Tietoja macOS Monterey 12.4:n turvallisuussisällöstä.

Tässä asiakirjassa kerrotaan macOS Monterey 12.4:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Lisätietoja turvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuus -sivulla.

macOS Monterey 12.4

Julkaistu 16.5.2022

AMD

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: sovellus saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-26772: nimetön tutkija

AMD

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Sovellus saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Puskurin ylivuotoon liittyvä ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2022-26741: ABC Research s.r.o

CVE-2022-26742: ABC Research s.r.o

CVE-2022-26749: ABC Research s.r.o

CVE-2022-26750: ABC Research s.r.o

CVE-2022-26752: ABC Research s.r.o

CVE-2022-26753: ABC Research s.r.o

CVE-2022-26754: ABC Research s.r.o

apache

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: apachessa esiintyi useita ongelmia.

Kuvaus: useita ongelmia ratkaistiin päivittämällä apache versioon 2.4.53.

CVE-2021-44224

CVE-2021-44790

CVE-2022-22719

CVE-2022-22720

CVE-2022-22721

AppleGraphicsControl

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-26751: Michael DePlante (@izobashi) – Trend Micro Zero Day Initiative

AppleMobileFileIntegrity

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: käyttäjä saattoi pystyä tarkastelemaan arkaluontoisia käyttäjätietoja.

Kuvaus: ympäristömuuttujien käsittelyyn liittyvä ongelma on ratkaistu parantamalla tietojen vahvistamista.

CVE-2022-26707: Wojciech Reguła (@_r3ggi, SecuRing)

Kohta lisätty 6.7.2022

AppleScript

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: vilpillisessä tarkoituksessa tuotettu AppleScript-binääri saattaa aiheuttaa sovelluksen odottamattoman sulkeutumisen tai prosessimuistin paljastumisen.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin lukemiseen liittyvä ongelma on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-26697: Qi Sun ja Robert Ai – Trend Micro

AppleScript

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: vilpillisessä tarkoituksessa tuotettu AppleScript-binääri saattaa aiheuttaa sovelluksen odottamattoman sulkeutumisen tai prosessimuistin paljastumisen.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin luku ongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2022-26698: Qi Sun (Trend Micro), Ye Zhang (@co0py_Cat, Baidu Security)

Kohta päivitetty 6.7.2022

AVEVideoEncoder

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2022-26736: nimetön tutkija

CVE-2022-26737: nimetön tutkija

CVE-2022-26738: nimetön tutkija

CVE-2022-26739: nimetön tutkija

CVE-2022-26740: nimetön tutkija

Bluetooth

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Appi saattoi saada Bluetoothin käyttöön luvattomasti.

Kuvaus: logiikkaongelma ratkaistiin parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-32783: Jon Thompson (Evolve, Des Moines, IA)

Kohta lisätty 6.7.2022

Contacts

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: liitännäinen saattoi pystyä saamaan apin käyttöoikeudet ja käyttämään käyttäjätietoja.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-26694: Wojciech Reguła (@_r3ggi) – SecuRing

CVMS

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä hankkimaan pääkäyttöoikeudet.

Kuvaus: muistin alustusongelma on korjattu.

CVE-2022-26721: Yonghwi Jin (@jinmo123) – Theori

CVE-2022-26722: Yonghwi Jin (@jinmo123) – Theori

DriverKit

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin käyttöongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2022-26763: Linus Henze – Pinauten GmbH (pinauten.de)

FaceTime

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: appi, jolla oli pääkäyttöoikeudet, saattoi pystyä käyttämään yksityisiä tietoja.

Kuvaus: ongelma ratkaistiin ottamalla käyttöön vahvistettu suorituksenaikainen suojaus.

CVE-2022-32781: Wojciech Reguła (@_r3ggi, SecuRing)

Kohta lisätty 6.7.2022

ImageIO

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: etähyökkääjä saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: lokonaisluvun ylivuoto-ongela on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-26711: actae0n – Blacksun Hackers Club yhteistyössä Trend Micro Zero Day Initiativen kanssa

ImageIO

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: kuvan sijaintitiedot saattavat jäädä jäljellä, vaikka ne poistetaan esikatselutarkistuksessa.

