MacBook Airin tai MacBook Pron lataaminen

Kannettavan Macin mallista riippuen laitteen akku ladataan MagSafe 3- tai USB-C-portin kautta.

Etsi Macin latausportti

Macissa voi olla MagSafe 3 -portti, USB-C-portti tai molemmat. Jos Macissasi on molemmat portit, akun voi ladata kumman tahansa portin kautta.

MagSafe 3 -portti

MagSafe 3 -portti lähikuvassa

MagSafe 3 -portti sijaitsee tietokoneen vasemmassa laidassa esc-näppäimen lähellä.

MagSafe 3 -portin kautta lataaminen

USB-C-portti

MacBook Airin kaksi USB-C-porttia lähikuvassa

USB-C-portit sijaitsevat tietokoneen vasemmalla puolella tai sen molemmilla puolilla.

USB-C-portin kautta lataaminen

Lataaminen MagSafe 3 -portin kautta

1. Liitä USB-C-virtalähde pistorasiaan.

2. Liitä MagSafe 3 -kaapelin USB-C-pää virtalähteeseen.

3. Liitä kaapelin toinen pää Macin MagSafe 3 -porttiin.

Kaavio, jossa virtalähde on liitetty kannettavaan Maciin USB-C – MagSafe 3 -kaapelilla

Kun olet liittänyt virtalähteen, merkkivalo palaa vihreänä, jos akku on ladattu täyteen, tai oranssina, jos akku latautuu tai jos lataus on keskeytetty.

Nämä kannettavat Mac-tietokoneet voidaan ladata MagSafe 3 -kaapelilla:

• MacBook Air (2022 ja uudemmat)

• 14-tuumaiset MacBook Pro -mallit (2021 ja uudemmat)

• 16-tuumaiset MacBook Pro -mallit (2021 ja uudemmat)

MagSafe 2- ja MagSafe-virtalähteet eivät ole yhteensopivia MagSafe 3:n kanssa.

Jos merkkivalo vilkkuu

Jos MagSafe 3 -liittimen merkkivalo vilkkuu toistuvasti keltaisena, toimi seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Irrota USB-C–MagSafe 3 -kaapeli Macista ja virtalähteestä.

2. Irrota USB-C-virtalähde seinäpistorasiasta.

3. Pyyhi MagSafe 3 -portti ja MagSafe 3 -liitin kuivalla liinalla. Varmista, että portti ja liitin ovat kuivat ja puhtaat.

4. Varmista, että virtalähteen USB-C-portti ja USB-C-liitin ovat puhtaat.

5. Käynnistä Mac uudelleen.

6. Liitä USB-C-virtalähde pistorasiaan, liitä USB-C – MagSafe 3 -kaapeli virtalähteeseen ja Maciin ja yritä sitten ladata uudelleen.

Jos merkkivalo vilkkuu edelleen toistuvasti, ota yhteyttä Appleen.

Lataaminen USB-C-portin kautta

1. Liitä virtalähde pistorasiaan.

2. Liitä USB-C-kaapelin toinen pää virtalähteeseen.

3. Liitä USB-C-kaapelin toinen pää mihin tahansa Macin USB-C-porttiin.

Kaavio, jossa virtalähde on liitetty kannettavaan Maciin USB-C–USB-C-kaapelilla

Voit liittää kannettavan Macin myös virtaa syöttävään USB-C- tai Thunderbolt-näyttöön, kuten Apple Studio Displayhin. Jos Mac saa virran näytöstä, Maciin ei tarvitse liittää erillistä USB-C-virtalähdettä.

Mac latautuu vain yhden portin kautta kerrallaan. Useiden virtalähteiden liittäminen MagSafe 3- ja USB-C-portteihin ei nopeuta lataamista. Huomaa, että USB-C-latauskaapelit tukevat eri maksimitehoja (W). Esimerkiksi Applen USB-C-latauskaapeli (1 m) tukee enintään 60 W:n tehoa ja Applen USB-C-latauskaapeli (2 m) tukee enintään 100 W:n tehoa. Jos liität Maciin useamman kuin yhden virtalähteen, Mac latautuu vain eniten virtaa antavasta virtalähteestä ja kaapelista.

Nämä kannettavat Mac-tietokoneet voidaan ladata USB-C-kaapelilla:

• MacBook Pro (2016 ja uudemmat)

• MacBook Air (2018 ja uudemmat)

• MacBook (2015 ja uudemmat)

Lisätietoja

Jos et ole varma, mitä virtalähdettä ja kaapelia sinun kannattaa käyttää Mac-kannettavasi kanssa, selvitä, mikä virtalähde ja kaapeli Macin mukana on toimitettu.

Ota selvää, minkä kaapelin ja virtalähteen tarvitset MacBook Airin tai MacBook Pron pikalataamiseen.