Jos Macisi pyytää sinua sallimaan lisälaitteen liittämisen

Sinun on sallittava uusien USB- tai Thunderbolt-lisälaitteiden sekä SD-korttien liittäminen, ennen kuin voit käyttää niitä Applen sirulla varustetun Mac-kannettavan kanssa.

Kun käytät uutta tai tuntematonta USB- tai Thunderbolt-lisälaitetta tai SD-korttia Applen sirulla varustetun Mac-kannettavasi kanssa, jossa on macOS Ventura tai uudempi, saat ilmoituksen, joka pyytää sinua sallimaan lisälaitteen liittämisen. Jos Macisi on lukittu, sinun täytyy avata se ennen kuin voit sallia lisälaitteen liittämisen.

Jos valitset Älä salli, Mac ei tunnista lisälaitetta tai salli sen käyttää Macissa olevia tietoja. Lisälaite voi kuitenkin silti latautua tai ladata Macin. Kun käytät lisälaitetta seuraavan kerran, sinua pyydetään uudelleen sallimaan lisälaitteen yhteys. Jos et saa ilmoitusta, kun liität lisälaitteen, varmista, että sinulla on uusin macOS-versio tai tarkista asetuksesi.

Jos Macisi on ollut lukittuna vähintään kolme päivää, sinun täytyy ehkä avata sen lukitus, jotta voit käyttää aiemmin sallittua lisälaitetta uudelleen.

Muuta asetusta, joka sallii lisälaitteiden liittämisen

Applen sirulla varustettu Mac-kannettava pyytää oletusarvoisesti, että sallit uuden tai tuntemattoman lisälaitteen yhdistämisen. Voit muuttaa tätä asetusta seuraavasti:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa Tietosuoja ja suojaus.

3. Vieritä alas, klikkaa Salli lisälaitteiden yhdistää -kohdan vieressä olevaa ponnahdusvalikkoa ja valitse sitten haluamasi vaihtoehto. Lue lisää vaihtoehdoista.

Mac-kannettavan Salli lisälaitteiden yhdistää -asetuksen muuttaminen

Valvotuissa Mac-kannettavissa, joissa on Applen siru, ylläpitäjät voivat hallita tätä asetusta.

Hallitse tätä asetusta Apple Configuratorin avulla

Jos käytät Mac-kannettavaa kannen ollessa suljettuna

Sinun on ensin sallittava ulkoisen näytön, näppäimistön ja hiiren muodostaa yhteys Mac-kannettavaan. Tämän jälkeen voit käyttää Macia kannen ollessa suljettuna (tai telakointiaseman kanssa, johon asetat Macin kannen ollessa suljettu) ja sallia muiden lisälaitteiden yhdistämisen ilman kantta.