Tietoja watchOS 8 -päivityksistä

watchOS 8 tarjoaa uusia tapoja pysyä terveenä, aktiivisena ja yhteyksissä. Uudelleensuunniteltu Kuvat-appi auttaa pitämään tärkeimmät muistosi mielessä, ja uusi Mindfulness-appi sekä taiji- ja pilates-treenityypit auttavat elämään terveellistä ja hyväkuntoista elämää. Päivitetyt Lompakko- ja Koti-apit tekevät kodin, auton ja sinulle tärkeiden paikkojen käyttämisestä helppoa.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 8.8.1

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauskorjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 8.7.1

watchOS 8.7.1 korjaa ongelman, josta johtuen Apple Watch Series 3 saattoi odottamatta käynnistyä uudelleen osalla käyttäjistä.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 8.7

Tämä päivitys sisältää parannuksia, virheenkorjauksia ja tärkeitä suojauspäivityksiä.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 8.6

watchOS 8.6 sisältää uusia ominaisuuksia, parannuksia ja virheiden korjauksia.

• Tuki EKG-apille Apple Watch Series 4:ssä ja uudemmissa Meksikossa.

• Tuki epäsäännöllisen rytmin ilmoituksille Meksikossa.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 8.5.1

watchOS 8.5.1 sisältää suojauspäivityksiä ja virheenkorjauksia Apple Watchille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 8.5

watchOS 8.5 sisältää uusia ominaisuuksia, parannuksia ja virheiden korjauksia.

• Mahdollisuus valtuuttaa Apple TV -ostoja ja -tilauksia.

• COVID-19-rokotuskortit Lompakossa tukevat nyt EU:n digitaalista koronatodistusmuotoa.

• Epäsäännöllisen rytmin ilmoitukset on päivitetty havaitsemaan eteisvärinä paremmin. Saatavilla Yhdysvalloissa, Chilessä, Hongkongissa, Etelä-Afrikassa ja monilla muilla alueilla, joilla ominaisuus on saatavilla. Määritä käytössäsi oleva versio osoitteessa https://support.apple.com/fi-fi/HT213082

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 8.4.2

watchOS 8.4.2 sisältää suojauspäivityksiä ja virheenkorjauksia Apple Watchille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 8.4.1

watchOS 8.4.1 sisältää virheenkorjauksia Apple Watch Series 4:lle ja uudemmille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 8.4

watchOS 8.4 sisältää virheenkorjauksia ja tärkeitä suojauspäivityksiä, esim.

• Jotkin laturit eivät ehkä toimineet odotetusti.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 8.3

watchOS 8.3 sisältää uusia ominaisuuksia, parannuksia ja virheiden korjauksia.

• Tuki Appien tietosuoja­raportin tietojen ja tunnistimien käytön keräämiselle.

• Korjaa ongelman, jonka takia ilmoitukset saattoivat keskeyttää mindfulness-harjoituksen osalla käyttäjistä.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 8.1.1

watchOS 8.1.1 korjaa ongelman, josta johtuen osalla käyttäjistä Apple Watch Series 7 ei ehkä lataudu odotetulla tavalla.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 8.1

watchOS 8.1 sisältää seuraavat parannukset ja virheiden korjaukset Apple Watchille:

• Parannetut algoritmit kaatumisentunnistukseen treenin aikana ja mahdollisuus laittaa kaatumisentunnistus päälle vain treenien aikana (Apple Watch Series 4 ja uudemmat)

• Tuki COVID-19-rokotuskorteille mahdollistaa vahvistettavissa olevien rokotustietojen näyttämisen Lompakosta niitä kysyttäessä

• Aina päällä -tilassa osa käyttäjistä näki väärän kellonajan ranteen ollessa alhaalla (Apple Watch Series 5 ja uudemmat)

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 8.0.1

Tämä päivitys sisältää parannuksia ja virheiden korjauksia Apple Watchille.

• Ohjelmiston päivityksen edistymistä ei ehkä näytetty tarkasti osalle Apple Watch Series 3 -käyttäjistä

• Käyttöapu-asetukset eivät ehkä olleet käytettävissä osalla Apple Watch Series 3 -käyttäjistä

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 8

watchOS 8 tarjoaa uusia tapoja pysyä terveenä, aktiivisena ja yhteyksissä. Uudelleensuunniteltu Kuvat-appi auttaa pitämään tärkeimmät muistosi mielessä, ja uusi Mindfulness-appi sekä taiji- ja pilates-treenityypit auttavat elämään terveellistä ja hyväkuntoista elämää. Päivitetyt Lompakko- ja Koti-apit tekevät kodin, auton ja sinulle tärkeiden paikkojen käyttämisestä helppoa.

