PCIe-korttien asentaminen Mac Prohon (2023)

Lue tietoja Mac Pron (2023) PCIe-paikoista ja lisäkorttien asentamisesta.

Korttien kapasiteetti ja koko

Mac Prossa on seitsemän PCIe-paikkaa, joihin voi asettaa monenlaisia PCIe-kortteja:

• Paikka 1: gen 4, enintään 16 linjaa (tuplaleveä)

• Paikka 2: gen 4, enintään 16 linjaa (tuplaleveä)

• Paikka 3: gen 4, enintään 8 linjaa (tuplaleveä)

• Paikka 4: gen 4, enintään 8 linjaa (tuplaleveä)

• Paikka 5: gen 4, enintään 8 linjaa (normaalilevyinen)

• Paikka 6: gen 4, enintään 8 linjaa (normaalilevyinen)

• Paikka 7: gen 3, enintään 4 linjaa (normaalilevyinen)

Mac Pron paikkaan 7 on asennettu valmiiksi Applen liitäntälevy, joka sisältää 3,5 mm kuulokeliitännän suuri-impedanssisten kuulokkeiden tuella sekä kaksi HDMI-porttia ja kaksi USB‑A-porttia. Applen liitäntälevyä ei voi asentaa toiseen paikkaan. Sen voi kuitenkin irrottaa, jos tilalle halutaan asentaa toinen puolipituinen x4 PCIe ‑kortti. Lue tietoja PCIe-korteista, joita voi asentaa Mac Prohon (2023).

Applen Thunderbolt-liitäntälevyssä on kuusi Thunderbolt 4 ‑porttia, ja se on asennettu erilliseen, sille varattuun paikkaan.

Käytettävissä olevien paikkojen tarkistaminen

Jos haluat tarkistaa kunkin paikan tilan, siirry kohtaan Omenavalikko  > Tietoja tästä Macista. Napsauta Lisätietoja ja sitten Tiedot-painikettaTiedot-painike PCI-korttikohdassa.

macos-ventura-mac-pro-system-settings-general-about-pcie-cards-info-pcie-slot-configuration

Oletusarvon mukaan Mac Pro tasapainottaa kaistanleveyden kaikille korteille kahdessa PCIe-varannossa automaattisesti. Voit säätää varantojen varauksia manuaalisesti Laajennuspaikkatyökalulla.

PCIe-korttien asentaminen

Lue, miten Mac Pron kotelo tai yläsuojus irrotetaan ja PCIe-kortti asennetaan.

Kotelon tai yläsuojuksen poistaminen

Poista Mac Pron (2023) kotelo tai Mac Pron (räkkiversio, 2023) yläsuojus seuraavien ohjeiden mukaan.

Mac Pro (2023)

1. Mac Pron sammuttaminen.

2. Odota noin 5–10 minuuttia, kunnes tietokone on jäähtynyt.

3. Irrota kaikki tietokoneeseen liitetyt kaapelit, paitsi virtajohto.

4. Kosketa Mac Pron ulkopuolista metallikoteloa, jotta staattinen sähkö purkautuu, ja irrota sitten virtajohto.

• Pura aina staattinen sähkö ennen kuin kosket Mac Pron sisällä oleviin osiin tai asennat osia sen sisälle. Älä liiku huoneessa, ennen kuin olet asentanut muistin ja asettanut kotelon takaisin tietokoneeseen, jotta staattista sähköä ei synny.

5. Käännä yläsalpa ylös ja avaa kotelon lukitus kääntämällä sitä vasemmalle.

2023-mac-pro-diagram-unlock-housing
  6. Nosta kotelo suoraan ylöspäin ja irti Mac Prosta. Aseta se huolellisesti syrjään.

• Mac Pro ei käynnisty, jos sen kotelo on irrotettu.

