Lisätietoja appiklipeistä

Lue tietoja siitä, miten appiklippejä kutsutaan, mitä tietoja appiklippiä käytettäessä kerätään ja miten appiklippejä hallinnoidaan laitteessasi.

Appiklipit

Appiklipit ovat pieniä appien osia, joiden avulla voit suorittaa tehtävän nopeasti lataamatta koko appia. Appiklippejä voi kutsua useilla tavoilla, kuten lukemalla appiklippikoodin, napauttamalla appiklipin NFC-tunnistetta, avaamalla appiklipin iMessagella lähetetystä linkistä tai käynnistämällä appiklipin Safarin älykkäästä appiklippibannerista. Myös Siri tai Apple-kartat saattavat ehdottaa appiklippejä.

Kun käynnistät appiklipin, laitteesi lähettää Applelle tiedon siitä, mikä appiklippi laitteeseesi noudetaan ja ladataan. Tämä tieto ei kerro, onko appiklippi käynnistetty linkillä, tunnisteella vai koodilla. Jos käyttäjä on antanut luvan jakaa laiteanalytiikkatietoja Applelle, laitteesi lähettää rajatusti joitakin appiklippien käyttöä koskevia tietoja, joita ei voida yksilöidä käyttäjän perusteella. Näiden tietojen tarkoitus on parantaa appiklippien ja muiden Apple-tuotteiden ja -palvelujen käyttökokemusta.

Appiklippien kehittäjät saattavat kerätä sinua koskevia tietoja erikseen appiklipin kautta, ja jos päivität appiklipin koko appiin, tietosi siirretään appiin. Jos haluat lisätietoja siitä, miten kehittäjä käsittelee tietojasi, lue apin App Store -tuotesivu ja kehittäjän tietosuojakäytäntö.

Sijainnin vahvistaminen

Kun kutsut appiklippiä NFC-tunnisteella tai QR-koodilla, appiklippi saattaa pyytää sinua vahvistamaan sijaintisi. Sijainnin vahvistamisen myötä kehittäjä tietää, onko NFC-tunniste tai QR-koodi siirretty tarkoituksenmukaisesta sijainnista. Jos sallit, että appiklipit voivat vahvistaa sijaintisi, laitteesi lähettää appiklipille "kyllä"- tai "ei"-ilmoituksen. Tämän ilmoituksen perusteella appiklippi tietää, onko laite kehittäjän valitseman sijainnin läheisyydessä. Sijainnin vahvistaminen ei ilmaise tarkkaa sijaintiasi appiklipille.

Kun appiklippi pyytää sijaintisi vahvistamista ensimmäisen kerran, sinulta kysytään, käytetäänkö valintaasi kaikissa appiklipeissä. Jos haluat soveltaa valintaasi kaikkiin appiklippeihin, valitse Salli kaikille appiklipeille tai Älä salli. Tämän jälkeen sinua ei enää pyydetä vahvistamaan sijaintiasi. Jos valitset sijainnin vahvistamisen vain kyseiselle appiklipille (Salli kerran), kukin appiklippi pyytää sinua vahvistamaan sijaintisi erikseen. Voit muokata tekemääsi valintaa jälkeenpäin appiklippikortissa, joka tulee näkyviin, kun käynnistät appiklipin ensimmäisen kerran. Sijainnin vahvistamisen voi myös ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä asetuksissa. Valitse Asetukset > Tietosuoja > Sijaintipalvelut > Appiklipit ja muuta Vahvista sijainti -asetusta.

Jos appiklippi haluaa käyttää laitteesi sijaintitietoja osana appiklipin käyttökokemusta, kehittäjä voi pyytää sijaintipalvelujen käyttöoikeutta erikseen. Jos annat oikeuden, se on voimassa yhden päivän ja silloinkin vain, kun käytät appiklippiä.

Ilmoitukset

Appiklipit saattavat lähettää ilmoituksia kahdeksan tunnin ajan aina, kun käynnistät appiklipin laitteessasi. Voit ottaa tämän toiminnon käyttöön ja poistaa sen käytöstä suoraan appiklippikortissa. Voit hallita kaikkien appiklippien ilmoituksia myös valitsemalla Asetukset > Ilmoitukset > Appiklipit.

Appiklippien hallinta

Jos haluat poistaa appiklipit käytöstä, valitse Asetukset > Ruutuaika > Sisältö ja yksityisyys > Sisältörajoitukset, napauta Appiklipit-vaihtoehtoa valitse Älä salli. Jos valitset Älä salli -asetuksen, kaikki sillä hetkellä laitteessasi olevat appiklipit poistetaan.

Jakaminen kolmansien osapuolten kanssa

Jos käyttäjä on valinnut analytiikkatietojen jakamisen kolmansien osapuolten kehittäjille, Apple jakaa osajoukon kehittäjän appiklipille olennaisia analytiikkatietoja edellyttäen, että analytiikkatiedot ja tilastotiedot ovat kootussa muodossa tai muutoin muodossa, josta käyttäjää ei voida tunnistaa. Apple jakaa näitä tietoja, jotta Applen kolmansien osapuolten kehittäjät voivat parantaa appiklippejään, appejaan, tuotteitaan ja Apple-tuotteiden kanssa käytettäviksi suunniteltuja palvelujaan.

Voit ottaa kaatumistietojen ja appliklippien käyttötapoja koskevien tilastotietojen jakamisen kolmansien osapuolten appikehittäjille käyttöön ja poistaa sen käytöstä valitsemalla Asetukset > Tietosuoja > Analyysi ja parannukset > Jaa appikehittäjien kanssa.

Säilytys

Appiklippiin liittyvät tiedot poistetaan laitteestasi, kun niitä ei ole käytetty 10 päivään. Jos olet kirjautunut appiklippiin Kirjaudu sisään Applella -toiminnolla, tiedot poistetaan, kun niitä ei ole käytetty 30 päivään. Appiklipit poistetaan automaattisesti laitteestasi, kun niitä ei ole käytetty 30 päivään.

Applen keräämiä tietoja käsitellään Applen tietosuojakäytännön mukaisesti. Se on luettavissa osoitteessa www.apple.com/fi/privacy.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.