Lisätietoja Kätke osoitteeni -palvelusta ja iCloud+-tilauksesta

Kätke osoitteeni on iCloud+-tilaukseen sisältyvä palvelu. Kätke osoitteeni -palvelun avulla voit luoda yksilöllisiä satunnaisia sähköpostiosoitteita, joihin lähetetyt viestit välitetään automaattisesti omaan postilaatikkoosi. Näin voit pitää oman sähköpostiosoitteesi yksityisenä.

Miten Kätke osoitteeni -palvelu toimii?

Kun luot uuden tilin apissa tai verkkosivustossa, tilaat uutiskirjeen verkossa tai haluat lähettää sähköpostin vastaanottajalle, jota et tunne hyvin, voit luoda Kätke osoitteeni -palvelun avulla suoraan Safarissa tai iCloud-asetuksissa yksilöllisen satunnaisen sähköpostiosoitteen. Voit luoda niin monta sähköpostiosoitetta kuin tarvitset. Halutessasi voit vaihtaa satunnaisesti luodun sähköpostiosoitteen uuteen. Kun valitset osoitteen, se on vain sinun käytössäsi. Voit lukea tähän osoitteeseen lähetettyjä sähköposteja sekä vastata niihin siten, että oma sähköpostiosoitteesi pysyy salassa.

Apple ei lue tai käsittele Kätke osoitteeni -palvelun kautta kulkevien sähköpostiviestien sisältöä, lukuun ottamatta roskapostin normaalia suodattamista, jotta voimme ylläpitää asemaamme luotettavana sähköpostipalveluntarjoajana. Kaikki sähköpostiviestit poistetaan välityspalvelimiltamme, kun ne on toimitettu sinulle, yleensä muutamassa sekunnissa.

Voit milloin tahansa vaihtaa osoitetta, johon sähköpostiviestit välitetään. Voit myös lopettaa sähköpostien vastaanottamisen poistamalla sähköpostien välittämisen käytöstä. Voit hallita Kätke osoitteeni -palvelun avulla luotuja osoitteita iPhonen, iPadin ja iPod touchin Asetuksissa ja iCloud.comissa.

Sähköpostiosoitteiden luominen Kätke osoitteeni -palvelussa

Voit ottaa uusia sähköpostiosoitteita käyttöön Kätke osoitteeni -palvelun avulla Macin, iPhonen, iPadin ja iPod touchin Asetuksissa, kun laitteen käyttöjärjestelmä on iOS 15 tai iPadOS 15 tai uudempi ja olet kirjautunut laitteeseen Apple ID:lläsi. Voit ottaa uusia osoitteita käyttöön myös iCloud.comissa, Mailissa ja Safarissa.

iOS 16:ssa ja iPadOS 16:ssa ja uudemmissa voit lisäksi pitää sähköpostiosoitteesi salassa muiden valmistajien apeissa. Napauta vain Kätke osoitteeni -kohtaa QuickType-näppäimistöehdotuksissa ja toimi sitten näytön ohjeiden mukaisesti.

Lue ohjeet Kätke osoitteeni -toiminnon käyttöönottoon Mailissa, Safarissa, iCloud.comissa ja laitteessasi

Kätke osoitteeni -palvelun sähköpostiosoitteen poistaminen käytöstä tai poistaminen kokonaan

Kun olet poistanut Kätke osoitteeni -osoitteen käytöstä, kyseisen osoitteen sähköposteja ei enää välitetä sinulle.

1. Valitse Asetukset ja napauta sitten nimeäsi.

2. Napauta iCloud.

3. Valitse Kätke osoitteeni.

4. Jos haluat lopettaa sähköpostiosoitteen käytön väliaikaisesti, valitse sähköpostiosoite ja valitse sitten sähköpostiosoitteen käytöstä poistamisen kohta. Vahvista napauttamalla käytöstä poistamisen kohtaa.

5. Jos haluat käyttää sähköpostiosoitetta uudelleen, siirry sähköpostiluettelon alareunaan ja valitse käytöstä poistettujen osoitteiden kohta. Valitse sähköpostiosoite ja napauta sitten osoitteen uudelleen käyttöön ottamisen kohtaa. Vahvista napauttamalla uudelleen käyttöönottamisen kohtaa.

6. Jos haluat poistaa sähköpostiosoitteen tilitä pysyvästi, valitse se käytöstä poistettujen osoitteiden kohdasta ja napauta sitten Poista osoite. Vahvista napauttamalla Poista.