Tietoja Apple ProResista iPhonella

Lue lisätietoja Apple ProResista iPhonessa. Apple ProRes mahdollistaa reaaliaikaisen usean striimin muokkauksen ja ammattilaistason kuvanlaadun.

Tallenna videota Apple ProRes -muodossa

Voit tallentaa Kamera-apissa Apple ProRes -muotoisia videoita minkä tahansa kameran videotilalla.*

Voit muokata Apple ProRes ‑videoita Kuvat-apissa tai iMoviessa, kun käytössä on iPhone, iPad tai Mac, sekä Final Cut Pron iPad- ja Mac-versioissa ja ProRes-videota tukevissa videoeditointiapeissa. Lue lisätietoja Apple ProResista ja Apple ProRes RAW:sta.

* ProResia ei voi käyttää Elokuvallinen-tilassa eikä hidastetussa tai nopeutetussa videossa.

Mitä tarvitset

Apple ProRes -videomuoto vaatii iOS 15.1:n tai uudemman ja jonkin seuraavista iPhone-malleista:

• iPhone 15 Pro Max

• iPhone 15 Pro

• iPhone 14 Pro Max

• iPhone 14 Pro

• iPhone 13 Pro Max

• iPhone 13 Pro

Lue lisätietoja tuetuista tarkkuuksista ja kehysnopeuksista

iPhone tukee ProRes-videoiden tallennusta käyttämällä sisäänrakennettua iPhonen tallennustilaa, joka on saatavilla HDR (High Dynamic Range)-, SDR (Standard Dynamic Range)- tai Log-koodauksella.

Voit tallentaa Apple ProRes -videot suoraan ulkoiseen tallennuslaitteeseen, jos se on liitetty iPhone 15 Prohon tai iPhone 15 Pro Maxiin USB-C-kaapelilla.

Lue lisätietoja ProRes-tiedostojen hallinnasta ulkoisessa tallennuslaitteessa.

iPhone tukee seuraavia tarkkuuksia ja kehysnopeuksia:

• ProRes-tuki 256 Gt:n, 512 Gt:n ja 1 Tt:n tallennuskapasiteetilla:

• 4K 60 fps:n nopeudella (vain iPhone 15 Pro ja iPhone 15 Pro Max), kun käytetään tallennuslaitetta, joka tukee vähintään nopeutta 220 Mt/s ja 4,5 watin enimmäisvirrankulutusta

• 4K 30 fps:n, 25 fps:n ja 24 fps:n nopeudella

• 1080p HD 60 fps:n, 30 fps:n ja 25 fps:n nopeudella

• ProRes-tuki 128 Gt:n tallennuskapasiteetilla:

• 1080p HD 30 fps:n ja 25 fps:n nopeudella

• 4K 60 fps:n nopeudella (vain iPhone 15 Pro ja iPhone 15 Pro Max), kun käytetään tallennuslaitetta, joka tukee vähintään nopeutta 220 Mt/s ja 4,5 watin enimmäisvirrankulutusta

ProRes-muodon ottaminen käyttöön

Jos haluat kuvata videoita ProRes-muodossa iPhonella, valitse Asetukset > Kamera > Tallennusmuodot ja laita sitten Apple ProRes päälle Videokaappaus-kohdasta. Kuvaa ProRes-video napauttamalla Kamera-apissa ProResApple ProRes ‑kuvake ja kuvaamalla sitten video.

iPhonessa näkyy Kameran tallennusmuotojen asetukset

Jos laitat ProResin pois päältä Kamera-apissa, videon muodoksi valitaan oletuksena se, jonka olet asettanut Kamerakaappaus-asetukseksi kohdassa Asetukset > Kamera > Tallennusmuodot: joko High Efficiency Video Coding (HEVC) tai Yhteensopivin (H.264).

ProRes-tiedostojen hallinta

ProRes-tiedostot voivat olla jopa 30 kertaa suurempia kuin HEVC-tiedostot. Voit tallentaa ProRes-tiedostoja iPhoneen ja iCloudiin sekä USB‑C-kaapelilla iPhone 15 Prohon tai iPhone 15 Pro Maxiin liitettyyn ulkoiseen tallennuslaitteeseen. Voit myös hallita tiedostoja näissä.

Tiedostojen hallinta laitteellasi

ProRes-tallentaminen edellyttää, että vähintään 10 prosenttia iPhonen tallennustilasta on vapaana. Jos ProRes on käytössä ja tallennusaikaa on käytössä alle viisi minuuttia, Kamera-appi saattaa vapauttaa tallennustilaa automaattisesti.

