Karttojen lataaminen offline-käyttöä varten iPhonessa

Jos käytössäsi on Kartat-appi iOS 17:ssä tai uudemmassa, offline-karttojen avulla voit käyttää tietoja, kuten paikkojen aukioloaikoja ja arviointeja, käännös käännökseltä -ohjeita ja arvioituja saapumisaikoja.

Kolme tapaa ladata offline-karttoja iOS 17:ssä

IOS 17:n ja sitä uudempien offline-karttojen avulla voit käyttää Kartat-appia tietoja ja navigointia varten, vaikka sinulla ei olisi Wi-Fi- tai mobiiliyhteyttä. Offline-kartat sisältävät tietoja, kuten paikkojen aukioloajat ja arvioinnit, käännös käännökseltä -ohjeet ajamist,a kävelemistä, pyöräilyä tai julkista liikennettä varten sekä arvioidut saapumisajat.

Offline-kartat vievät laitteessa tallennustilaa, ja Kartat näyttää mahdollisen offline-kartan tiedostokoon ennen sen lataamista. Lue lisätietoja laitteesi tallennustilasta.

Voit myös tarkastella offline-karttoja Apple Watchin avulla, kun iPhonesi on päällä ja Bluetooth-kantaman alueella (noin 10 metriä).

Offline-karttoja ei synkronoida laitteiden välillä. Offline-kartat ovat käytettävissä vain tietyillä alueilla. Tietyn alueen offline-karttaa ei ole tarkoitettu käytettäväksi kaikilla alueilla. Ominaisuudet vaihtelevat maa- ja aluekohtaisesti.

Haun käyttäminen Kartat-apissa

1. Hae sijaintia Kartat-apissa ja napauta sitten paikkaa hakutuloksissa.
  2. Napauta Lataa-painiketta, jos se on käytettävissä, tai napauta Lisää ja sitten Lataa kartta.
  3. Säädä tarvittaessa aluetta, jonka haluat sisältyvän offline-karttaasi. Napauta sitten Lataa.

Kun haet kaupunkia – esimerkiksi Archbald, Pennsylvania –, voit napauttaa Lataa-painiketta, ennen kuin sinun on napautettava Lisää-painiketta.

Nastan lisääminen

1. Napauta Kartat-apissa merkitsemätöntä aluetta, jos haluat merkitä sen nastalla.
  2. Napauta Lataa.
  3. Säädä tarvittaessa aluetta, jonka haluat sisältyvän offline-karttaasi. Napauta sitten jälleen Lataa.

Offline-karttojen asetusten käyttäminen

1. Napauta kuvaasi tai nimikirjaimiasi hakukentän vieressä Kartat-apissa.
  2. Napauta Offline-kartat.
  3. Napauta Lataa uusi kartta tai valitse aiemmin käyttämäsi tai Kartat-apin ehdottama kartta.
  4. Anna sijainti tai valitse Nykyinen sijainti.
  5. Säädä kartta-alueen kokoa ja napauta sitten Lataa.

Ladattujen karttojen muokkaaminen tai poistaminen

1. Napauta kuvaasi tai nimikirjaimiasi hakukentän vieressä Kartat-apissa.
  2. Napauta Offline-kartat.
    Napauta kuvaasi tai nimikirjaimiasi Kartat-apissa, niin näet, kuinka monta offline-karttaa olet tällä hetkellä ladannut.
  3. Napauta offline-karttaa, jota haluat muokata tai jonka haluat poistaa. Voit nimetä kartan uudelleen, muuttaa sen alueen kokoa tai tarkastella tiedoston kokoa.
  4. Kun olet valmis, napauta Poista kartta tai Valmis.

Voit poistaa offline-karttoja vain Kartat-apissa.

Offline-karttojen asetusten säätäminen

1. Napauta kuvaasi tai nimikirjaimiasi hakukentän vieressä Kartat-apissa.
  2. Napauta Offline-kartat.
  3. Ota haluamasi asetus käyttöön Asetuksissa.

Napauta Lataukset ja valitse, ladataanko offline-karttoja vain silloin, kun olet yhdistettynä Wi-Fi-verkkoon.

Automaattiset päivitykset ovat oletusarvoisesti käytössä. Offline-karttasi pidetään automaattisesti ajan tasalla, jos esimerkiksi yrityksen tai kadun nimi muuttuu.

Kun otat Optimoi tallennustila -asetuksen käyttöön, kaikki käyttämättömät offline-kartat poistetaan automaattisesti tietyn ajan kuluttua.

Ota käyttöön Käytä vain offline-karttoja -asetus, niin voit luottaa ladattuihin karttoihisi myös silloin, kun sinulla on internet-yhteys.

Offline-karttojen Asetukset-kohdassa on vaihtoehtoja, kuten Optimoi tallennustila, joka automaattisesti poistaa ladatut kartat, joita et ole käyttänyt vähään aikaan.