Mac OS X 10.5 Leopard: Asentaminen UFS-alustettuun taltioon ei onnistu

Mac OS X 10.5 Leopard -järjestelmää ei voi asentaa UFS-alustettuun taltioon. Jos haluat päivittää vanhemman, UFS-alustettuun taltioon asennetun, Mac OS X -version, varmuuskopioi tiedostot, alusta Mac OS X -taltio uudelleen ja palauta tiedostot.

Tärkeää: Alustaminen tyhjentää kaikki levyn tiedot. Varmuuskopioi varotoimenpiteenä kaikki tärkeät tiedostosi ennen seuraavia vaiheita.

Jos sinulla on ulkoinen USB- tai FireWire-levy tai ylimääräinen sisäinen kiintolevy tai Mac OS Extended -osio, voit käyttää seuraavia vaiheita:

1. Poista käytöstä FileVault kaikilta tietokoneen FileVault-suojatuilta käyttäjätileiltä.
  2. Liitä ulkoinen levy tietokoneeseen, jos aiot käyttää sellaista.
  3. Laita Mac OS X Leopard -asennuslevy tietokoneeseen, kaksoisnapsauta kohtaa Asenna Mac OS X ja valitse sitten Käynnistä uudelleen.
  4. Tietokone käynnistyy asennuslevyltä. Kun Mac OS X Installer avautuu, valitse Levytyökalu Työkalut-valikosta.
  5. Napsauta Levytyökalussa Mac OS X -taltion kuvaketta ikkunan vasemmassa reunassa ja sitten Palauta-kehystä ikkunan oikeassa yläkulmassa.
  6. Vedä vanhan Mac OS X -taltion kuvake työpöydältä Lähde-kenttään.
  7. Vedä ulkoinen levy tai ylimääräinen sisäinen levy/osio Kohde-kenttään. Tämä on taltio, johon tiedostosi varmuuskopioidaan. Huomaa, että et voi käyttää Mac OS X -taltiota sekä lähteenä että kohteena.
  8. Valitse Palauta.
  9. Sulje Levytyökalu, kun prosessi on valmis.
  10. Jatka Mac OS X Installerissa valitsemalla Valitse kohde -kehys.
  11. Valitse kohteeksi levy, joka sisältää vanhan Mac OS X -version. Tärkeää: Älä valitse taltiota/levyä, jota käytit kohteena Levytyökalussa.
  12. Napsauta Asetukset-painiketta.
  13. Valitse Tyhjennä ja asenna ja varmista, että alustusvalintana on Mac OS Extended (Journaled).
  14. Tyhjennä tiedot ja asenna Mac OS X Leopard seuraamalla näytölle tulevia ohjeita.
  15. Kun asennus on valmis, näytölle avautuu Mac OS X Setup Assistant. Valitse "Joko omistat Macin?" -ikkunassa

• "Toisesta Macistä", jos varmuuskopioit ulkoiselle levylle
      tai
    • "Toisesta tämän Macin taltiosta", jos varmuuskopioit toiselle osiolle tai toiselle sisäiselle levylle
  16. Valitse Jatka.
  17. Palauta tilit ja muut tiedostot käynnistyslevylle seuraamalla näytön ohjeita.