2023-mac-pro-diagram-remove-housing

Mac Pro (räkki, 2023)

1. Sammuta Mac Pro.

2. Odota noin 5–10 minuuttia, kunnes tietokone on jäähtynyt.

3. Irrota kaikki tietokoneeseen liitetyt kaapelit, paitsi virtajohto.

4. Kosketa Mac Pron ulkopuolista metallikoteloa, jotta staattinen sähkö purkautuu, ja irrota sitten virtajohto.

• Pura aina staattinen sähkö ennen kuin kosket Mac Pron sisällä oleviin osiin tai asennat osia sen sisälle. Älä liiku huoneessa, ennen kuin olet asentanut kortit ja asettanut yläsuojuksen takaisin tietokoneeseen, jotta staattista sähköä ei synny.

5. Liu’uta yläsuojuksen vapautussalvat lukitsemattomaan asentoon, nosta yläsuojusta ja vedä sitä etulevystä poispäin. Aseta irrotettu yläsuojus syrjään.

2023-mac-pro-rack-diagram-install-top-cover.

PCIe-kortin asentaminen

1. Irrota ruuvit ristipäämeisselillä ja poista kaikki kiinnikkeet ja suojukset niiden paikkojen päältä, joihin haluat asentaa kortin.

2023-mac-pro-diagram-remove-pcie-slot-cover
  2. Liu’uta lukko lukitsemattomaan asentoon.

2023-mac-pro-diagram-unlock-slots
  3. Ota uusi kortti staattiselta sähköltä suojatusta pussista ja tartu korttiin kulmista. Älä koske kortin kultaisiin liitäntäkohtiin äläkä sen komponentteihin.

• Käytä vain turvallisuussertifikaatin (CSA, UL tai vastaava) saaneita PCIe-moduuleja, joiden valmistajat ovat erikseen ilmoittaneet, että ne ovat toimialan PCIe-standardivaatimusten mukaisia. Jos käytät muita kuin sertifioituja, vaatimusten mukaisia moduuleja, ne eivät välttämättä osaa pitää eri virtalähteitä erillään toisistaan, mikä voi aiheuttaa tulipalovaaran.

4. Varmista, että kortin nastat on kohdistettu oikein, kun asetat kortin PCIe-paikkaan.

2023-mac-pro-diagram-install-pcie-card
  5. Liu’uta lukko lukittuun asentoon.

2023-mac-pro-diagram-lock-pcie-card
  6. Asenna kaikki irrottamasi sivukiinnikkeet takaisin ja kiristä sitten ruuvit paikoilleen kiinnikkeisiin.

2023-mac-pro-diagram-install-pcie-slot-cove

Kotelon tai yläsuojuksen asentaminen takaisin paikalleen

Asenna Mac Pron (2023) kotelo tai Mac Pron (räkkiversio, 2023) yläsuojus takaisin paikalleen seuraavien ohjeiden mukaisesti.

Mac Pro (2023)

1. Aseta kotelo varovasti Mac Pron päälle.

2023-mac-pro-diagram-install-housing
  2. Kun kotelo on täysin paikallaan, käännä yläsalpaa oikealle ja lukitse kääntämällä se alas.

2023-mac-pro-diagram-unlock-housing
  3. Liitä virtajohto, näyttö ja muut mahdolliset oheislaitteet.

Mac Pro (räkki, 2023)

1. Kohdista yläsuojuksen reuna etulevyssä olevaan aukkoon, paina sitten voimakkaasti vapautussalpojen läheltä ja kuuntele, että salvat napsahtavat paikoilleen.

2023-mac-pro-rack-diagram-remove-top-cover
  2. Liitä virtajohto, näyttö ja muut mahdolliset oheislaitteet.

Kolmansien osapuolten ohjainten käyttöönotto

Jotkut PCIe-kortit edellyttävät ohjainta, jotta niiden kaikki ominaisuudet saadaan käyttöön macOS:ssä.

1. Lataa ja asenna PCIe-kortin ohjain. Jos ohjain on suunniteltu Intel-prosessorilla varustetulle Macille, asenna pyydettäessä Rosetta.

2. Jos näyttöön tulee Järjestelmälaajennus estetty ‑ilmoitus ohjaimen asentamisen jälkeen, klikkaa Avaa Järjestelmäasetukset ja Ota järjestelmälaajennukset käyttöön. Todentaudu sitten ylläpitäjäksi ja klikkaa Muokkaa asetuksia.