Kellotaulut

• Muotokuvat-kellotaulu käyttää paloiteltuja iPhonella otettuja muotokuvia ja tuottaa immersiivisen monitasoisen kellotaulun (Apple Watch Series 4 ja uudemmat)

• Maailmankello-kellotaulu näyttää 24 eri aikavyöhykkeen ajan samanaikaisesti (Apple Watch Series 4 ja uudemmat)

Koti

• Kotisi lisälaitteiden tila ja säätimet näkyvät nyt Koti-apin yläreunassa

• Pikavilkaisuilla näet ovatko laitteet päällä, onko niiden akku vähissä, tarvitsevatko ne ohjelmistopäivityksen jne.

• Lisälaitteet ja tilanteet näytetään dynaamisesti riippuen kellonajasta ja käyttötiheydestä

• Erillinen kameratila, jossa voidaan katsella kaikkia saatavilla olevia HomeKit-kameroiden syötteitä yhdessä paikassa, tukee myös useita kuvasuhteita

• Suosikit-alue tarjoaa pääsyn eniten käyttämiisi tilanteisiin ja lisälaitteisiin

Lompakko

• Kotiavaimilla voit avata tuetun kodin tai asunnon lukon napauttamalla

• Hotelliavaimilla voit avata huoneesi lukon osallistuvissa hotelleissa

• Työavaimilla voit avata työpaikkasi ovien lukon osallistuvissa toimistoissa

• Ultra Widebandia käyttävillä auton avaimilla Apple Watch Series 6:ssa voit lukita, avata ja käynnistää tuetun ajoneuvon lähestyessäsi sitä

• Auton avaimen etätoiminnoilla voit lukita tai avata ajoneuvosi, soittaa sen äänimerkkiä, lämmittää sen etukäteen tai avata tavarasäiliön

Treeni

• Treeni-apin uudet muokatut algoritmit taijille ja pilatesille tarjoavat tarkan kalorien mittauksen

• Automaattinen ulkopyöräilyn havaitseminen lähettää muistutuksen käynnistää Treeni-appi, jotta saat talteen tiedot myös jo aloittamastasi treenistä

• Automaattinen keskeytys ja jatkaminen ulkopyöräilytreeneissä

• Parannettu kalorien mittauksen tarkkuutta ulkopyöräilyssä, kun käytetään sähköpyörää

• Alle 13-vuotiaiden patikointitreenien mittareiden seuraaminen on nyt tarkempaa

• Äänipalaute ilmoittaa treenin virstanpylväistä sisäisellä kaiuttimella tai liitetyllä Bluetooth-laitteella

Fitness+

• Ohjatut meditoinnit voivat auttaa sinua meditoimaan tarjoamalla ohjaavia ääni-istuntoja Apple Watchilla ja videoistuntoja iPhonella, iPadilla ja Apple TV:llä aihepiireittäin

• Pilates-treenit ovat nyt saatavilla, ja joka viikko lisätään uusia treenejä, joiden tarkoitus on parantaa voimakkuutta ja joustavuutta

• iPhone, iPad ja Apple TV tukevat kuva kuvassa -ominaisuutta, joten voit seurata treeniä ja katsella samalla muuta sisältöä yhteensopivilla apeilla

• Treenisuodattimia jooga-, voima-, core- ja HIIT-treeneille on laajennettu, voit suodattaa myös sillä perusteella, tarvitaanko välineitä

Mindfulness

• Mindfulness-appi sisältää parannetun Hengitys-kokemuksen ja uuden Mietiskely-tuokion

• Hengitys-istunnoissa on vinkkejä, joiden avulla voit lisätä fyysisen yhteyden syväänhengittämistapoihin, ja uusi animaatio istuntoa ohjaamassa

• Mietiskely-tuokiot antavat sinulle yksinkertaisen ajatuksen keskittääkseen ajatuksesi ja näyttävät visualisoinnin, joka kuvaa minuutin kulumista

Uni

• Apple Watch mittaa hengitystiheyttä nukkumisen aikana

• Mahdollisuus tarkastella unenaikaista hengitystiheyttä Terveys-apissa ja saada ilmoitus, jos havaitaan trendi

Viestit

• Mahdollisuus luoda viesti tai vastata viestiin käyttämällä Kirjoitus-toimintoa, sanelua ja emojeita samassa näytössä

