarvitsenko BSD-alijärjestelmää? En käytä UNIX-ohjelmia.

Monet Mac OS X -ohjelmat käyttävät tätä komponenttia. BSD-alijärjestelmä kannattaa asentaa.

Pantherin asennus onnistui, mutta asennuksen aikana järjestelmä ei pyytänyt 3. CD-levyä. Onko jokin mennyt vikaan?

Jos valitset Helppo asennus -vaihtoehdon tai et valitse yhtään 3. CD-levyn kohdetta (kuten X11), järjestelmä ei pyydä 3. CD-levyä asennuksen aikana.

Jotkin Epson-tulostinohjaimet sisältyvät 3. CD-levyyn. Jos haluat asentaa ohjaimen, katso lisätietoja artikkelista Mac OS X 10.3: Mukana tulevat rasteri(mustesuihku)tulostinohjaimet.

Panther on jo asennettu ja päivitetty. Alkuperäinen versio on asennettava uudelleen CD-levyltä. Miten voi palata vanhempaan versioon?

Lisätietoja on artikkelissa Mac OS X: Näin asennan uudelleen edellisen version. Järjestelmä pitäisi yleensä päivittää Mac OS X Pantherin uusimpaan versioon uudelleenasennuksen jälkeen.

Jos kaikki ohjelmat eivät toimi aiemman version uudelleenasennuksen jälkeen, katso lisätietoja artikkelista Sovellukset eivät toimi Mac OS X:n uudelleenasennuksen jälkeen.