Tietoja iOS 16:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 16:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Lisätietoja turvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuus -sivulla.

iOS 16

Julkaistu 12.9.2022

Accelerate Framework

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Muistin käyttöongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2022-42795: ryuzaki

Kohta lisätty 27.10.2022

AppleAVD

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: Sovellus saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-32827: Antonio Zekic (@antoniozekic), Natalie Silvanovich (Google Project Zero) ja nimetön tutkija

Kohta lisätty 27.10.2022

AppleAVD

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-32907: Natalie Silvanovich (Google Project Zero), Antonio Zekic (@antoniozekic) ja John Aakerblom (@jaakerblom), ABC Research s.r.o, Yinyi Wu, Tommaso Bianco (@cutesmilee__)

Kohta lisätty 27.10.2022

AppleMobileFileIntegrity

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: appi saattoi pystyä käyttämään arkaluontoisia henkilötietoja.

Kuvaus: Määritysongelma on ratkaistu lisäämällä rajoituksia.

CVE-2022-32877: Wojciech Reguła (@_r3ggi), SecuRing

Kohta lisätty 16.3.2023

Apple Neural Engine

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: appi saattoi pystyä vuotamaan arkaluonteisia kernelin tilatietoja.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2022-32858: Mohamed Ghannam (@_simo36)

Kohta lisätty 27.10.2022

Apple Neural Engine

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2022-32898: Mohamed Ghannam (@_simo36)

CVE-2022-32899: Mohamed Ghannam (@_simo36)

CVE-2022-32889: Mohamed Ghannam (@_simo36)

Kohta lisätty 27.10.2022

Apple TV

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: appi saattoi pystyä käyttämään arkaluontoisia henkilötietoja.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla välimuistien käsittelyä.

CVE-2022-32909: Csaba Fitzl (@theevilbit, Offensive Security)

Kohta lisätty 27.10.2022

Contacts

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: Appi saattoi pystyä ohittamaan yksityisyysasetukset.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-32854: Holger Fuhrmannek (Deutsche Telekom Security)

Crash Reporter

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: Käyttäjä, jolla oli fyysinen pääsy iOS-laitteeseen, saattoi pystyä lukemaan aiempia diagnostiikkalokeja.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tietojen suojausta.

CVE-2022-32867: Kshitij Kumar ja Jai Musunuri (Crowdstrike)

Kohta lisätty 27.10.2022

DriverKit

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2022-32865: Linus Henze (Pinauten GmbH, pinauten.de)

Kohta lisätty 27.10.2022

Exchange

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: Etuoikeutetussa verkkoasemassa oleva hyökkääjä saattoi pystyä sieppaamaan postitunnistetiedot.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-2022-32928: Jiří Vinopal (@vinopaljiri, Check Point Research)

Kohta lisätty 27.10.2022, päivitetty 16.3.2023

FaceTime

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: Käyttäjä saattoi tietämättään lähettää ääntä tai videokuvaa FaceTime-puhelussa.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-22643: Sonali Luthar (the University of Virginia), Michael Liao (the University of Illinois at Urbana-Champaign), Rohan Pahwa (Rutgers University) ja Bao Nguyen (University of Florida)

Kohta lisätty 16.3.2023

GPU Drivers

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: appi saattoi pystyä paljastamaan kernel-muistin sisältöä.

Kuvaus: useita rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelmia ratkaistiin parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2022-32793: nimetön tutkija

Kohta lisätty 16.3.2023

GPU Drivers

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: sovellus saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-26744: nimetön tutkija

Kohta lisätty 27.10.2022

GPU Drivers

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2022-32903: nimetön tutkija

Kohta lisätty 27.10.2022

ImageIO

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: kuvan käsittely saattoi aiheuttaa palveluneston.

Kuvaus: Palvelunesto-ongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-2022-1622

Kohta lisätty 27.10.2022

Image Processing

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: Eristetty appi pystyi mahdollisesti päättelemään, mikä appi käyttää kameraa.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu lisäämällä appien tilojen havaitsemisen rajoituksia.

CVE-2022-32913: Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit)

Kohta lisätty 27.10.2022

IOGPUFamily

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2022-32887: nimetön tutkija

Kohta lisätty 27.10.2022

Kernel

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: Appi saattoi pystyä paljastamaan kernel-muistin sisältöä.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen lukemisen ongelma saattoi johtaa kernel-muistin paljastumiseen. Ongelma on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen validointia.

CVE-2022-32916: Pan ZhenPeng (STAR Labs SG Pte. Ltd.)

Kohta lisätty 9.11.2022

Kernel

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2022-32914: Zweig (Kunlun Lab)

Kohta lisätty 27.10.2022

Kernel

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2022-32866: Linus Henze (Pinauten GmbH, pinauten.de)

CVE-2022-32911: Zweig (Kunlun Lab)

Kohta päivitetty 27.10.2022

Kernel

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: appi saattoi pystyä paljastamaan kernel-muistin sisältöä

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2022-32864: Linus Henze (Pinauten GmbH, pinauten.de)

Kernel

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: Sovellus saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkastuksia.

