Tietoja macOS Monterey 12.7.1:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan macOS Monterey 12.7.1:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on lueteltu Applen suojausjulkaisut ‑sivulla.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Lisätietoja turvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuus -sivulla.

macOS Monterey 12.7.1

Julkaistu 25.10.2023

Automation

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: appi, jolla oli pääkäyttöoikeudet, saattoi pystyä käyttämään yksityisiä tietoja.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkastuksia.

CVE-2023-42952: Zhipeng Huo (@R3dF09), Tencent Security Xuanwu Lab (xlab.tencent.com)

Kohta lisätty 16.2.2024

CoreAnimation

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: sovellus saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2023-40449: Tomi Tokics (@tomitokics, iTomsn0w)

Core Recents

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: appi saattoi pystyä käyttämään arkaluontoisia henkilötietoja.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu tyhjentämällä kirjaaminen

CVE-2023-42823

Kohta lisätty 16.2.2024

FileProvider

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: sovellus saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: tämä ongelma on ratkaistu poistamalla haavoittuvuuden aiheuttanut koodi.

CVE-2023-42854: Noah Roskin-Frazee ja Prof. J. (ZeroClicks.ai Lab)

Find My

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: appi saattoi pystyä lukemaan luottamuksellisia sijaintitietoja.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla välimuistien käsittelyä.

CVE-2023-40413: Adam M.

Foundation

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: verkkosivusto saattoi saada pääsyn arkaluontoisiin käyttäjätietoihin ratkaistessaan symbolisia linkkejä.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla symbolisten linkkien käsittelyä.

CVE-2023-42844: Ron Masas (BreakPoint.SH)

libc

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: haitallisten tietojen käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen käyttäjän asentamisessa apeissa.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2023-40446: inooo

Kohta lisätty 03.11.2023

ImageIO

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa prosessimuistin paljastumisen.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2023-40416: JZ

IOTextEncryptionFamily

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2023-40423: nimetön tutkija

Kernel

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: ytimen koodia suorittanut hyökkääjä saattoi pystyä ohittamaan ydinmuistin korjaavat toimet

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2023-42849: Linus Henze (Pinauten GmbH, pinauten.de)

Model I/O

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: tiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2023-42856: Michael DePlante (@izobashi, Trend Micro Zero Day Initiative)

PackageKit

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: appi saattoi pystyä muokkaamaan tiedostojärjestelmän suojattuja osia

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkastuksia.

CVE-2023-42859: Arsenii Kostromin (0x3c3e), Mickey Jin (@patch1t) ja Hevel Engineering

CVE-2023-42877: Arsenii Kostromin (0x3c3e)

Kohta lisätty 16.2.2024

PackageKit

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: appi saattoi pystyä käyttämään arkaluontoisia henkilötietoja.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkastuksia.

CVE-2023-42840: Mickey Jin (@patch1t) ja Csaba Fitzl (@theevilbit), Offensive Security

Kohta lisätty 16.2.2024

PackageKit

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: appi saattoi pystyä ohittamaan tietyt yksityisyysasetukset.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkastuksia.

CVE-2023-42889: Mickey Jin (@patch1t)

Kohta lisätty 16.2.2024

PackageKit

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: appi saattoi pystyä käyttämään arkaluontoisia henkilötietoja.

Kuvaus: Logiikkaongelma ratkaistiin parantamalla tarkistuksia.

CVE-2023-42853: Mickey Jin (@patch1t)

Kohta lisätty 16.2.2024

PackageKit

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: appi saattoi pystyä muokkaamaan tiedostojärjestelmän suojattuja osia

Kuvaus: käyttöoikeusongelma on ratkaistu lisäämällä rajoituksia.

CVE-2023-42860: Koh M. Nakagawa (@tsunek0h), FFRI Security, Inc.

Kohta lisätty 16.2.2024

Pro Res

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkastuksia.

CVE-2023-42873: Mingxuan Yang (@PPPF00L) sekä happybabywu ja Guang Gong (360 Vulnerability Research Institute)

Kohta lisätty 16.2.2024

Sandbox

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: appi, jolla oli pääkäyttöoikeudet, saattoi pystyä käyttämään yksityisiä tietoja.

Kuvaus: tietosuojaongelma on ratkaistu parantamalla henkilötietojen sensurointia lokimerkinnöissä.

CVE-2023-40425: Csaba Fitzl (@theevilbit, Offensive Security)

SQLite

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Etäkäyttäjä saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2023-36191

Kohta lisätty 16.2.2024

talagent

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: appi saattoi pystyä käyttämään arkaluonteisia käyttäjätietoja.

Kuvaus: käyttöoikeusongelma on ratkaistu lisäämällä rajoituksia.

CVE-2023-40421: Noah Roskin-Frazee ja Prof. J. (ZeroClicks.ai Lab)

WindowServer

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Verkkosivusto saattoi pystyä käyttämään mikrofonia ilman, että mikrofonin käytön ilmaisin oli näkyvissä.

Kuvaus: tämä ongelma on ratkaistu poistamalla haavoittuvuuden aiheuttanut koodi.

CVE-2023-41975: nimetön tutkija

WindowServer

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: appi saattoi pystyä käyttämään arkaluontoisia henkilötietoja.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkastuksia.

CVE-2023-42858: nimetön tutkija

Kohta lisätty 16.2.2024

Kiitokset

GPU Drivers

Haluamme kiittää avusta nimetöntä tutkijaa.

libarchive

Haluamme kiittää avusta Bahaa Naamnehia.

libxml2

Haluamme kiittää avusta OSS-Fuzzia ja Ned Williamsonia (Google Project Zero).

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.