Tietoja suojauspäivitys 2022-005 Catalinan turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan suojauspäivitys 2022-005 Catalinan turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Lisätietoja turvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuus -sivulla.

Suojauspäivitys 2022-005 Catalina

Julkaistu 20.7.2022

APFS

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: appi, jolla oli pääkäyttöoikeudet, saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2022-32832: Tommy Muir (@Muirey03)

AppleMobileFileIntegrity

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: appi saattoi saada pääkäyttöoikeudet.

Kuvaus: valtuutusongelma ratkaistiin parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-32826: Mickey Jin (@patch1t, Trend Micro)

AppleScript

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: haitallisen AppleScript-binaarin käsittely saattoi aiheuttaa odottamattoman lopetuksen tai prosessimuistin paljastumisen.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-32797: Mickey Jin (@patch1t), Ye Zhang (@co0py_Cat, Baidu Security), Mickey Jin (@patch1t, Trend Micro)

AppleScript

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: haitallisen AppleScript-binaarin käsittely saattoi aiheuttaa odottamattoman lopetuksen tai prosessimuistin paljastumisen.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin lukemiseen liittyvä ongelma on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-32853: Ye Zhang (@co0py_Cat, Baidu Security)

CVE-2022-32851: Ye Zhang (@co0py_Cat, Baidu Security)

AppleScript

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: haitallisen AppleScript-binaarin käsittely saattoi aiheuttaa odottamattoman lopetuksen tai prosessimuistin paljastumisen.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin lukeminen on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2022-32831: Ye Zhang (@co0py_Cat, Baidu Security)

Archive Utility

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: arkisto saattoi pystyä ohittamaan Gatekeeperin.

Kuvaus: logiikkaongelma ratkaistiin parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-32910: Ferdous Saljooki (@malwarezoo, Jamf Software)

Kohta lisätty 4.10.2022

Audio

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-32820: nimetön tutkija

Calendar

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: appi saattoi pystyä käyttämään arkaluonteisia käyttäjätietoja.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla välimuistien käsittelyä.

CVE-2022-32805: Csaba Fitzl (@theevilbit, Offensive Security)

Calendar

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: appi saattoi pystyä käyttämään tietoja, joita ei ole tarkoitettu käyttäjille.

Kuvaus: tietojen paljastumiseen liittyvä ongelma ratkaistiin poistamalla haavoittuvuuden aiheuttanut koodi.

CVE-2022-32849: Joshua Jones

CoreText

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: etäkäyttäjä saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkastuksia.

CVE-2022-32839: STAR Labs (@starlabs_sg)

FaceTime

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: appi, jolla oli pääkäyttöoikeudet, saattoi pystyä käyttämään yksityisiä tietoja.

Kuvaus: ongelma ratkaistiin ottamalla käyttöön vahvistettu suorituksenaikainen suojaus.

CVE-2022-32781: Wojciech Reguła (@_r3ggi, SecuRing)

File System Events

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: appi saattoi saada pääkäyttöoikeudet.

Kuvaus: logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-32819: Joshua Mason (Mandiant)

ICU

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2022-32787: Dohyun Lee (@l33d0hyun, SSD Secure Disclosure Labs & DNSLab, Korea Univ.)

ImageIO

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: kuvan käsittely saattoi aiheuttaa palveluneston.

Kuvaus: nollaosoittimen epäviittaus on korjattu parantamalla tietojen vahvistamista.

CVE-2022-32785: Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit)

Intel Graphics Driver

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2022-32812: Yinyi Wu (@3ndy1, ABC Research s.r.o.)

Intel Graphics Driver

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: muistin vioittumishaavoittuvuus on korjattu parantamalla lukitsemista.

CVE-2022-32811: ABC Research s.r.o

Kernel

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: appi, jolla oli pääkäyttöoikeudet, saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2022-32815: Xinru Chi (Pangu Lab)

CVE-2022-32813: Xinru Chi (Pangu Lab)

LaunchServices

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: appi saattoi pystyä ohittamaan tietyt yksityisyysasetukset.