CVE-2022-32917: nimetön tutkija

Maps

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: Appi saattoi pystyä lukemaan luottamuksellisia sijaintitietoja.

Kuvaus: logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-2022-32883: Ron Masas (breakpointhq.com)

MediaLibrary

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: Käyttäjä saattoi pystyä hankkimaan laajemmat käyttöoikeudet.

Kuvaus: muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-32908: nimetön tutkija

Notifications

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: Käyttäjä, jolla oli fyysinen pääsy laitteeseen, saattoi käyttää yhteystietoja lukitulta näytöltä.

Kuvaus: logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-32879: Ubeydullah Sümer

Kohta lisätty 27.10.2022

Photos

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: appi saattoi pystyä ohittamaan yksityisyysasetukset.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tietojen suojausta.

CVE-2022-32918: Ashwani Rajput (Nagarro Software Pvt. Ltd), Srijan Shivam Mishra (The Hack Report), Jugal Goradia (Aastha Technologies), Evan Ricafort (evanricafort.com, Invalid Web Security), Shesha Sai C (linkedin.com/in/shesha-sai-c-18585b125), Amod Raghunath Patwardhan (Pune, India)

Kohta lisätty 27.10.2022, päivitetty 16.3.2023

Safari

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa osoiterivin väärentämisen.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-32795: Narendra Bhati (Suma Soft Pvt. Ltd. Pune (India), @imnarendrabhati)

Safari Extensions

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: Verkkosivusto saattoi pystyä seuraamaan käyttäjiä Safari-verkkolaajennusten kautta.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

WebKit Bugzilla: 242278
CVE-2022-32868: Michael

Sandbox

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: appi saattoi pystyä muokkaamaan tiedostojärjestelmän suojattuja osia.

Kuvaus: logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-2022-32881: Csaba Fitzl (@theevilbit, Offensive Security)

Kohta lisätty 27.10.2022

Security

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä ohittamaan koodin allekirjoitustarkistukset.

Kuvaus: Koodien allekirjoitusten validointiongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-42793: Linus Henze (Pinauten GmbH, pinauten.de)

Kohta lisätty 27.10.2022

Shortcuts

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: Henkilö, jolla oli fyysinen pääsy iOS-laitteeseen, saattoi käyttää kuvia lukitulta näytöltä.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-2022-32872: Elite Tech Guru

Sidecar

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: käyttäjä saattoi pystyä katselemaan kiellettyä sisältöä lukitulta näytöltä.

Kuvaus: logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-42790: Om Kothawade (Zaprico Digital)

Kohta lisätty 27.10.2022

Siri

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: Henkilö, jolla oli fyysinen pääsy laitteeseen, saattoi käyttää Siriä yksityisten kalenteritietojen saamiseen.

Kuvaus: logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-2022-32871: Amit Prajapat (Payatu Security Consulting Private Limited)

Kohta lisätty 16.3.2023

Siri

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: Käyttäjä, jolla oli fyysinen pääsy laitteeseen, saattoi käyttää Siriä joidenkin puheluhistoriatietojen saamiseen.

Kuvaus: logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-32870: Andrew Goldberg (The McCombs School of Business, The University of Texas at Austin, linkedin.com/andrew-goldberg-/)

Kohta lisätty 27.10.2022

Software Update

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: kilpailutilanne on korjattu parantamalla tilankäsittelyä.

CVE-2022-42791: Mickey Jin (@patch1t, Trend Micro)

Kohta lisätty 9.11.2022

SQLite

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: Etäkäyttäjä saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2021-36690

Kohta lisätty 27.10.2022

Time Zone

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: Poistetut yhteystiedot saattoivat edelleen näkyä Spotlight-hakutuloksissa.

Kuvaus: logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-32859

Kohta lisätty 27.10.2022

Watch app

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: appi saattoi pystyä lukemaan pysyvän laitetunnisteen

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parannetuilla oikeuksilla.

CVE-2022-32835: Guilherme Rambo (Best Buddy Apps, rambo.codes)

Kohta lisätty 27.10.2022

Weather

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: appi saattoi pystyä lukemaan luottamuksellisia sijaintitietoja.

Kuvaus: logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-32875: nimetön tutkija

Kohta lisätty 27.10.2022

WebKit

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: vieras käyttäjä saattoi päästä selaushistoriaan luvatta.

Kuvaus: ongelma liittyi verkkosivustojen tietojen tallennuksessa käytettäviin tiedostopolkuihin, ja se on korjattu parantamalla verkkosivustojen tietojen tallennustapaa.

