Altistuminen värähtelyille, kuten suuritehoisten moottoripyörän moottoreiden aiheuttamille värähtelyille, voi vaikuttaa iPhonen kameroihin

iPhonen altistaminen etenkin suuritehoisten moottoripyörän moottoreiden tuottamille suuren amplitudin värähtelyille tietyillä taajuusalueilla voi heikentää kamerajärjestelmän suorituskykyä.

iPhonen kameran avulla voit ottaa loistavia kuvia kaikissa tilanteissa, olipa kyse jokapäiväisistä hetkistä tai studiolaatuisista muotokuvista. Joidenkin iPhone-mallien edistykselliset kamerajärjestelmät sisältävät optisen kuvanvakaimen ja suljetun silmukan automaattitarkennuksen kaltaisia tekniikoita, joiden avulla voit ottaa mahtavia kuvia vaikeissakin olosuhteissa. Nämä järjestelmät toimivat automaattisesti kompensoidakseen liikkeet, värähtelyt ja painovoiman vaikutukset, jotta voit keskittyä upean kuvan ottamiseen.

Jos liikutat kameraa vahingossa ottaessasi kuvaa, kuvasta saattaa tulla epätarkka. Tämän välttämiseksi joissain iPhone-malleissa on optinen kuvanvakain.1 Optisen kuvanvakaimen ansiosta voit ottaa tarkkoja kuvia, vaikka liikuttaisit kameraa vahingossa. Optisen kuvanvakaimen gyroskooppi tunnistaa, jos kamera liikahtaa. Kuvan liikahtamisen ja siitä seuraavan kuvan epätarkkuuden estämiseksi objektiivi liikkuu gyroskoopin kulman mukaan.

Lisäksi joissakin iPhone-malleissa on suljetun silmukan automaattitarkennus.2 Suljetun silmukan automaattitarkennus ehkäisee painovoiman ja tärinän vaikutuksia ja pitää tarkennuksen terävänä still-kuvissa, videoissa ja panoraamoissa. Suljetun silmukan automaattitarkennusta käytettäessä laitteen magneettiset tunnistimet mittaavat painovoiman ja tärinän vaikutuksen sekä määrittävät objektiivin asennon, jotta korjaava liike määräytyy oikein.

iPhonen optinen kuvanvakain ja suljetun silmukan automaattitarkennusjärjestelmät on suunniteltu kestävyyttä ajatellen. Muiden optisen kuvanvakaimen kaltaisia järjestelmiä sisältävien kuluttajaelektroniikkatuotteiden tapaan pitkäaikainen suora altistuminen suuren amplitudin värähtelyille tietyillä taajuusalueilla voi kuitenkin heikentää näiden järjestelmien suorituskykyä sekä huonontaa kuvien ja videoiden kuvanlaatua. Kehotamme sinua välttämään iPhonesi altistamista suuren amplitudin värähtelyille pidemmäksi aikaa.

Tehokkaat tai iskutilavuudeltaan suuret moottoripyörän moottorit tuottavat voimakkaita suuren amplitudin värähtelyitä, jotka välittyvät rungon ja ohjaustangon kautta. iPhonen kiinnittämistä tehokkailla tai iskutilavuudeltaan suurilla moottoreilla varustettuihin moottoripyöriin ei suositella moottoreiden tietyillä taajuuksilla tuottaman tärinän amplitudin vuoksi. iPhonen kiinnittäminen iskutilavuudeltaan pienillä moottoreilla tai sähkömoottoreilla varustettuihin ajoneuvoihin, kuten mopoihin, skoottereihin ja drooneihin, saattaa aiheuttaa amplitudiltaan matalampia värähtelyjä. Jos kiinnität iPhonen tällaisiin ajoneuvoihin, suosittelemme tärinää vaimentavan pidikkeen tai kardaanin käyttöä, jotta iPhonen ja sen optisen kuvanvakaimen ja automaattitarkennusjärjestelmien vahingoittumisriski pienenee. Säännöllistä ja pitkäaikaista käyttöä kannattaa myös välttää vahingoittumisriskin vähentämiseksi entisestään.

1. Optinen kuvanvakain on käytettävissä iPhone 6 Plussassa, iPhone 6s Plussassa ja iPhone 7:ssä ja sitä uudemmissa, myös iPhone SE:ssä (2. ja 3. sukupolvi). Huomaa, että iPhone 11:n ja uudempien ultralaajakulmakamerassa sekä iPhone 7 Plussan ja iPhone 8 Plussan telekamerassa ei ole optista kuvanvakainta.

2. Suljetun silmukan automaattitarkennus on käytettävissä iPhone XS:ssä ja sitä uudemmissa, myös iPhone SE:ssä (2. ja 3. sukupolvi).