Kuvaus: logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-2021-30946: @gorelics ja Ron Masas (BreakPoint.sh)

Kohta lisätty 6.6.2023

libxml2

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: appi saattoi pystyä vuotamaan arkaluonteisia käyttäjätietoja.

Kuvaus: muistinalustusongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2022-32823

PackageKit

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: appi saattoi pystyä muokkaamaan tiedostojärjestelmän suojattuja osia.

Kuvaus: ympäristömuuttujien käsittelyyn liittyvä ongelma on ratkaistu parantamalla tietojen vahvistamista.

CVE-2022-32786: Mickey Jin (@patch1t)

PackageKit

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: appi saattoi pystyä muokkaamaan tiedostojärjestelmän suojattuja osia.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-32800: Mickey Jin (@patch1t)

PluginKit

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: appi saattoi pystyä lukemaan mielivaltaisia tiedostoja.

Kuvaus: logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-32838: Mickey Jin (@patch1t, Trend Micro)

PS Normalizer

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: haitallisen PostScript-tiedoston käsittely saattoi aiheuttaa apin odottamattoman lopetuksen tai prosessimuistin paljastumisen.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2022-32843: Kai Lu (Zscaler's ThreatLabz)

SMB

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: appi saattoi saada laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin lukemiseen liittyvä ongelma on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-32842: Sreejith Krishnan R (@skr0x1c0)

SMB

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: etuoikeutetussa verkkoasemassa oleva käyttäjä saattoi pystyä vuotamaan arkaluontoisia tietoja.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin lukemiseen liittyvä ongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2022-32799: Sreejith Krishnan R (@skr0x1c0)

Software Update

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: etuoikeutetussa verkkoasemassa oleva käyttäjä pystyi seuraamaan käyttäjän toimintaa.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu käyttämällä tiedonsiirtoon verkossa HTTPS-protokollaa.

CVE-2022-32857: Jeffrey Paul (sneak.berlin)

Spindump

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: appi saattoi pystyä korvaamaan mielivaltaisia tiedostoja.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tiedostojen käsittelyä.

CVE-2022-32807: Zhipeng Huo (@R3dF09, Tencent Security Xuanwu Lab)

Spotlight

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: appi saattoi saada laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: symlink-käsittelyssä oli vahvistusongelma, joka on korjattu parantamalla symlink-vahvistamista.

CVE-2022-26704: Joshua Mason (Mandiant)

TCC

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: appi saattoi pystyä käyttämään arkaluonteisia käyttäjätietoja.

Kuvaus: käyttöoikeusongelma ratkaistiin parantamalla eristystä.

CVE-2022-32834: Xuxiang Yang (@another1024, Tencent Security Xuanwu Lab, xlab.tencent.com), Gordon Long, Thijs Alkemade (@xnyhps, Computest Sector 7), Adam Chester (TrustedSec), Yuebin Sun (@yuebinsun2020, Tencent Security Xuanwu Lab, xlab.tencent.com), Zhipeng Huo (@R3dF09, Tencent Security Xuanwu Lab, xlab.tencent.com)

Kohta päivitetty 16.9.2022 ja 6.6.2023

Vim

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Vimissä esiintyi useita ongelmia.

Kuvaus: useita ongelmia ratkaistiin päivittämällä Vim.

CVE-2021-4136

CVE-2021-4166

CVE-2021-4173

CVE-2021-4187

CVE-2021-4192

CVE-2021-4193

CVE-2021-46059

CVE-2022-0128

Wi-Fi

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-32860: Wang Yu (Cyberserval)

Kohta lisätty 6.6.2023

Wi-Fi

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: appi saattoi saada järjestelmän sulkeutumaan odottamatta tai kirjoittaa kernel-muistiin.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-32837: Wang Yu (Cyberserval)

Kohta lisätty 16.9.2022

Wi-Fi

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: etäkäyttäjä saattoi pystyä aiheuttamaan järjestelmän odottamattoman sulkeutumisen tai vioittamaan kernel-muistia.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-32847: Wang Yu (Cyberserval)

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.