Jaa ja tarkastele terveystietoja Terveys-apissa

Jaa terveystietosi turvallisesti perheen ja ystävien kanssa.

Tietoja Terveys-tietojen jakamisesta

Terveys-apin Jakaminen-kohdasta voit jakaa Terveys-appiin tallennettuja tietoja viidelle henkilölle. Voit hallita, mitä tietoja jaat, ja voit muuttaa jakamistasi tai lopettaa sen milloin tahansa. Jos kaverisi tai perheenjäsenesi päättää jakaa terveystietojaan kanssasi, voit myös saada ilmoituksia siitä, milloin heidän terveystiedoissaan tapahtuu muutoksia.

ios-16-iphone-13-pro-health-sharing

Vaatimukset

• Terveystietojen jakamiseen tarvitaan iPhone, jossa on iOS 15 tai sitä uudempi, tai iPad, jossa on iPadOS 17 tai sitä uudempi.

• Toisen henkilön kutsuminen jakamaan terveystietoja edellyttää, että käytössä on iPhone, jossa on iOS 16 tai uudempi, tai iPad, jossa on iPadOS 17 tai uudempi.

• iCloud-tili, jossa on päällä Terveys ja kaksiosainen todennus.

• Henkilön, jonka kanssa haluat aloittaa jakamisen, täytyy olla tallennettu yhteystietoihisi ja yhteystiedoissa on oltava hänen iCloud-tilinsä sähköpostiosoite.*

Terveystietojen jakaminen toisen henkilön kanssa

1. Avaa Terveys-appi iPhonessa tai iPadissa.

2. Jos käytät iPhonea, napauta Jakaminen-välilehteä. Jos käytät iPadia, avaa sivupalkki napauttamalla sivupalkki ja napauta sitten Jakaminen.

3. Napauta Jaa jonkun kanssa. Varmista, että Terveys on päällä iCloud-tililläsi.

4. Hae yhteystieto, jonka kanssa haluat jakaa tiedot. Sinisellä merkitty nimi osoittaa, että kyseisen henkilön laite tukee jakamista. Harmaalla merkitty nimi tarkoittaa sitä, että kyseisen henkilön laite ei tue jakamista.

5. Napauta Näe ehdotetut aiheet tai Ota käyttöön käsin.

6. Valitse tiedot, jotka haluat jakaa.

7. Napauta Jaa ja sitten Valmis.

Valitsemasi henkilö saa kutsun, jonka avulla hän voi nyt tarkastella terveystietoja.

Jos asut Yhdysvalloissa, voit jakaa terveystietoja osallistuvien terveydenhuoltopalvelujen tarjoajien kanssa.

Toisen henkilön kutsuminen jakamaan terveystietoja

1. Avaa Terveys-appi iPhonessa, jossa on iOS 16 tai uudempi, tai iPadissa, jossa on iPadOS 17 tai uudempi.

2. Jos käytät iPhonea, napauta Jakaminen-välilehteä. Jos käytät iPadia, avaa sivupalkki napauttamalla sivupalkki ja napauta sitten Jakaminen.

3. Napauta Pyydä jotakuta jakamaan.

4. Hae yhteystieto, jonka kanssa haluat jakaa tiedot.

5. Lähetä kutsu napauttamalla Lähetä-painiketta.

Valitsemasi henkilö saa kutsun, ja hän voi sitten valita, mitä terveystietoja haluaa jakaa. Kerro kutsutulle henkilölle, että sinun pitää olla hänen yhteystiedoissaan.

Sen hallinnointi, mitä jaat ja näet

Voit hallita sitä, mitä tietoja jaat. Voit muuttaa sitä, mitä tietoja jaetaan, lopettaa jakamisen tai lopettaa terveystietojen vastaanottamisen milloin tahansa. Voit myös päivittää, mitä ilmoituksia saat henkilöiltä, jotka jakavat kanssasi tietojaan.

Terveystietojen jakamisen lopettaminen

1. Avaa Terveys-appi iPhonessa tai iPadissa.

2. Jos käytät iPhonea, napauta Jakaminen-välilehteä. Jos käytät iPadia, avaa sivupalkki napauttamalla sivupalkki ja napauta sitten Jakaminen.

3. Valitse henkilö tai palveluntarjoaja, jolle jaat tietoja, kohdasta Jaat seuraavien kanssa.

4. Laita pois päältä terveysaihe, jonka tietoja et enää halua jakaa.

ios-16-iphone-13-pro-health-sharing-info-you-share

Voit myös napauttaa minkä tahansa kategorian kohdalla Näytä kaikki aiheet ja lisätä jaettavia tietoja. Jos haluat lopettaa kaikkien terveystietojen jakamisen, voit selata alas ja napauttaa kohtaa Lopeta jako. Jos lopetat tietojen jakamisen kokonaan, tietosi poistetaan kyseisen henkilön laitteelta tai palveluntarjoajan potilaskertomusjärjestelmästä.

Terveystietojen vastaanottamisen lopettaminen

1. Avaa Terveys-appi iPhonessa tai iPadissa.

2. Jos käytät iPhonea, napauta Jakaminen-välilehteä. Jos käytät iPadia, avaa sivupalkki napauttamalla sivupalkki ja napauta sitten Jakaminen.

3. Valitse henkilö kohdassa Jaetaan sinulle.

4. Napauta oikeassa yläkulmassa Valinnat.

5. Napauta Lopeta terveystietojen vastaanottaminen.

ios-16-iphone-13-pro-health-sharing-contact-stop-receiving-health-data

Jos haluat lopettaa ilmoitusten vastaanottamisen, voit laittaa pois päältä Ilmoitukset, Trendit tai Päivitykset.

* Jos alat jakaa tietoja jonkun kanssa, kyseisen henkilön poistaminen Yhteystiedoista ei lopeta jakamista.