Kuvaus: logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-26725: Andrew Williams ja Avi Drissman – Google

Intel Graphics Driver

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2022-26720: Liu Long – Ant Security Light-Year Lab

Intel Graphics Driver

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-26769: Antonio Zekic (@antoniozekic)

Intel Graphics Driver

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin lukemiseen liittyvä ongelma on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-26770: Liu Long – Ant Security Light-Year Lab

Intel Graphics Driver

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-26748: Jeonghoon Shin (Theori) yhteistyössä Trend Micro Zero Day Initiativen kanssa

Intel Graphics Driver

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Sovellus saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-26756: Jack Dates – RET2 Systems, Inc

IOKit

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Sovellus saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Kilpailutilanne on ratkaistu parantamalla lukitusta.

CVE-2022-26701: chenyuwang (@mzzzz__) – Tencent Security Xuanwu Lab

IOMobileFrameBuffer

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: sovellus saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-26768: nimetön tutkija

Kernel

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haitallinen appi saattoi aiheuttaa odottamattomia muutoksia prosessien välillä jaetussa muistissa.

Kuvaus: muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-26758: nimetön tutkija

Kohta lisätty 31.10.2023

Kernel

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: koodin suorittamisen macOS-palautuksessa jo saavuttanut hyökkääjä voi ehkä hankkia käyttöönsä myös ytimen oikeudet.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2022-26743: Jordy Zomer (@pwningsystems)

Kernel

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Sovellus saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma ratkaistiin parantamalla validointia.

CVE-2022-26714: Peter Nguyễn Vũ Hoàng (@peternguyen14) – STAR Labs (@starlabs_sg)

Kernel

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Sovellus saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2022-26757: Ned Williamson – Google Project Zero

Kernel

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: ytimen koodia suorittanut hyökkääjä saattoi pystyä ohittamaan ydinmuistin korjaavat toimet

Kuvaus: muistin vioittumisongelma ratkaistiin parantamalla validointia.

CVE-2022-26764: Linus Henze – Pinauten GmbH (pinauten.de)

Kernel

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: hyökkääjä, jolla oli mielivaltaiset luku- ja kirjoitusoikeudet, saattoi ohittaa osoitintodennuksen

Kuvaus: kilpailutilanne on korjattu parantamalla tilankäsittelyä.

CVE-2022-26765: Linus Henze – Pinauten GmbH (pinauten.de)

LaunchServices

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: eristetty prosessi saattoi pystyä kiertämään eristysrajoitukset.

Kuvaus: käyttöongelma on ratkaistu lisäämällä muiden valmistajien sovellusten eristysrajoituksia.

CVE-2022-26706: Arsenii Kostromin (0x3c3e), Jonathan Bar Or (Microsoft)

Kohta päivitetty 6.7.2022

LaunchServices

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä ohittamaan tietosuoja-asetukset.

Kuvaus: ongelma ratkaistiin lisäämällä käyttöoikeuksien tarkistuksia.

CVE-2022-26767: Wojciech Reguła (@_r3ggi) – SecuRing

Libinfo

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: appi saattoi pystyä ohittamaan yksityisyysasetukset.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-32882: Zhipeng Huo (@R3dF09) Yuebin Sun (@yuebinsun2020) (Tencent Security Xuanwu Lab)

Kohta lisätty 16.9.2022

libresolv

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Etäkäyttäjä saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-32790: Max Shavrick (@_mxms, Google Security Team)

Kohta lisätty 21.6.2022

libresolv

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: hyökkääjä voi saada aikaan ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-26776: Zubair Ashraf – Crowdstrike, Max Shavrick (@_mxms) – Google Security Team

CVE-2022-26708: Max Shavrick (@_mxms) – Google Security Team

libresolv

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: hyökkääjä voi saada aikaan ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: kokonaisluvun ylivuoto on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-26775: Max Shavrick (@_mxms) – Google Security Team

LibreSSL

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: haitallisen varmenteen käsittely saattoi johtaa palvelunestoon.

