Tietoja macOS Big Sur 11.7.5:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan macOS Big Sur 11.7.5:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Lisätietoja turvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuus -sivulla.

macOS Big Sur 11.7.5

Julkaistu 27.3.2023

Apple Neural Engine

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2023-23540: Mohamed GHANNAM (@_simo36)

AppleAVD

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: sovellus saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2022-26702: nimetön tutkija, Antonio Zekic (@antoniozekic) ja John Aakerblom (@jaakerblom)

AppleMobileFileIntegrity

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Käyttäjä saattoi päästä tiedostojärjestelmän suojattuihin osiin.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkastuksia.

CVE-2023-23527: Mickey Jin (@patch1t)

Archive Utility

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: arkisto saattoi pystyä ohittamaan Gatekeeperin.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkastuksia.

CVE-2023-27951: Brandon Dalton (@partyD0lphin, Red Canary) ja Csaba Fitzl (@theevilbit, Offensive Security)

Kohta päivitetty 11.5.2023

Calendar

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallisen kalenterikutsun tuominen saattoi aiheuttaa käyttäjätietovuodon.

Kuvaus: Useita varmistusongelmia ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen puhdistamista.

CVE-2023-27961: Rıza Sabuncu (@rizasabuncu)

Carbon Core

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: haitallisen kuvatiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa prosessimuistin paljastumisen.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkastuksia.

CVE-2023-23534: Mickey Jin (@patch1t)

ColorSync

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä lukemaan mielivaltaisia tiedostoja.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkastuksia.

CVE-2023-27955: JeongOhKyea

CommCenter

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi saada järjestelmän sulkeutumaan odottamatta tai kirjoittaa kernel-muistiin.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2023-27936: Tingting Yin (Tsinghua University)

dcerpc

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: etäkäyttäjä saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkastuksia.

CVE-2023-27935: Aleksandar Nikolic (Cisco Talos)

dcerpc

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: etäkäyttäjä saattoi pystyä aiheuttamaan järjestelmän odottamattoman sulkeutumisen tai vioittamaan kernel-muistia.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2023-27953: Aleksandar Nikolic (Cisco Talos)

CVE-2023-27958: Aleksandar Nikolic (Cisco Talos)

Find My

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä lukemaan luottamuksellisia sijaintitietoja

Kuvaus: tietosuojaongelma on ratkaistu parantamalla henkilötietojen sensurointia lokimerkinnöissä.

CVE-2023-23537: nimetön tutkija

FontParser

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Fonttitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2023-32366: Ye Zhang (@VAR10CK, Baidu Security)

Kohta lisätty 21.12.2023

Foundation

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallisen plist-tiedoston jäsentäminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: kokonaisluvun ylivuoto on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2023-27937: nimetön tutkija

Identity Services

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä käyttämään tietoja käyttäjän yhteystiedoista.

Kuvaus: tietosuojaongelma on ratkaistu parantamalla henkilötietojen sensurointia lokimerkinnöissä.

CVE-2023-27928: Csaba Fitzl (@theevilbit, Offensive Security)

ImageIO

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: haitallisen tiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin lukeminen on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2023-27946: Mickey Jin (@patch1t)

ImageIO

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: haitallisen kuvatiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa prosessimuistin paljastumisen.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2023-23535: ryuzaki

IOAcceleratorFamily

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2023-32378: Murray Mike

Kohta lisätty 21.12.2023

Kernel

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä paljastamaan kernel-muistin sisältöä

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen lukemisen ongelma saattoi johtaa kernel-muistin paljastumiseen. Ongelma on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen validointia.

CVE-2023-27941: Arsenii Kostromin (0x3c3e)

CVE-2023-28199: Arsenii Kostromin (0x3c3e)

Kohta lisätty 11.5.2023 ja päivitetty 21.12.2023

Kernel

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkastuksia.

CVE-2023-23536: Félix Poulin-Bélanger ja David Pan Ogea

Kohta lisätty 11.5.2023 ja päivitetty 21.12.2023

Kernel

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2023-23514: Xinru Chi (Pangu Lab) ja Ned Williamson (Google Project Zero)

Kernel

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä paljastamaan kernel-muistin sisältöä

Kuvaus: Varmistusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen puhdistamista.

CVE-2023-28200: Arsenii Kostromin (0x3c3e)

Kernel

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: sovellus saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: Kokonaisluvun ylivuoto ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2023-28185: Pan ZhenPeng (STAR Labs SG Pte.) Ltd.)

Kohta lisätty 21.12.2023

LaunchServices

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi saada pääkäyttöoikeudet.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2023-23525: Mickey Jin (@patch1t)

Kohta lisätty 11.5.2023

libpthread

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: tyyppisekaannusongelma on ratkaistu parantamalla tarkastuksia.

CVE-2023-41075: Zweig (Kunlun Lab)

Kohta lisätty 21.12.2023

Mail

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä tarkastelemaan luottamuksellisia tietoja.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkastuksia.

CVE-2023-28189: Mickey Jin (@patch1t)

Kohta lisätty 11.5.2023

Viestit

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Appi saattoi pystyä käyttämään arkaluontoisia henkilötietoja.

Kuvaus: Käyttöoikeusongelma on ratkaistu lisäämällä eristysrajoituksia.

CVE-2023-28197: Joshua Jones

Kohta lisätty 21.12.2023

NetworkExtension

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Etuoikeutetussa verkkoasemassa oleva hyökkääjä saattoi pystyä huijaamaan VPN-palvelinta, joka oli määritetty vain EAP-todennuksella laitteessa.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tunnistautumista.

CVE-2023-28182: Zhuowei Zhang

PackageKit

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä muokkaamaan tiedostojärjestelmän suojattuja osia

Kuvaus: logiikkaongelma ratkaistiin parantamalla tarkistuksia.

CVE-2023-27962: Mickey Jin (@patch1t)

Podcastit

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä käyttämään arkaluontoisia henkilötietoja.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkastuksia.

CVE-2023-27942: Mickey Jin (@patch1t)

Kohta lisätty 11.5.2023

System Settings

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä käyttämään arkaluontoisia henkilötietoja.

Kuvaus: tietosuojaongelma on ratkaistu parantamalla henkilötietojen sensurointia lokimerkinnöissä.

CVE-2023-23542: Adam M.

Kohta päivitetty 21.12.2023

System Settings

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä lukemaan luottamuksellisia sijaintitietoja

Kuvaus: Käyttöoikeusongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-2023-28192: Guilherme Rambo (Best Buddy Apps, rambo.codes)

Vim

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Vimissä esiintyi useita ongelmia.

Kuvaus: Useita ongelmia ratkaistiin päivittämällä Vim versioon 9.0.1191.

CVE-2023-0433

CVE-2023-0512

XPC

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä poistumaan eristyksestään

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu uudella valtuutuksella.

CVE-2023-27944: Mickey Jin (@patch1t)

Kiitokset

Activation Lock

Haluamme kiittää Christian Minaa hänen avustaan.

AppleMobileFileIntegrity

Haluamme kiittää Wojciech Regułaa (@_r3ggi, SecuRing, wojciechregula.blog) hänen avustaan.

CoreServices

Haluamme kiittää Mickey Jinia (@patch1t) hänen avustaan.

NSOpenPanel

Haluamme kiittää Alexandre Coluccia (@timacfr) hänen avustaan.

Wi-Fi

Haluamme kiittää avusta nimetöntä tutkijaa.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.