Tietoja viranomaistiedotteista ja vaaratiedotteista Apple Watchissa

Lue, miten voit ottaa käyttöön vaaratiedotteet, viranomaistiedotteet ja julkiset turvahälytykset Apple Watchissa.

Voit vastaanottaa vaaratiedotteita, viranomaistiedotteita ja julkiset turvahälytykset Apple Watchilla. Hätätilanteessa voidaan lähettää esimerkiksi seuraavia:

• alueesi tai maasi viranomaisten lähettämät hälytykset

• henkeen tai turvallisuuteen kohdistuvan välittömän uhan hälytykset

• äärimmäisiä sääoloja koskevat hälytykset.

• AMBER-hälytykset (America's Missing: Broadcast Emergency Response)*

• julkiset turvahälytykset*.

* AMBER-hälytykset ja julkiset turvahälytykset eivät ole saatavilla kaikissa maissa ja kaikilla alueilla.

Viranomaistiedotteiden ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Viranomaistiedotteet ovat oletusarvoisesti käytössä laitteessasi.1 Jos saat viranomaistiedotteen, kuulet hälytystä muistuttavan erikoisäänen. Jos haluat ottaa nämä hälytykset käyttöön tai poistaa ne käytöstä, toimi näin:

1. Valitse iPhonessa Asetukset > Ilmoitukset.

2. Vieritä aivan näytön alalaitaan.

3. Ota hälytystyyppi käyttöön tai poista se käytöstä kohdassa Viranomaistiedotteet.2 Jos otat hälytyksen käyttöön iPhonessa, se otetaan käyttöön myös Apple Watchissa.

1. Viranomaistiedotteita tuetaan, jos käytössä on sellaisen palveluntarjoajan SIM-kortti, joka tukee toimintoa. Apple Watch voi vastaanottaa viranomaistiedotteita, jos lähellä oleva iPhone voi vastaanottaa niitä tai jos Apple Watch on muodostanut yhteyden Wi-Fi-verkkoon. Jos sinulla on tuetun palveluntarjoajan matkapuhelinliittymä, Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) tai uudempi voi vastaanottaa viranomaistiedotteita myös silloin, kun iPhone ei ole lähellä. Saat lisätietoja palveluntarjoajalta.

2. Joissakin maissa ja joillakin alueilla viranomaistiedotteita ei voi poistaa käytöstä.

Testivaaratiedotteiden vastaanottaminen Apple Watchilla Yhdysvalloissa

Kun iPhone on yhteydessä operaattoriin Yhdysvalloissa yhdysvaltalaisen SIM-kortin kautta tai käytettäessä roamingia Yhdysvalloissa, voit ottaa käyttöön myös Apple Watchissa näkyvät testivaaratiedotteet. Mobiiliyhteydellä varustettu Apple Watch voi vastaanottaa näitä ilmoituksia myös silloin, jos et ole iPhonen lähellä.

Tämä ominaisuus on oletusarvoisesti poissa käytöstä. Kun saat tällaisen ilmoituksen, kuulet hälytystä muistuttavan äänen, ja ilmoituksessa mainitaan, että se on testi.

Viranomaisten koehälytykset ovat saatavilla yhdysvaltalaisilta operaattoreilta, Puerto Rico mukaan lukien. Paikallishallinto on vastuussa koehälytysten sisällöstä ja lähetystiheydestä. Voit poistaa tämän ominaisuuden käytöstä milloin tahansa seuraavien ohjeiden mukaisesti. Saat lisätietoja palveluntarjoajalta.

Koehälytysten ottaminen käyttöön Apple Watchissa

1. Varmista, että iPhonessa on iOS:n uusin versio. Näitä vaiheita varten tarvitset iOS 15.6:n tai sitä uudemman.

2. Valitse iPhonessa Asetukset > Ilmoitukset.

3. Ota käyttöön Koehälytykset. Tämä ottaa koehälytykset käyttöön myös Apple Watchissa.

Koehälytysten ottaminen käyttöön Apple Watchissa, joka on otettu käyttöön perheenjäsenelle

Jos olet ottanut Apple Watchin käyttöön perheenjäsenelle Perhejaon avulla, voit ottaa koehälytykset käyttöön perheenjäsenen kellossa iPhonen avulla:

1. Varmista, että Apple Watchissa on watchOS:n uusin versio. Näitä vaiheita varten tarvitset watchOS 8.4:n tai sitä uudemman.

2. Lataa Koehälytykset-profiili iPhonessa, jonka avulla olet ottanut Apple Watchin käyttöön:

3. Napauta Salli. Jos sinua pyydetään valitsemaan laite, johon haluat asentaa profiilin, valitse Apple Watch.

4. Avaa Asetukset-appi ja napauta Profiili ladattu.

5. Napauta Asenna. Viimeistele profiilin asennus noudattamalla näytössä näkyviä ohjeita.

6. Kun olet asentanut profiilin, valitse Apple Watchissa Asetukset > Ilmoitukset.

7. Ota käyttöön Koehälytykset.

Poista koehälytykset käytöstä jommallakummalla seuraavista tavoista:

• Valitse Asetukset > Ilmoitukset ja poista Koehälytykset käytöstä.

• Valitse Asetukset > Yleiset > Laitehallinta ja poista profiili.