CVE-2022-32833: Csaba Fitzl (@theevilbit, Offensive Security), Jeff Johnson

Kohta lisätty 9.11.2022

WebKit

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

WebKit Bugzilla: 242047
CVE-2022-32888: P1umer (@p1umer)

Kohta lisätty 27.10.2022

WebKit

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: haitallista sisältöä kehyksissä sisältävän sivuston avaaminen saattoi mahdollistaa käyttöliittymän väärentämisen.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla käyttöliittymän käsittelyä.

WebKit Bugzilla: 243236
CVE-2022-32891: @real_as3617 ja nimetön tutkija

Kohta lisätty 27.10.2022

WebKit

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Puskurin ylivuotoon liittyvä ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

WebKit Bugzilla: 241969
CVE-2022-32886: P1umer, afang5472, xmzyshypnc

WebKit

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin lukeminen on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

WebKit Bugzilla: 242762
CVE-2022-32912: Jeonghoon Shin (@singi21a, Theori) yhteistyössä Trend Micron Zero Day Initiativen kanssa

WebKit Sandboxing

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: eristetty prosessi saattoi pystyä kiertämään eristysrajoitukset.

Kuvaus: käyttöoikeusongelma ratkaistiin parantamalla eristystä.

WebKit Bugzilla: 243181
CVE-2022-32892: @18楼梦想改造家 ja @jq0904 (DBAppSecurity's WeBin Lab)

Kohta lisätty 27.10.2022

Wi-Fi

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-46709: Wang Yu (Cyberserval)

Kohta lisätty 16.3.2023

Wi-Fi

Saatavuus: iPhone 8 ja uudemmat

Vaikutus: appi saattoi saada järjestelmän sulkeutumaan odottamatta tai kirjoittaa kernel-muistiin.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2022-32925: Wang Yu (Cyberserval)

Kohta lisätty 27.10.2022

Kiitokset

AirDrop

Haluamme kiittää Alexander Heinrichia, Milan Stutea ja Christian Weinertiä (Darmstadtin teknillinen yliopisto) heidän avustaan.

Kohta lisätty 27.10.2022

AppleCredentialManager

Haluamme kiittää käyttäjää @jonathandata1 hänen avustaan.

Kohta lisätty 27.10.2022

Calendar UI

Haluamme kiittää avusta Abhay Kailasiaa (@abhay_kailasia, Lakshmi Narain College of Technology, Bhopal).

Kohta lisätty 27.10.2022

CoreGraphics

Haluamme kiittää Simon de Vegtiä hänen avustaan.

Kohta lisätty 9.11.2022

FaceTime

Haluamme kiittää nimetöntä tutkijaa hänen avustaan.

Kohta lisätty 27.10.2022

Find My

Haluamme kiittää nimetöntä tutkijaa hänen avustaan.

Kohta lisätty 27.10.2022

Game Center

Haluamme kiittää Joshua Jonesia hänen avustaan.

iCloud

Haluamme kiittää Bülent Aytulunia ja nimetöntä tutkijaa heidän avustaan.

Kohta lisätty 27.10.2022

Identity Services

Haluamme kiittää Joshua Jonesia hänen antamastaan avusta.

Kernel

Haluamme kiittää Pan ZhenPengiä (@Peterpan0927), Tingting Yinia (Tsinghua University) ja Min Zhengiä (Ant Group) sekä nimetöntä tutkijaa heidän avustaan.

Kohta lisätty 27.10.2022

Mail

Haluamme kiittää nimetöntä tutkijaa hänen avustaan.

Kohta lisätty 27.10.2022

Notes

Haluamme kiittää Edward Rileya (Iron Cloud Limited, ironclouduk.com) hänen avustaan.

Kohta lisätty 27.10.2022

Photo Booth

Haluamme kiittää Dremion Prashanth Kannania hänen avustaan.

Kohta lisätty 27.10.2022

Safari

Haluamme kiittää Scott Hatfieldia (Sub-Zero Group) hänen avustaan.

Kohta lisätty 16.3.2023

Sandbox

Haluamme kiittää Csaba Fitzliä (@theevilbit, Offensive Security) hänen avustaan.

Kohta lisätty 27.10.2022

Shortcuts

Haluamme kiittää Shay Droria hänen antamastaan avusta.

Kohta lisätty 27.10.2022

SOS

Haluamme kiittää Xianfeng Lua ja Lei Aia (OPPO Amber Security Lab) heidän avustaan.

Kohta lisätty 27.10.2022

UIKit

Haluamme kiittää Aleczander Ewingia, Simon de Vegtia ja nimetöntä tutkijaa heidän avustaan.

Kohta lisätty 27.10.2022

WebKit

Haluamme kiittää nimetöntä tutkijaa hänen avustaan.

Kohta lisätty 27.10.2022

WebRTC

Haluamme kiittää nimetöntä tutkijaa hänen avustaan.

Kohta lisätty 27.10.2022

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.