Sovellukset eivät toimi Mac OS X:n uudelleenasennuksen jälkeen

Et ehkä voi avata sovellusta tai sen tiedostoja Mac OS X:n (myös Arkistoi ja asenna) uudelleenasennuksen jälkeen, jos et ole sen jälkeen päivittänyt aiemmin käyttämääsi Mac OS X:n versioon tai sitä uudempaan. Vinkki: Tätä ongelmaa ei ole, jos käytät yhden kiintolevyn taltiota ja teit uudelleenasennuksen käyttämällä asetusta Tyhjennä ja asenna.

Näin voi tapahtua:

• Asiakirja tai tiedosto ei avaudu odotetulla sovelluksella tai odotetulla sovelluksen versiolla, mikä johtaa muihin ongelmiin. Esimerkiksi, Disk Copy voi yhtäkkiä sulkeutua, kun avaat levykuvan (.dmg tai .img) tiedoston.
  • Sovellus ei avaudu ollenkaan. Sovelluksen kaksoisnapsauttaminen ei toimi. Se voi tulla hetkeksi esiin ja sitten hävitä, tai sulkeutua odottamattomasti tai ei vastata ("kaatuu tai jumiutuu"). Esimerkiksi Safari ei mahdollisesti toimi Arkistoi ja asenna -toiminnon jälkeen.
Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

Ratkaisut

Ensiksi, päivitä Mac OS X samaan tai uudempaan versioon, kuin mikä oli asennettuna ennen uudelleenasennusta. Katso "Mac OS X 10.2: Kaavio käytettävissä olevista Mac OS -ohjelmistopäivityksistä" tai "Mac OS X 10.3: Kaavio käytettävissä olevista Mac OS -ohjelmistopäivityksistä".

Vinkki: Jos lataat manuaalisen Mac OS X:n päivityksen asennusohjelman, mutta et pysty asentamaan sitä (koska asennusohjelma ei toimi), yritä vetää asennuspakettitiedosto (.pkg) asennusohjelman päälle. Se sijaitsee Lisäohjelmat-kansiossa, joka on Ohjelmat-kansiossa (/Ohjelmat/Lisäohjelmat/). Katso muita vinkkejä tästä asiakirjasta.

Toiseksi, jos näille sovelluksille oli aiemmin asennettu päivityksiä, nämä päivitykset on ehkä asennettava uudestaan. Löydät tavallisesti päivityksiä Apple-sovelluksille valitsemalla Ohjelmiston päivitykset -asetukset (Mac OS X 10.3:lle ja 10.4:lle tai uudemmalle, valitse Ohjelmiston päivitys... . Omena- valikosta). Kolmannen osapuolen sovelluspäivitykset ovat usein saatavilla toimittajan web-sivustolta.

Vinkki: Ellet ole vielä valmis päivittämään ja sovelluksen odotettu versio ei avaudu kun kaksoisnapsautat tiedostoa, voit vetää asiakirjan oikean sovelluksen kuvakkeen päälle kohdassa /Ohjelmat tai /Ohjelmat/Lisäohjelmat (käynnistystaltiolla). Tai valitse tiedosto Finderista ja valitse Avaa ohjelmalla . Tiedosto- valikosta.

Jos ongelma jatkuu, sovellus on ehkä asennettava uudelleen.

Lisätietoja

Mac OS X hakee automaattisesti viimeisimmän oletussovellusversion tietylle asiakirjatyypille. Kun uudempi versio löytyy, sitä voidaan käyttää aiemman sijaan, mikä vaikuttaa tähän ongelmaan.

Esimerkki 1: Vaihdat aiempaan versioon suorittamalla Arkistoi ja asenna -asennuksen, mutta et päivitä Mac OS X:n uudempaan versioon. Previous Systems -kansio sisältää sovellusten uudempia versioita, jotka voivat vaikuttaa tähän ongelmaan.

Esimerkki 2: Ohjelmiston kehittäjät tai järjestelmänvalvojat ovat saattaneet asentaa monia versioita Mac OS X:stä testien suorittamista varten. Tämä ongelma voi tulla esiin, jos asennat uudemman version Mac OS X:stä yhteen taltioon, käynnistät sitten aiemmasta versiosta, joka on eri taltiolla.

Monet Apple-sovelluksista eivät olet kokonaan itsenäisiä vaan riippuvat "kehyksistä". Kun monet sovellukset jakavat nämä kehykset, ne eivät ole sovelluksen sisällä. Esimerkiksi, monet Apple-sovellukset, jotka piirtävät web-sivuja tai muuta HTML-sisältöä, käyttävät Applen "WebKit"-kehystä. Tätä kehystä käyttävät sovellukset Safari, Mail, Help Viewer, Ohjelmiston päivitys ja Asennusohjelma. WebKit tallennetaan kohtaan /System/Library/Frameworks/WebKit.framework/ .

Jotkin sovellusversiot toimivat vain tiettyjen kehysversioiden kanssa. Jos olet asentanut Apple-sovelluksen uudemman version, se on ehkä asentanut myös uudemman kehysversion. Joskus Mac OS X -ohjelmistopäivityksen asentaminen päivittää sovelluksen uudempaan versioon. Jos asennat myöhemmin uudelleen tai arkistoit ja asennat tämän version Mac OS X:stä, uudemmat sovellukset säilytetään mutta vanhemmat kehykset asennetaan uudelleen. Helpoin tapa ratkaista ongelma on käyttää uudelleen sovellusta tai OS-päivityksiä, jotka sinulla oli aiemmin. Jos tämä ei ole mahdollista, poista toimimaton sovellus ja asenna aiemmin käyttämäsi sovellus tai Mac OS X:n päivitys takaisin.