Tietoja iOS 17.2:n ja iPadOS 17.2:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 17.2:n ja iPadOS 17.2:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on lueteltu Applen suojausjulkaisut ‑sivulla.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Lisätietoja turvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuus -sivulla.

iOS 17.2 ja iPadOS 17.2

Julkaistu 11.12.2023

Accessibility

iPhone XS ja uudemmat, iPad Pro (12,9 tuumaa, 2. sukupolvi ja uudemmat), iPad Pro (10,5 tuumaa), iPad Pro (11 tuumaa, 1. sukupolvi ja uudemmat), iPad Air (3. sukupolvi ja uudemmat), iPad (6. sukupolvi ja uudemmat) ja iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat)

Vaikutus: appi saattoi pystyä käyttämään arkaluonteisia käyttäjätietoja.

Kuvaus: tietosuojaongelma on ratkaistu parantamalla henkilötietojen sensurointia lokimerkinnöissä.

CVE-2023-42937: Noah Roskin-Frazee ja Prof. J. (ZeroClicks.ai Lab)

Kohta lisätty 22.1.2024

Accounts

iPhone XS ja uudemmat, iPad Pro (12,9 tuumaa, 2. sukupolvi ja uudemmat), iPad Pro (10,5 tuumaa), iPad Pro (11 tuumaa, 1. sukupolvi ja uudemmat), iPad Air (3. sukupolvi ja uudemmat), iPad (6. sukupolvi ja uudemmat) ja iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat)

Vaikutus: appi saattoi pystyä käyttämään arkaluonteisia käyttäjätietoja.

Kuvaus: tietosuojaongelma on ratkaistu parantamalla henkilötietojen sensurointia lokimerkinnöissä.

CVE-2023-42919: Kirin (@Pwnrin)

Assets

iPhone XS ja uudemmat, iPad Pro (12,9 tuumaa, 2. sukupolvi ja uudemmat), iPad Pro (10,5 tuumaa), iPad Pro (11 tuumaa, 1. sukupolvi ja uudemmat), iPad Air (3. sukupolvi ja uudemmat), iPad (6. sukupolvi ja uudemmat) ja iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat)

Vaikutus: appi saattoi pystyä muokkaamaan tiedostojärjestelmän suojattuja osia

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tilapäisten tiedostojen käsittelyä.

CVE-2023-42896: Mickey Jin (@patch1t)

Kohta lisätty 22.3.2024

AVEVideoEncoder

iPhone XS ja uudemmat, iPad Pro (12,9 tuumaa, 2. sukupolvi ja uudemmat), iPad Pro (10,5 tuumaa), iPad Pro (11 tuumaa, 1. sukupolvi ja uudemmat), iPad Air (3. sukupolvi ja uudemmat), iPad (6. sukupolvi ja uudemmat) ja iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat)

Vaikutus: appi saattoi pystyä paljastamaan kernel-muistin sisältöä.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla arkaluontoisten tietojen sensuroimista.

CVE-2023-42884: nimetön tutkija

Bluetooth

iPhone XS ja uudemmat, iPad Pro (12,9 tuumaa, 2. sukupolvi ja uudemmat), iPad Pro (10,5 tuumaa), iPad Pro (11 tuumaa, 1. sukupolvi ja uudemmat), iPad Air (3. sukupolvi ja uudemmat), iPad (6. sukupolvi ja uudemmat) ja iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat)

Vaikutus: Etuoikeutetussa verkkoasemassa ollut hyökkääjä saattoi pystyä syöttämään näppäinpainalluksia väärentämällä näppäimistön.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkastuksia.

CVE-2023-45866: Marc Newlin of SkySafe

Kohta lisätty 11.12.2023

Bluetooth

iPhone XS ja uudemmat, iPad Pro (12,9 tuumaa, 2. sukupolvi ja uudemmat), iPad Pro (10,5 tuumaa), iPad Pro (11 tuumaa, 1. sukupolvi ja uudemmat), iPad Air (3. sukupolvi ja uudemmat), iPad (6. sukupolvi ja uudemmat) ja iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat)

Vaikutus: etuoikeutetussa verkkoasemassa ollut hyökkääjä saattoi pystyä suorittamaan palvelunestohyökkäyksen käyttämällä haitallisia Bluetooth-paketteja.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkastuksia.

