Jos Windows-tietokone ei tunnista iPhonea, iPadia tai iPod touchia

Lue, mitä tehdä, jos liität laitteesi Windows-tietokoneeseen USB-kaapelilla, mutta Windows-tietokone ei tunnista iPhonea, iPadia tai iPod touchia.

Aloita päivittämällä Applen USB-ohjain. Noudata seuraavia Windows-versiosi mukaisia ohjeita.

Jos käytät Windows 10:tä

1. Irrota laite tietokoneesta.

2. Avaa iOS- tai iPadOS-laitteesi lukitus ja siirry Koti-valikkoon. Liitä sitten laite uudelleen. Jos iTunes avautuu, sulje se.

3. Klikkaa aloituspainiketta ja pidä sitä painettuna (tai klikkaa sitä hiiren oikeanpuoleisella painikkeella), ja valitse sitten Laitehallinta.

4. Paikanna ja laajenna Kannettavat laitteet -osio.

5. Etsi liittämäsi laite (kuten Apple iPhone), ja klikkaa sitten laitteen nimeä hiiren oikeanpuoleisella painikkeella ja valitse Päivitä ohjain.

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä
  6. Valitse Etsi päivitettyjä ohjainohjelmistoja automaattisesti.

7. Kun ohjelmisto on asennettu, siirry kohtaan Asetukset > Päivittäminen ja suojaus > Windows Update ja varmista, ettei muita päivityksiä ole saatavilla.

8. Avaa iTunes.

Jos käytät muuta Windows-versiota

1. Irrota laite tietokoneesta.

2. Avaa iOS- tai iPadOS-laitteesi lukitus ja siirry Koti-valikkoon. Liitä sitten laite uudelleen. Jos iTunes avautuu, sulje se.

3. Avaa Suorita-komento painamalla Windows- ja R-näppäimiä.

4. Kirjoita Suorita-ikkunaan: %ProgramFiles%\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers

5. Klikkaa OK.

6. Klikkaa hiiren oikealla painikkeella usbaapl64.inf- tai usbaapl.inf-tiedostoa ja valitse Asenna.

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä
  7. Saatat nähdä myös muita tiedostoja, joiden alkuosa on usbaapl64 tai usbaapl. Varmista, että asennat tiedoston, jonka loppuosa on .inf. Jos et ole varma, mikä tiedosto sinun pitäisi asentaa, klikkaa hiiren oikealla painikkeella Resurssienhallinta-ikkunan tyhjää aluetta, valitse Näytä ja etsi sitten oikea tiedostotyyppi valitsemalla Tiedot. Haluat asentaa Asennustiedot-tiedoston.

8. Irrota laite tietokoneesta ja käynnistä sitten tietokone uudelleen.

9. Liitä laite uudelleen ja avaa iTunes.

Jos laitetta ei vieläkään tunnisteta

Tarkista Laitehallinnasta, onko Apple Mobile Device -USB-ohjain asennettu. Avaa Laitehallinta seuraavasti:

1. Avaa Suorita-komento painamalla Windows- ja R-näppäimiä.

2. Kirjoita Suorita-ikkunaan devmgmt.msc ja klikkaa OK. Laitehallinnan pitäisi avautua.

3. Etsi ja laajenna USB-ohjaimet-osa.

4. Etsi Apple Mobile Device USB -ohjain.

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Jos et näe Apple Mobile Device -USB-ohjainta tai näet Tuntematon laite -tekstin

• Yhdistä laite tietokoneeseen toisella USB-kaapelilla.

• Liitä laite toiseen tietokoneeseen. Jos ongelma toistuu toisella tietokoneella, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Jos näet Apple Mobile Device -USB-ohjaimen, mutta sen vieressä on virhesymboli

Jos Apple Mobile Device -USB-ohjaimen vieressä näkyy Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä, Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä tai Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä, toimi seuraavasti:

1. Käynnistä Apple Mobile Device -palvelu uudelleen.

2. Tarkista ja korjaa muun valmistajan tietoturvaohjelmistoon liittyvät ongelmat ja käynnistä tietokone uudelleen.

3. Yritä asentaa usbaapl64.inf- tai usbaapl.inf-tiedosto uudelleen.

Jos ongelmat jatkuvat, ota yhteyttä Apple-tukeen.