Live-puheen käyttäminen iPhonessa, iPadissa, Macissa ja Apple Watchissa

Live-puheen avulla voit kirjoittaa viestin ja kuulla sen puhuttuna ääneen FaceTime- ja äänipuheluissa, tuetuissa avustetun viestinnän apeissa tai laitteesi kaiuttimissa, kun käyt keskusteluja kasvokkain.

Vaatimukset

• iOS 17, iPadOS 17, macOS Sonoma, watchOS 10 tai uudempi

• Jokin seuraavista laitteista:

• iPhone XS tai uudempi

• iPad Air (5. sukupolvi)

• 11-tuumainen iPad Pro (3. sukupolvi) ja uudemmat

• 12,9-tuumainen iPad Pro (5. sukupolvi) ja uudemmat

• Applen sirulla varustettu Mac-tietokone

• Apple Watch Series 3 tai uudempi

Live-puheen ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Ennen kuin voit käyttää Live-puhetta, sinun on laitettava se päälle.

iPhone tai iPad

1. Avaa Asetukset-appi. Napauta Käyttöapu ja sitten Live-puhe.

2. Laita Live-puhe päälle tai pois päältä.

Mac

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa sivupalkista Käyttöapu ja valitse Live-puhe.

2. Laita Live-puhe päälle tai pois päältä.

Apple Watch

1. Avaa Asetukset-appi. Napauta Käyttöapu ja sitten Live-puhe.

2. Laita Live-puhe päälle tai pois päältä.

Käytettävän äänen valitseminen

Voit valita kymmenistä järjestelmä-äänistä tai käyttää itse luomaasi omaa puheääntä.

iPhone tai iPad

1. Avaa Asetukset-appi. Napauta Käyttöapu ja sitten Live-puhe.

2. Napauta Puheäänet-kohdassa näppäimistösi kieltä ja valitse sitten käytettävä ääni. (Sinun on ehkä ladattava ääni napauttamalla Lataa-painikettaLataa-painike, ennen kuin voit valita sen.)

Jos haluat muuttaa äänen korkeutta tai nopeutta, napauta äänen vierestä Puheäänen asetukset ‑painikettaPuheäänen asetukset ‑painike.

Mac

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa sivupalkista Käyttöapu ja valitse Live-puhe.

2. Valitse käytettävä ääni Puheääni-kohdan vierestä. (Jos haluat lisää ääniasetuksia, voit valita Hallitse puheääniä. (Sinun on ehkä ladattava ääni klikkaamalla Lataa-painikettaLataa-painike, ennen kuin voit valita sen.)

Apple Watch

1. Avaa Asetukset-appi. Napauta Käyttöapu ja sitten Live-puhe.

2. Napauta Puheääni-kohdassa ääntä, jota haluat muuttaa.

3. Valitse käytettävä ääni. (Sinun on ehkä ladattava ääni, ennen kuin voit valita sen.)

Kirjoita ja puhu ‑ominaisuus FaceTimessa, Puhelimessa, avustetun viestinnän apeissa ja kasvokkain käytävissä keskusteluissa

Kun olet FaceTime- tai äänipuhelussa, muut osallistujat kuulevat viestisi laitteidensa kaiuttimista tai kuulokkeista. Muussa tapauksessa ääni toistetaan sinun laitteesi kaiuttimista, jotta voit puhua kirjoittamalla kasvokkain käymissäsi keskusteluissa.

ipados-17-ipad-pro-facetime-live-speech

iPhone tai iPad

1. Varmista, että Live-puhe on päällä.

2. Paina sivupainiketta kolmesti. (Jos olet määrittänyt Käyttöapu-oikotien, napauta Live-puhe.)

3. Kirjoita teksti, jonka haluat puhuttavan ääneen, ja napauta sitten Lähetä.

Jos haluat käyttää tallennettuja suosikkilauseita nopeasti:

1. Napauta Lauseet-painikettaLauseet-painike.

2. Napauta lausetta, jonka haluat puhua ääneen.

Mac

1. Varmista, että Live-puhe on päällä.

2. Klikkaa Live-puhe-ikkunan Kirjoita ja puhu ‑tekstikenttää.

3. Kirjoita teksti, jonka haluat puhuttavan ääneen, ja klikkaa sitten Puhu-painikettaPuhu-painike tai paina rivinvaihtonäppäintä.

Jos haluat käyttää tallennettuja suosikkilauseita nopeasti:

1. Klikkaa Näytä tallennetut fraasit ‑painikettaTallennetut fraasit ‑painike.

2. Valitse lause, jonka haluat puhua ääneen.

3. Klikkaa Puhu-painiketta.

Voit kätkeä tai tuoda esiin Live-puhe-ikkunan klikkaamalla valikkoriviltä Live-puhe-kuvakettaLive-puhe-kuvake.

macos-sonoma-macbook-pro-menu-bar-live-speech-button-cropped

Apple Watch

1. Varmista, että Live-puhe on päällä.

2. Paina Digital Crownia kolme kertaa. (Jos olet määrittänyt Käyttöapu-oikotien, napauta Live-puhe.)

3. Kirjoita teksti, jonka haluat puhuttavan ääneen, ja napauta sitten Lähetä.

Jos haluat käyttää tallennettuja suosikkilauseita nopeasti, napauta lausetta, jonka haluat puhuttavan ääneen.

Suosikkilauseiden lisääminen ja poistaminen

Voit luoda luettelon usein käyttämistäsi lauseista, jotta voit käyttää niitä nopeasti keskusteluissa.

iPhone tai iPad

Suosikkilauseen lisääminen:

1. Avaa Asetukset-appi. Napauta Käyttöapu ja sitten Live-puhe.

2. Napauta Suosikkilauseet.

3. Napauta Lisää-painikettaLisää-painike.

4. Kirjoita lause ja napauta sitten Tallenna.

Suosikkilauseen poistaminen:

1. Avaa Asetukset-appi. Napauta Käyttöapu ja sitten Live-puhe.

2. Napauta Suosikkilauseet.

3. Napauta Muokkaa.

4. Napauta poistettavan lauseen vierestä Poista-painikettaPoista-painike ja napauta sitten Poista.

Mac

Suosikkilauseen lisääminen:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa sivupalkista Käyttöapu ja valitse Live-puhe.

2. Klikkaa Tallennetut fraasit ‑kohdasta Lisää-painikettaLisää-painike ja kirjoita sitten lause tekstikenttään.

Suosikkilauseen poistaminen:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa sivupalkista Käyttöapu ja valitse Live-puhe.

2. Valitse Tallennetut fraasit ‑kohdasta lause ja klikkaa sitten Poista-painikettaPoista-painiketta.

Apple Watch

Suosikkilauseen lisääminen:

1. Avaa Asetukset-appi. Napauta Käyttöapu ja sitten Live-puhe.

2. Napauta Suosikkilauseet, Lisää lause ja sitten Luo lause.

3. Kirjoita lause ja napauta sitten Valmis.

4. Napauta Done buttonDone button.

Suosikkilauseen poistaminen:

1. Avaa Asetukset-appi. Napauta Käyttöapu ja sitten Live-puhe.

2. Napauta Suosikkilauseet.

3. Pyyhkäise vasemmalle poistettavan lauseen päällä ja napauta Poista-painikettaPoista-painike.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.