CVE-2023-42941: Christopher Reynolds

Kohta lisätty 10.1.2024

CallKit

iPhone XS ja uudemmat, iPad Pro (12,9 tuumaa, 2. sukupolvi ja uudemmat), iPad Pro (10,5 tuumaa), iPad Pro (11 tuumaa, 1. sukupolvi ja uudemmat), iPad Air (3. sukupolvi ja uudemmat), iPad (6. sukupolvi ja uudemmat) ja iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat)

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia

CVE-2023-42962: Aymane Chabat

Kohta lisätty 22.3.2024

Find My

iPhone XS ja uudemmat, iPad Pro (12,9 tuumaa, 2. sukupolvi ja uudemmat), iPad Pro (10,5 tuumaa), iPad Pro (11 tuumaa, 1. sukupolvi ja uudemmat), iPad Air (3. sukupolvi ja uudemmat), iPad (6. sukupolvi ja uudemmat) ja iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat)

Vaikutus: appi saattoi pystyä lukemaan luottamuksellisia sijaintitietoja.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla arkaluontoisten tietojen poistamista.

CVE-2023-42922: Wojciech Regula (SecuRing, wojciechregula.blog)

ImageIO

iPhone XS ja uudemmat, iPad Pro (12,9 tuumaa, 2. sukupolvi ja uudemmat), iPad Pro (10,5 tuumaa), iPad Pro (11 tuumaa, 1. sukupolvi ja uudemmat), iPad Air (3. sukupolvi ja uudemmat), iPad (6. sukupolvi ja uudemmat) ja iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat)

Vaikutus: kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2023-42898: Zhenjiang Zhao (Pangu Team), Qianxin ja Junsung Lee

CVE-2023-42899: Meysam Firouzi (@R00tkitSMM) ja Junsung Lee

Kohta päivitetty 22.3.2024

ImageIO

iPhone XS ja uudemmat, iPad Pro (12,9 tuumaa, 2. sukupolvi ja uudemmat), iPad Pro (10,5 tuumaa), iPad Pro (11 tuumaa, 1. sukupolvi ja uudemmat), iPad Air (3. sukupolvi ja uudemmat), iPad (6. sukupolvi ja uudemmat) ja iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat)

Vaikutus: haitallisen kuvatiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa prosessimuistin paljastumisen.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkastuksia.

CVE-2023-42888: Michael DePlante (@izobashi, Trend Micro Zero Day Initiative)

Kohta lisätty 22.1.2024

IOUSBDeviceFamily

iPhone XS ja uudemmat, iPad Pro (12,9 tuumaa, 2. sukupolvi ja uudemmat), iPad Pro (10,5 tuumaa), iPad Pro (11 tuumaa, 1. sukupolvi ja uudemmat), iPad Air (3. sukupolvi ja uudemmat), iPad (6. sukupolvi ja uudemmat) ja iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat)

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: kilpailutilanne on korjattu parantamalla tilankäsittelyä.

CVE-2023-42974: Pan ZhenPeng (@Peterpan0927, STAR Labs SG Pte. Ltd.)

Kohta päivitetty 22.3.2024

Kernel

iPhone XS ja uudemmat, iPad Pro (12,9 tuumaa, 2. sukupolvi ja uudemmat), iPad Pro (10,5 tuumaa), iPad Pro (11 tuumaa, 1. sukupolvi ja uudemmat), iPad Air (3. sukupolvi ja uudemmat), iPad (6. sukupolvi ja uudemmat) ja iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat)

Vaikutus: appi saattoi pystyä poistumaan eristyksestään.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2023-42914: Eloi Benoist-Vanderbeken (@elvanderb, Synacktiv – @Synacktiv)

Libsystem

iPhone XS ja uudemmat, iPad Pro (12,9 tuumaa, 2. sukupolvi ja uudemmat), iPad Pro (10,5 tuumaa), iPad Pro (11 tuumaa, 1. sukupolvi ja uudemmat), iPad Air (3. sukupolvi ja uudemmat), iPad (6. sukupolvi ja uudemmat) ja iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat)

Vaikutus: appi saattoi pystyä käyttämään suojattuja käyttäjätietoja.

Kuvaus: Käyttöoikeusongelma on korjattu poistamalla haavoittuvuuden aiheuttanut koodi ja lisäämällä tarkistuksia.

CVE-2023-42893

Kohta lisätty 22.3.2024

Safari Private Browsing

iPhone XS ja uudemmat, iPad Pro (12,9 tuumaa, 2. sukupolvi ja uudemmat), iPad Pro (10,5 tuumaa), iPad Pro (11 tuumaa, 1. sukupolvi ja uudemmat), iPad Air (3. sukupolvi ja uudemmat), iPad (6. sukupolvi ja uudemmat) ja iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat)

Vaikutus: Yksityisen selauksen välilehtiä voitiin käyttää ilman todennusta.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2023-42923: ARJUN S D

Sandbox

iPhone XS ja uudemmat, iPad Pro (12,9 tuumaa, 2. sukupolvi ja uudemmat), iPad Pro (10,5 tuumaa), iPad Pro (11 tuumaa, 1. sukupolvi ja uudemmat), iPad Air (3. sukupolvi ja uudemmat), iPad (6. sukupolvi ja uudemmat) ja iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat)

Vaikutus: appi saattoi pystyä käyttämään arkaluontoisia henkilötietoja.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla arkaluontoisten tietojen sensuroimista.

