Tietoja macOS Big Sur 11.7.7:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan macOS Big Sur 11.7.7:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Lisätietoja turvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuus -sivulla.

macOS Big Sur 11.7.7

Julkaistu 18.5.2023

Accessibility

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä ohittamaan tietosuoja-asetukset.

Kuvaus: tietosuojaongelma on ratkaistu parantamalla henkilötietojen sensurointia lokimerkinnöissä.

CVE-2023-32388: Kirin (@Pwnrin)

AppleEvents

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä ohittamaan tietosuoja-asetukset.

Kuvaus: Ongelma ratkaistiin parantamalla arkaluonteisten tietojen sensurointia.

CVE-2023-28191: Mickey Jin (@patch1t)

AppleMobileFileIntegrity

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä ohittamaan tietosuoja-asetukset.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parannetuilla oikeuksilla.

CVE-2023-32411: Mickey Jin (@patch1t)

AppleMobileFileIntegrity

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä lisäämään ohjelmakoodia Xcodella koostettuihin kriittisiin binaaritiedostoihin.

Kuvaus: ongelma korjattiin pakottamalla järjestelmätason vahvistettu käytönaikainen suojaus binaaritiedostoille, joihin ongelma vaikutti.

CVE-2023-32383: James Duffy (mangoSecure)

Kohta lisätty 21.12.2023

Contacts

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä tarkastelemaan suojaamattomia käyttäjätietoja.

Kuvaus: Tietosuojaongelma on ratkaistu parantamalla tilapäisten tiedostojen käsittelyä.

CVE-2023-32386: Kirin (@Pwnrin)

CoreCapture

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2023-28181: Tingting Yin (Tsinghua University)

CUPS

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: todentautumaton käyttäjä saattoi pystyä käyttämään äskettäin tulostettuja asiakirjoja.

Kuvaus: Valtuutusongelma ratkaistiin parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2023-32360: Gerhard Muth

dcerpc

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: etähyökkääjä saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Use-After-Free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2023-32387: Dimitrios Tatsis (Cisco Talos)

Dev Tools

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: eristetty appi saattoi pystyä keräämään järjestelmälokeja.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parannetuilla oikeuksilla.

CVE-2023-27945: Mickey Jin (@patch1t)

GeoServices

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä lukemaan luottamuksellisia sijaintitietoja

Kuvaus: tietosuojaongelma on ratkaistu parantamalla henkilötietojen sensurointia lokimerkinnöissä.

CVE-2023-32392: Adam M.

Kohta päivitetty 21.12.2023

ImageIO

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: puskurin ylivuoto on korjattu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2023-32384: Meysam Firouzi (@R00tkitSMM) yhteistyössä Trend Micro Zero Day Initiativen kanssa

IOSurface

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä vuotamaan arkaluonteisia kernelin tilatietoja.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2023-32410: hou xuewei (@p1ay8y3ar) vmk msu

Kernel

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi saada pääkäyttöoikeudet.

Kuvaus: kilpailutilanne on korjattu parantamalla tilankäsittelyä.

CVE-2023-32413: Trend Micro Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Eloi Benoist-Vanderbeken (@elvanderb, Synacktiv, @Synacktiv)

Kernel

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2023-32398: Adam Doupé (ASU SEFCOM)

LaunchServices

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi ohittaa Gatekeeper-tarkistukset.

Kuvaus: logiikkaongelma ratkaistiin parantamalla tarkistuksia.

CVE-2023-32352: Wojciech Reguła (@_r3ggi, SecuRing, wojciechregula.blog)

libxpc

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä muokkaamaan tiedostojärjestelmän suojattuja osia

Kuvaus: logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2023-32369: Jonathan Bar Or (Microsoft), Anurag Bohra (Microsoft) ja Michael Pearse (Microsoft)

libxpc

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi saada pääkäyttöoikeudet.

Kuvaus: logiikkaongelma ratkaistiin parantamalla tarkistuksia.

CVE-2023-32405: Thijs Alkemade (@xnyhps, Computest Sector 7)

Metal

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä ohittamaan yksityisyysasetukset

Kuvaus: logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2023-32407: Gergely Kalman (@gergely_kalman)

Model I/O

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: 3D-mallin käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2023-32380: Mickey Jin (@patch1t)

Model I/O

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: 3D-mallin käsitteleminen saattoi aiheuttaa prosessimuistin paljastumisen.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2023-32382: Mickey Jin (@patch1t)

NetworkExtension

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä lukemaan luottamuksellisia sijaintitietoja

Kuvaus: Tämä ongelma ratkaistiin parantamalla arkaluonteisten tietojen sensurointia.

CVE-2023-32403: Adam M.

Kohta päivitetty 21.12.2023

PackageKit

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä muokkaamaan tiedostojärjestelmän suojattuja osia

Kuvaus: logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2023-32355: Mickey Jin (@patch1t)

Perl

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä muokkaamaan tiedostojärjestelmän suojattuja osia

Kuvaus: logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2023-32395: Arsenii Kostromin (0x3c3e)

Quick Look

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Office-tiedoston jäsentäminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mahdollistaa mielivaltaisen ohjelmakoodin suorittamisen.

Kuvaus: puskurin ylivuoto on korjattu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2023-32401: Holger Fuhrmannek (Deutsche Telekom Security GmbH, BSI / German Federal Office for Information Securityn puolesta)

Kohta lisätty 21.12.2023

Sandbox

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Appi saattoi pystyä säilyttämään järjestelmän määritystietojen käyttöoikeudet, vaikka apin lupa kumottiin.

Kuvaus: valtuutusongelma ratkaistiin parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2023-32357: Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit), Jeff Johnson, Koh M. Nakagawa (FFRI Security, Inc.), Kirin (@Pwnrin) ja Csaba Fitzl (@theevilbit, Offensive Security)

Shell

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä muokkaamaan tiedostojärjestelmän suojattuja osia

Kuvaus: logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2023-32397: Arsenii Kostromin (0x3c3e)

Telephony

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: etähyökkääjä saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Use-After-Free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2023-32412: Ivan Fratric (Google Project Zero)

Kiitokset

libxml2

Haluamme kiittää avusta OSS-Fuzzia ja Ned Williamsonia (Google Project Zero).

Reminders

Haluamme kiittää avusta Kirinia (@Pwnrin).

Security

Haluamme kiittää avusta James Duffya (mangoSecure).

Wi-Fi

Kiitämme Adam M:ää hänen antamastaan avusta.

Kohta päivitetty 21.12.2023

Wi-Fi Connectivity

Kiitämme Adam M:ää hänen antamastaan avusta.

Kohta päivitetty 21.12.2023

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.