Voit myös viedä suuria kuvia tai videoita Kuvat-apista ulkoiseen tallennuslaitteeseen. Jos haluat vapauttaa tilaa iPhonessa, poista video ensin Kuvat-apista ja sitten pysyvästi Äskettäin poistetut -kansiosta.

Tiedostojen hallinta iCloudissa

Jos käytät kuvien tallennukseen iCloud-kuvat-toimintoa, sinun on mahdollisesti päivitettävä iCloud-tallennustilatilauksesi, jotta suuremmille tiedostoille on riittävästi tilaa. iCloudissa on myös tiedostokoon rajoituksia.

ProRes-tiedostojen tallentaminen ulkoiseen tallennuslaitteeseen

Voit liittää ulkoisen tallennuslaitteen USB‑C-johdolla iPhone 15 Prohon tai iPhone 15 Pro Maxiin sekä tallentaa ProRes-tiedostot suoraan siihen ja säilyttää niitä tallennuslaitteella. Muutamia muistettavia asioita:

• Ulkoinen tallennuslaite on oltava alustettu APFS- tai exFAT-muotoon. Salasanalla salattuja asemia ei tueta.

• Käytä USB 3 ‑kaapelia, jonka nopeus on vähintään 10 Gb/s.

• Ulkoisen tallennuslaitteen kirjoitusnopeuden on oltava vähintään 220 Mt/s. Jos liität laitteeseen hitaamman ulkoisen tallennuslaitteen, saatat saada Hidas tallennusnopeus -viestin.

• Voit alustaa ulkoisen tallennuslaitteen ja hallita ProRes-tiedostoja Tiedostot-apissa.

• Jos haluat tallentaa iPhoneen, irrota ulkoinen tallennuslaite.

ProResin käyttäminen Kuvat-apin ja muiden appien kanssa

Apple ProRes on otettu laajasti käyttöön videoiden jälkituotannossa, joten voit avata ProRes-tiedostoja apeilla, jotka ovat yhteensopivia muodon kanssa. Apit saattavat koodata ProRes-videon pienempään H.264-muotoon, jos ProResia ei tueta.

ProRes-tiedoston muokkaaminen

Voit muokata Apple ProRes ‑tiedostoja Kuvat-apissa tai iMoviessa, kun käytössä on iPhone, iPad tai Mac, sekä Final Cut Pron iPad- ja Mac-versioissa ja ProRes-videota tukevissa muiden valmistajien editointiapeissa.

Seuraavat Apple-laitteet tukevat ProRes-tiedostojen toistamista ja muokkaamista:

• Mac, jossa on Mac OS X 10.6 tai uudempi

• 12,9 tuuman iPad Pro (3. sukupolvi) ja uudemmat

• 11-tuumainen iPad Pro (1. sukupolvi ja uudempi)

• iPad Air (5. sukupolvi)

• iPad mini (6. sukupolvi)

• iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max

• iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max

• iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro ja iPhone 13 Pro Max

ProRes-videoiden jakaminen

ProRes-videon jakaminen:

• Siirrä tiedostot käyttämällä USB-C- tai Lightning-kaapelia ja Kuvansiirtäjää Macissa tai muuta yhteensopivaa appia Windows-tietokoneessa.

• Vie ProRes-video ulkoiseen tallennuslaitteeseen.

• iCloud-kuvilla voit avata alkuperäisen ProRes-videotiedoston täydellä tarkkuudella kaikissa laitteissa.

• Siirrä ProRes-tiedosto iPhonesta toiseen iPhoneen, iPadiin tai Maciin käyttämällä AirDropia. Napauta näytön yläreunasta Valinnat, laita päälle Kaikki kuvatiedot ja napauta sitten Valmis. AirDrop siirtää alkuperäisen ProRes-videon tuettuihin laitteisiin: iPhone 15 ‑malleihin, iPhone 14 ‑malleihin, iPhone 13 ‑malleihin, Maciin, jossa on Mac OS X 10.6 tai uudempi, 12,9-tuumaiseen iPad Prohon (3. sukupolvi ja uudemmat), 11-tuumaiseen iPad Prohon (1. sukupolvi ja uudemmat), iPad Airiin (5. sukupolvi) ja iPad miniin (6. sukupolvi). Kaikissa muissa laitteissa jaetaan HEVC-video, jos laite tukee sitä. Muussa tapauksessa jaetaan H.264-video.