CVE-2023-42936

Kohta lisätty 22.3.2024

Siri

iPhone XS ja uudemmat, iPad Pro (12,9 tuumaa, 2. sukupolvi ja uudemmat), iPad Pro (10,5 tuumaa), iPad Pro (11 tuumaa, 1. sukupolvi ja uudemmat), iPad Air (3. sukupolvi ja uudemmat), iPad (6. sukupolvi ja uudemmat) ja iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat)

Vaikutus: hyökkääjä, joka pääsi käsiksi laitteeseen, saattoi pystyä käyttämään Siriä arkaluonteisiin käyttäjätietoihin pääsyyn.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkastuksia.

CVE-2023-42897: Andrew Goldberg (The McCombs School of Business, The University of Texas at Austin, linkedin.com/andrew-goldberg-/)

TCC

iPhone XS ja uudemmat, iPad Pro (12,9 tuumaa, 2. sukupolvi ja uudemmat), iPad Pro (10,5 tuumaa), iPad Pro (11 tuumaa, 1. sukupolvi ja uudemmat), iPad Air (3. sukupolvi ja uudemmat), iPad (6. sukupolvi ja uudemmat) ja iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat)

Vaikutus: appi saattoi pystyä poistumaan eristyksestään.

Kuvaus: Polun käsittelyn ongelma ratkaistiin parantamalla validointia.

CVE-2023-42947: Zhongquan Li (@Guluisacat, JingDongin Dawn Security Lab)

Kohta lisätty 22.3.2024

WebKit

iPhone XS ja uudemmat, iPad Pro (12,9 tuumaa, 2. sukupolvi ja uudemmat), iPad Pro (10,5 tuumaa), iPad Pro (11 tuumaa, 1. sukupolvi ja uudemmat), iPad Air (3. sukupolvi ja uudemmat), iPad (6. sukupolvi ja uudemmat) ja iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat)

Vaikutus: verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

WebKit Bugzilla: 259830
CVE-2023-42890: Pwn2car

WebKit

iPhone XS ja uudemmat, iPad Pro (12,9 tuumaa, 2. sukupolvi ja uudemmat), iPad Pro (10,5 tuumaa), iPad Pro (11 tuumaa, 1. sukupolvi ja uudemmat), iPad Air (3. sukupolvi ja uudemmat), iPad (6. sukupolvi ja uudemmat) ja iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat)

Vaikutus: kuvan käsittely saattoi aiheuttaa palveluneston.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

WebKit Bugzilla: 263349
CVE-2023-42883: Zoom Offensive Security Team

WebKit

iPhone XS ja uudemmat, iPad Pro (12,9 tuumaa, 2. sukupolvi ja uudemmat), iPad Pro (10,5 tuumaa), iPad Pro (11 tuumaa, 1. sukupolvi ja uudemmat), iPad Air (3. sukupolvi ja uudemmat), iPad (6. sukupolvi ja uudemmat) ja iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat)

Vaikutus: haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

WebKit Bugzilla: 263682
CVE-2023-42950: Nan Wang (@eternalsakura13, 360 Vulnerability Research Institute) ja rushikesh nandedkar

Kohta lisätty 22.3.2024

WebKit

iPhone XS ja uudemmat, iPad Pro (12,9 tuumaa, 2. sukupolvi ja uudemmat), iPad Pro (10,5 tuumaa), iPad Pro (11 tuumaa, 1. sukupolvi ja uudemmat), iPad Air (3. sukupolvi ja uudemmat), iPad (6. sukupolvi ja uudemmat) ja iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat)

Vaikutus: verkkosisällön käsittely saattoi aiheuttaa palveluneston.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

WebKit Bugzilla: 263989
CVE-2023-42956: SungKwon Lee (Demon.Team)

Kohta lisätty 22.3.2024

Kiitokset

Safari Private Browsing

Haluamme kiittää avusta Signal Technology Foundationin Joshua Lundia ja Iakovos Guruliania.

Kohta päivitetty 22.3.2024

Setup Assistant

Haluamme kiittää Aaron Gregorya (Acoustic.com) ja Eastern Illinois University Graduate School of Technologya heidän avustaan.

WebKit

Haluamme kiittää avusta 椰椰.

WebSheet

Haluamme kiittää avusta e-phors S.p.A:n (FINCANTIERI S.p.A. -yhtiö) Paolo Ruggeroa.

Kohta lisätty 22.3.2024

Wi-Fi

Haluamme kiittää avusta Noah Roskin-Frazeeta ja Prof. J:tä (ZeroClicks.ai Lab).

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.