Kuvaus: palvelunesto-ongelma on ratkaistu parantamalla tietojen vahvistamista.

CVE-2022-0778

libxml2

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: etähyökkääjä saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2022-23308

Login Window

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Henkilö, jolla oli pääsy Maciin, saattoi pystyä ohittamaan kirjautumisikkunan.

Kuvaus: Yhdenmukaisuusongelma on korjattu parantamalla tilankäsittelyä.

CVE-2022-48575: Paul Walker (Bury) ja Nathaniel Ekoniak (Ennate Technologies)

Kohta lisätty 31.10.2023

OpenSSL

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: haitallisen varmenteen käsittely saattoi johtaa palvelunestoon.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-0778

PackageKit

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: appi saattoi saada laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-32794: Mickey Jin (@patch1t)

Kohta lisätty 4.10.2022

PackageKit

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Sovellus saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-22617: Mickey Jin (@patch1t)

Kohta lisätty 6.7.2022

PackageKit

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: haittaohjelma saattoi pystyä muokkaamaan tiedostojärjestelmän suojattuja osia.

Kuvaus: Tämä ongelma on ratkaistu poistamalla haavoittuvuuden aiheuttanut koodi.

CVE-2022-26712: Mickey Jin (@patch1t)

PackageKit

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: haittaohjelma saattoi pystyä muokkaamaan tiedostojärjestelmän suojattuja osia.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parannetuilla oikeuksilla.

CVE-2022-26727: Mickey Jin (@patch1t)

Photo Booth

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: appi, jolla oli pääkäyttöoikeudet, saattoi pystyä käyttämään yksityisiä tietoja.

Kuvaus: ongelma ratkaistiin ottamalla käyttöön vahvistettu suorituksenaikainen suojaus.

CVE-2022-32782: Wojciech Reguła (@_r3ggi, SecuRing)

Kohta lisätty 6.7.2022

Esikatselu

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: liitännäinen saattoi pystyä saamaan apin käyttöoikeudet ja käyttämään käyttäjätietoja.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-26693: Wojciech Reguła (@_r3ggi) – SecuRing

Tulostaminen

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä ohittamaan tietosuoja-asetukset.

Kuvaus: tämä ongelma on ratkaistu poistamalla haavoittuvuuden aiheuttanut koodi.

CVE-2022-26746: @gorelics

Safari Private Browsing

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: haitallinen sivusto saattoi pystyä seuraamaan käyttäjän toimia Safarin yksityisessä selaustilassa.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-26731: nimetön tutkija

Security

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä ohittamaan allekirjoituksen vahvistuksen.

Kuvaus: varmenteiden jäsennysongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-26766: Linus Henze – Pinauten GmbH (pinauten.de)

SMB

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Sovellus saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2022-26715: Peter Nguyễn Vũ Hoàng – STAR Labs

SMB

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Sovellus saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-26718: Peter Nguyễn Vũ Hoàng – STAR Labs

SMB

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: haitallisen Samba-verkkojaon näkyviin tuominen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-26723: Felix Poulin-Belanger

SoftwareUpdate

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haitallinen ohjelma saattoi pystyä käyttämään rajoitettuja tiedostoja.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parannetuilla oikeuksilla.

CVE-2022-26728: Mickey Jin (@patch1t)

Spotlight

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Sovellus saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: symlink-käsittelyssä oli vahvistusongelma, joka on korjattu parantamalla symlink-vahvistamista.

CVE-2022-26704: Gergely Kalman (@gergely_kalman) ja Joshua Mason (Mandiant)

Kohta päivitetty 31.10.2023

System Preferences

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Appi saattoi pystyä luomaan symbolisia linkkejä levyn suojattuihin osiin.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla symbolisten linkkien tarkistamista.

