Ilmoittaminen häiriöstä iPhonen Kartat-apissa

iOS 14.5:ssä ja sitä uudemmissa voit ilmoittaa häiriöistä, kuten onnettomuuksista, vaaroista, nopeuskameroista tai tietöistä, iPhonen Kartat-apissa.

Häiriön ilmoitusohjeet

• Käytä Siriä. Sano esimerkiksi ”Hei Siri, ilmoita onnettomuudesta” tai ”Hei Siri, tiellä on jotain”.
  • Jos olet yhteydessä CarPlayhin, voit napauttaa CarPlay-näytön Ilmoita-kuvaketta.

Kun käytät käännös käännökseltä -ohjeita

1. Napauta harmaata nuolta näytön alalaidassa.
  2. Napauta Ilmoita häiriöstä ja sitten Onnettomuus, Vaara, Nopeuskamera tai Tietyö.
    Voit ilmoittaa häiriöstä, kun käytät käännös käännökseltä ‑reittiohjeita iPhonen Kartat-apissa.

Näkemäsi häiriöilmoitukset voivat vaihdella sijaintisi mukaan. Esimerkiksi Manner-Kiinassa saatat nähdä vaihtoehdon, jolla voit ilmoittaa tietyöstä nopeuskameran sijaan.

Kartat-apin saatavuus ja ominaisuudet vaihtelevat maan ja alueen mukaan. Lue, mitkä Kartat-apin ominaisuudet ovat tuettuja maassasi tai alueellasi.

Kartan päänäytöltä

1. Napauta hakukentän vieressä olevaa kuvaa ja napauta sitten Raportit.
  2. Napauta näytön alalaidassa Ilmoita uudesta ongelmasta ja valitse sitten raportin tyyppi.Voit ilmoittaa häiriöstä iPhonessa Kartat-apin päänäytöstä.
  3. Lisää ongelman tiedot ja napauta sitten oikeassa yläkulmassa Lähetä.

Näet Ilmoitetut häiriöt -kohdassa vain aikaisemmin ilmoitettujen tapausten tyypin ja määrän.