Kamera ja ARKit ja tietosuoja

Apple suunnitteli kamerat tietosuojan huomioiden, ja kolmansien osapuolien appien on saatava hyväksyntäsi ennen kuin ne voivat käyttää Kameraa.

iOS-laitteessa apit, joille annat Kameran käyttöoikeuden, voivat käyttää reaaliaikaisia kuvia etu- ja takakamerasta. Apit eivät saa käyttää kameraa ilman, että huomaat sen olevan käytössä.

Kameran ottamat kuvat ja videot voivat sisältää muuta tietoa, kuten missä ja milloin ne on otettu, tiedon terävyysalueesta ja kuva-alan ulkopuolisesta tallennuksesta. Jos et halua, että Kamera-apissa otetut kuvat ja videot sisältävät sijaintitiedot, voit hallita tietojen tallennusta milloin tahansa valitsemalla Asetukset > Tietosuoja ja suojaus > Sijaintipalvelut > Kamera. Jos et halua, että kuvat ja videot sisältävät sijaintitiedot jaettaessa, voit ottaa sijainnin pois päältä jakosivun Valinnat-valikossa.

Jatkuvuuskamera mahdollistaa iPhonen tai iPadin käyttämisen toisen laitteen verkkokamerana. iPhone yhdistyy Macissa oletuksena, kun molemmat laitteet ovat lähekkäin ja kirjautuneena samalla Apple ID:llä. Apple TV:ssä voit yhdistää iPhonen tai iPadin käsin, kun laitteet ovat toistensa lähellä. Voit aina keskeyttää kameran aktiivisen striimin painamalla Keskeytä-painiketta tai pyyhkäisemällä iPhonessa ylös näytön alareunasta tai painamalla Koti-painiketta. Laita iPhone tai iPad tauolle ja poista se tilapäisesti Macin tai Apple TV:n kameraluettelosta napauttamalla laitteessa Katkaise yhteys. Voit estää iPhonen tai iPadin käytön verkkokamerana Macissa tai Apple TV:ssä valitsemalla iPhonessa tai iPadissa Asetukset > Yleiset > AirPlay ja Handoff.

Tietyissä iPhone-malleissa tai käytettäessä jatkuvuuskameraa Valokeila panoroi ja zoomaa yhteensopivissa apeissa etukameraa automaattisesti siten, että pysyt kuvassa. Kamera zoomaa pehmeästi siten, että kuvaan tulevat ihmiset huomioidaan. Voit poistaa Valokeilan käytöstä videopuhelun aikana avaamalla Ohjauskeskuksen pyyhkäisemällä näytön vasemmasta yläreunasta alas, napauttamalla Videotehosteet-painiketta ja napauttamalla sitten Valokeila-painiketta. Voit valita koska tahansa, käyttävätkö yhteensopivat apit Valokeilaa, seuraamalla Ohjauskeskuksen valintoja tai apissa itsessään.

Apit, joille myönnät Kameran käyttöoikeuden, voivat käyttää ARKitiä AR-elämyksen tarjoamiseen. Apit voivat yhdistää, käyttää ja tallentaa tietoja, jotka ne hankkivat ARKitistä Kameran tietojen kanssa, kuten kuvaan liittyvä sijainti. Nämä apit voivat käyttää kameraa AR-elämyksen sijoittamiseen maailman- tai kasvojenseurannalla. Maailmanseuranta päättelee käyttäjän sijainnin suhteessa fyysiseen tilaan käyttämällä laitteessa toimivia algoritmejä näiden tunnistimien tietojen käsittelyyn. Maailmanseuranta mahdollistaa esimerkiksi Optinen suunta -ominaisuuden Kartoissa.

Julkaisupäivä: 18. syyskuuta 2023