Mac OS X: Kotikansion (hakemiston) palauttaminen

Joskus saatat vahingossa suorittaa Arkistoi ja asenna -asennuksen ilman käyttäjien säilyttämistä. Tai haluat päästä käsiksi poistetun käyttäjän kotihakemistossa oleviin tiedostoihin, tai haluat kumota käyttäjän poiston kokonaan. Jos haluat palauttaa kotikansiossa olevia kohteita, tutustu seuraaviin ohjeisiin.

Huomautus: Ohjeet koskevat Mac OS X:n versioita 10.2–10.5, eikä niistä ole apua, jos poistat käyttäjän Poista välittömästi -toiminnon avulla. (Jos näin on tapahtunut, voit mahdollisesti käyttää muun valmistajan tiedostojen palautustyökalua kotikansion palauttamiseen. Kotikansion nimi on sama kuin poistetun käyttäjän käyttäjätunnus, jos levytoimintojen määrä on ollut rajallinen kansion poiston jälkeen.)

Käyttäjätilien palauttaminen Arkistoi ja asenna -toiminnon jälkeen

Jos unohdit valita "Säilytä käyttäjät ja verkkoasetukset" -asetuksen ennen Arkistoi ja asenna -asennuksen suorittamista, kaikkia tietoja ei ole menetetty. Lisätietoja Kotikansion palauttamisesta on artikkelissa Tiedostojen saaminen aiemmasta kotikansiosta arkistoinnin ja asennuksen jälkeen.

Poistetun käyttäjätunnuksen tai käyttäjän tiedostojen palauttaminen samassa tietokoneessa

1. Jos haluat palauttaa vain poistetun käyttäjän tietyt tiedostot, siirry vaiheeseen 5. Jos haluat palauttaa poistetun käyttäjätunnuksen kaikki tiedot, valitse Apple-valikosta Järjestelmäasetukset.
  2. Valitse Käyttäjät.
  3. Luo uusi ylläpitäjän tili (valitse Salli käyttäjän hallinnoida tietokonetta -valintaneliö). Uusi tunnus voi olla myös sama kuin entisen käyttäjän tunnus – tämä tunnus korvaa aiemman tunnuksen.

Huomautus: Jos et halua, että tällä tunnuksella on pitkäaikaiset ylläpitäjän oikeudet, poista "Salli käyttäjän hallinnoida tietokonetta" -valintaruudun valinta sen jälkeen, kun olet käynyt läpi koko ohjeen.

4. Kirjaudu ulos tunnuksella ja kirjaudu sitten uudelleen uudella tunnuksella.
  5. Siirry /Käyttäjät/Poistetut käyttäjät -kansioon ja tuo sitten levytiedosto työpöydälle kaksoisosoittamalla poistettu_käyttäjä.dmg-tiedostoa (jossa poistettu_käyttäjä on poistetun tunnuksen nimi).

Huomautus: Jos kotikansio oli salattu FileVaultilla, sinun täytyy antaa entisen käyttäjätunnuksen salasana. Voit välttää tämän tilanteen poistamalla FileVaultin käytöstä ennen käyttäjän poistamista.

6. Jos haluat palauttaa vain tietyt kohteet, kopioi kyseiset tiedostot vetämällä ne työpöydälle. Jos haluat palauttaa poistetun tunnuksen, kopioi levytiedoston sisältö (uuden käyttäjän) kotikansion uusiin sijainteihin.