3. Jos ohjain käyttää kernel-laajennuksia, muuta Macin suojausasetukseksi Alennettu suojaus ja ota käyttöön kohta Salli käyttäjän hallita kernel-laajennuksia tunnistetuilta kehittäjiltä.

4. Käynnistä tietokone uudelleen, siirry kohtaan Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja valitse Tietosuoja ja suojaus.

5. Valitse Suojaus-kohdan alta Salli, jotta kehittäjän järjestelmäohjelmisto voidaan ladata.

6. Todentaudu ylläpitäjäksi ja klikkaa Muokkaa asetuksia.

7. Todentaudu ylläpitäjäksi ja ota sitten järjestelmälaajennus käyttöön klikkaamalla Käynnistä uudelleen.

Laajennuspaikkatyökalun käyttäminen

Kun PCIe-kortteja asennetaan tai irrotetaan, Mac Pro tunnistaa kussakin paikassa olevan kortin ja varaa kaistanleveyttä kahden varannon väliltä siten, että siirtonopeus on paras mahdollinen. Laajennuspaikkatyökalun avulla voit tarkastella korttien varausta ja muuttaa sitä.

macos-ventura-mac-pro-system-settings-general-about-pci-cards-info-pci-slot-configuration-expansion-slot-utility.

Automaattisen kaistanleveyden määrityksen käyttäminen

Mac Pro hallinnoi korttien varausta kahden varannon välillä oletusarvoisesti automaattisen kaistanleveyden määrityksen avulla.

Varantovarausten määrittäminen manuaalisesti

Jos haluat määrittää korttien varantovaraukset manuaalisesti, poista automaattinen kaistanleveyden määritys käytöstä ja valitse varanto kullekin kortille. Saatat esimerkiksi haluta antaa yhdelle kortille koko varannon A varauksen.

Aina kun teet muutoksia varantovarauksiin, Laajennuspaikkatyökalu kehottaa tallentamaan muutokset ja käynnistämään Macin uudelleen, ennen kuin ne tulevat voimaan.

PCIe-kaistanleveys

M2 Ultra -siru tarjoaa järjestelmälle 32 linjaa PCIe gen 4:ä, ja näistä kahdeksalla on sisäinen SSD. M2 Ultra -siru muodostaa yhteyden PCIe-paikkoihin PCIe-kytkimen kautta ja tarjoaa 24 linjaa gen 4:n kaistanleveyttä. Varanto A tarjoaa enintään 16 linjaa gen 4 -kaistanleveyttä ja varanto B tarjoaa enintään 8 linjaa gen 4 -kaistanleveyttä.

Nämä sisäiset komponentit on yhdistetty järjestelmään PCIe-kytkimen avulla ja määritetty varannolle B:

• SATA-ohjain

• 10 Gb:n Ethernet-ohjaimet

• Langaton (Wi-Fi, Bluetooth) -ohjain

• USB-A-portti

• PCIe-paikka 7 (Applen I/O-levy)

Tämä tarkoittaa, että järjestelmässä näkyy aina varanto B:lle varattu prosenttiosuus, vaikka PCIe-kortteja ei olisi asennettu.

Mac Pron kutakin sisäänrakennettua Thunderbolt-porttia hallitaan M2 Ultra -siruun integroidulla omalla ohjaimellaan, eikä niiden kaistanleveyttä jaeta PCIe-paikkojen kanssa.

Jos korttia ei tunnisteta

Mac Pro -paikat tukevat PCIe gen 4:ä ja sopeuttavat automaattisesti nopeuksia alhaisemmiksi kortin ominaisuuksien perusteella. Paikka 6 toimii myös yhteensopivuuspaikkana PCIe-korteille, jotka eivät ole gen 4 -standardien mukaisia. Jos asetat kortin paikkoihin 1–5 tai 7 eikä järjestelmä tunnista sitä, kokeile asettaa se paikkaan 6.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.