CVE-2022-42857: Mickey Jin (@patch1t)

Kohta lisätty 31.10.2023

TCC

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Sovellus saattoi pystyä ottamaan kuvan käyttäjän näytöstä.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-26726: Antonio Cheong Yu Xuan (YCISCQ)

Kohta päivitetty 11.5.2023

Tcl

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä poistumaan eristyksestään.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla ympäristön puhdistamista.

CVE-2022-26755: Arsenii Kostromin (0x3c3e)

Terminal

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: eristetty prosessi saattoi pystyä kiertämään eristysrajoitukset.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla ympäristön puhdistamista.

CVE-2022-26696: Ron Waisberg, nimetön tutkija, Wojciech Reguła (@_r3ggi, SecuRing) ja Ron Hass (@ronhass7, Perception Point)

Kohta lisätty 16.9.2022 ja päivitetty 31.10.2023

WebKit

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

WebKit Bugzilla: 238178
CVE-2022-26700: ryuzaki

WebKit

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

WebKit Bugzilla: 236950
CVE-2022-26709: Chijin Zhou – ShuiMuYuLin Ltd ja Tsinghua wingtecher lab

WebKit Bugzilla: 237475
CVE-2022-26710: Chijin Zhou – ShuiMuYuLin Ltd ja Tsinghua wingtecher lab

WebKit Bugzilla: 238171
CVE-2022-26717: Jeonghoon Shin – Theori

WebKit

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

WebKit Bugzilla: 238183
CVE-2022-26716: SorryMybad (@S0rryMybad) – Kunlun Lab

WebKit Bugzilla: 238699
CVE-2022-26719: Dongzhuo Zhao yhteistyössä Venustechin ADLabin kanssa

WebRTC

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: webRTC:n videon omatoiminen esikatselu saattaa katketa, jos käyttäjä vastaa puheluun.

Kuvaus: samanaikaisen median logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

WebKit Bugzilla: 237524
CVE-2022-22677: nimetön tutkija

Wi-Fi

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: haittaohjelma saattoi paljastaa rajoitetun muistin.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma ratkaistiin parantamalla validointia.

CVE-2022-26745: Scarlet Raine

Kohta päivitetty 6.7.2022

Wi-Fi

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Sovellus saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2022-26761: Wang Yu – Cyberserval

Wi-Fi

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2022-26762: Wang Yu – Cyberserval

zip

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: haitallisen tiedoston käsittely saattoi johtaa palvelunestoon.

Kuvaus: palvelunesto-ongelma on ratkaistu parantamalla tilankäsittelyä.

CVE-2022-0530

zlib

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: hyökkääjä voi saada aikaan ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2018-25032: Tavis Ormandy

zsh

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: etähyökkääjä saattoi pystyä aiheuttamaan mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: ongelma on korjattu päivittämällä zsh-versioon 5.8.1.

CVE-2021-45444

Kiitokset

AppleMobileFileIntegrity

Haluamme kiittää Wojciech Regułaa (@_r3ggi, SecuRing) hänen avustaan.

Bluetooth

Haluamme kiittää Project Zeron Jann Hornia hänen avustaan.

Kalenteri

Haluamme kiittää Government Technology Agency of Singaporen Eugene Limiä hänen avustaan.

FaceTime

Haluamme kiittää Wojciech Regułaa (@_r3ggi, SecuRing) hänen avustaan.

FileVault

Haluamme kiittää Promon Germany GmbH:n Benjamin Adolphia hänen avustaan.

Login Window

Haluamme kiittää Csaba Fitzliä (@theevilbit, Offensive Security) hänen avustaan.

Photo Booth

Haluamme kiittää Wojciech Regułaa (@_r3ggi, SecuRing) hänen avustaan.

System Preferences

Haluamme kiittää Mohammad Tausif Siddiqui'a (@toshsiddiqui), Victor Grinchikia (grinchik.com) ja nimetöntä tutkijaa heidän antamastaan avusta.

Kohta päivitetty 31.10.2023

WebKit

Haluamme kiittää James Leetä ja nimetöntä tutkijaa heidän antamastaan avusta.

Kohta päivitetty 25.5.2022

Wi-Fi

Haluamme kiittää Dana Morrisonia hänen avustaan.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.