Työntekijäkortin lisääminen Applen Lompakkoon

Jos lisäät työntekijäkorttisi Applen Lompakkoon, voit käyttää iPhonea tai Apple Watchia kulkukorttina työpaikallasi kaikkialla, missä fyysinen kulkukorttisi hyväksytään.

Jotta voit lisätä työntekijäkortin iPhoneen tai Apple Watchiin, tarvitset seuraavat:

• iPhone 6s tai uudempi tai Apple Watch Series 3 tai uudempi, jossa on asennettuna uusin iOS-versio tai uusin watchOS-versio.

• Apple ID, jolla olet kirjautunut laitteeseen.

• Ohjelmaan osallistuva työnantaja. Pyydä lisätietoja työnantajaltasi.

• Työnantajan tarjoama appi ja omat työntekijätunnistetietosi.

Ohjeet työntekijäkortin lisäämiseen iPhoneen tai Apple Watchiin

1. Kirjaudu sisään työnantajan tarjoamaan appiin työntekijätunnistetiedoillasi.

2. Lisää työntekijäkorttisi Applen Lompakkoon noudattamalla apissa näkyviä ohjeita.

3. Napauta sitten Lisää Applen Lompakkoon -painiketta.

Lisää Applen Lompakkoon -painike
  4. Viimeistele työntekijäkortin lisääminen noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Kun lisäät työntekijäkortin iPhoneen, se lisätään automaattisesti myös iPhonen pariksi liitettyyn Apple Watchiin.

Pikatila otetaan käyttöön automaattisesti, minkä ansiosta voit käyttää laitetta työntekijäkorttina yksinkertaisesti pitämällä laitetta lukijaa vasten.

Kun olet lisännyt työntekijäkortin Applen Lompakkoon, voit tarkastella työntekijätietojasi, kuten nimeäsi ja työntekijätunnustasi:

• iPhone: napauta työntekijäkorttiasi Lompakko-apissa ja napauta Lisää-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

• Apple Watch: napauta työntekijäkorttiasi Lompakko-apissa ja napauta Kulkukortin tiedot.

Ohjeet työntekijäkortin käyttämiseen iPhonessa tai Apple Watchissa

1. Pidä iPhonen yläosaa tai Apple Watchin näyttöä lukijan lähellä.

2. Kun tunnistus on onnistunut, laitteesi näytössä näkyy oikein-merkki.

Jos olet poistanut pikakäyttötilan käytöstä, avaa kulkukortti Applen Lompakossa, ennen kuin pidät laitetta lukijan lähellä:

• iPhone, jossa on Face ID: Kaksoisklikkaa sivupainiketta ja suorita todennus Face ID:llä. Napauta sitten oletuskorttia, niin näet muut korttisi. Napauta työntekijäkorttiasi ja suorita todennus.

• iPhone, jossa on Touch ID: Kaksoisklikkaa Koti-painiketta. Napauta sitten oletuskorttia, niin näet muut korttisi. Napauta työntekijäkorttiasi ja suorita todennus.

• Apple Watch: Kaksoisklikkaa sivupainiketta ja etsi työntekijäkorttisi vierittämällä alaspäin.

Jos laitteesi katoaa tai varastetaan

• Laitteen merkitseminen kadonneeksi

• Kun laite merkitään kadonneeksi, Applen Lompakko poistetaan käytöstä ja kortit, kuten kulkukorttisi, poistetaan käytöstä tilapäisesti. Jos laitteesi löytyy ja poistat laitteen Kadonnut-tilasta, sinun on poistettava myös työntekijäkorttisi Kadonnut-tilasta: Avaa iPhonen Asetukset-appi ja napauta Lompakko ja Apple Pay. Napauta sitten työntekijäkorttiasi, napauta Syötä salasana ja anna Apple ID:si salasana.

• Laitteen tyhjentäminen iCloud.com-palvelussa