• Mahdollisuus muokata saneltua tekstiä vierittämällä Digital Crownilla kohtaan, jota haluat muuttaa

• #images-tuki viesteissä mahdollistaa GIFin etsimisen tai äskettäin käytetyn valitsemisen

Kuvat

• Uudelleensuunnitellulla Kuvat-apilla voit katsella ja hallita kuvakirjastoasi suoraan ranteessasi

• Kohokohdat Muistoista ja esittelyssä olevat kuvat synkronoidaan Apple Watchiin suosikkien lisäksi ja uutta sisältöä tuotetaan joka päivä

• Synkronoitujen Muistojen kuvat näytetään mosaiikkimaisessa ruudukossa ja parhaita otoksiasi korostetaan suuremmalla kuvalla

• Kuvia voidaan jakaa Viestit- ja Mail-apeilla

Missä on…?

• Etsi esineitä -appi käyttää Missä on...? -verkkoa ja auttaa löytämään esineitä, joissa on AirTag tai yhteensopiva muun valmistajan tuote

• Etsi laitteita auttaa löytämään väärään paikkaan joutuneet Apple-laitteesi ja muiden perhejakoryhmääsi kuuluvien laitteet

• Missä on...? -eroamisilmoitukset varoittavat, jos unohdat Apple-laitteesi, AirTagin tai yhteensopivan muun valmistajan esineen

Sää

• Seuraavan tunnin sadeilmoitukset varoittavat kun sade tai lumisade on alkamassa tai loppumassa

• Varoitukset vaarallisista sääilmiöistä varoittavat sinua tietyistä ilmiöistä, kuten tornadoista, lumimyrskyistä, äkkitulvista jne.

• Sadekaavio, joka kuvaa visuaalisesti sateen rankkuutta

Muut ominaisuudet ja parannukset:

• Keskity-toiminnolla voit suodattaa automaattisesti ilmoituksia sen perusteella, mitä teet, esimerkiksi kuntoilet, nukut, pelaat, luet, ajat, olet töissä tai vietät omaa aikaa

• Apple Watch seuraa automaattisesti iOS:ssä, iPadOS:ssä tai macOS:ssä asettamaasi Keskity-tilaa, joten voit hallita ilmoituksiasi ja pysyä keskittyneenä

• Yhteystiedot-apilla voit käyttää, jakaa ja muokata yhteystietojasi

• Vinkit-appi tarjoaa kokoelman käteviä vinkkejä ja ehdotuksia, joiden avulla saat enemmän irti Apple Watchista ja sen sisäänrakennetuista apeista

• Uudelleensuunniteltu Musiikki-appi antaa sinun etsiä ja kuunnella musiikkia ja radiota yhdessä paikassa

• Mahdollisuus jakaa kappaleita, albumeita ja soittolistoja Musiikki-apista Viesteillä ja Maililla

• Tuki useille ajastimille, mukaan lukien Siri-tuki nimiöiden lisäämiselle ajastimiin

• Kierron seuranta voi nyt käyttää syketietoja Apple Watchista ennusteiden parantamiseen

• Uusia memojitarroja, joilla voit lähettää esimerkiksi shaka-merkin, vilkutuksen tai valaistumishetken

• Yli 40 vaatetusvaihtoehtoa ja kolme väriä, joilla voit muokata memojitarrasi vaatetusta ja päähinettä

• Kuulokkeiden äänenvoimakkuuden reaaliaikainen mittaus Ohjauskeskuksessa, kun kuunnellaan mediaa

• Mahdollisuus lisätä matkakortteja Lompakkoon Perhejaon käyttöönotto -käyttäjille Hongkongissa, Japanissa ja osassa Manner-Kiinan ja Yhdysvaltain kaupungeista

• Google-tilien tuki Kalenterissa ja Mailissa Perhejaon käyttöönotto -käyttäjille

• AssistiveTouch mahdollistaa käyttäjille, joilla on yläraajojen poikkeavuuksia, puhelimeen vastaamisen, näytöllä näkyvän osoittimen ohjaamisen, toimintovalikon avaamisen ja muuta käsieleillä, kuten nipistämisellä tai puristamisella

• Lisätty suuremman tekstin valinta Asetuksiin

• Tuki EKG-apille Apple Watch Series 4:ssä ja uudemmissa Liettuassa

• Tuki Epäsäännöllisen rytmin ilmoituksille Liettuassa

Jotkin ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Lisätietoja löytyy osoitteesta: https://www.apple.com/fi/watchos/feature-availability/

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222