MagSafe-akkuyksikön käyttäminen

MagSafe-akkuyksikkö on kehitetty MagSafella varustettujen iPhone-mallien nopeaa ja turvallista lataamista varten, minkä ansiosta laitetta voi käyttää pidempään.

MagSafe-akkuyksikön lataaminen

Lataa MagSafe-akkuyksikkö täyteen, ennen kuin käytät sitä ensimmäisen kerran. Käytä Lightning–USB-kaapelia ja vähintään 20 W:n virtalähdettä.

1. Liitä Lightning–USB-kaapelin toinen pää MagSafe-akkuyksikön Lightning-liitäntään.

2. Liitä kaapelin toinen pää vähintään 20 W:n USB-virtalähteeseen ja liitä sitten virtalähde pistorasiaan. MagSafe-akkuyksikön tilan merkkivalo jää palamaan noin 8 sekunniksi.

Tilan merkkivalo saattaa vilkkua MagSafe-akkuyksikön latautuessa. Jos se vilkkuu vihreänä, akkuyksikkö on latautunut täyteen. Jos se vilkkuu keltaisena, akkuyksikön lataamiseen voidaan tarvita enemmän aikaa.

Lataus kestää kauemmin, jos käytät alle 20 W:n virtalähdettä.

MagSafe-akkuyksikön liittäminen ja irrottaminen

MagSafe-akkuyksikkö kiinnittyy magneettisesti iPhonen takaosaan. MagSafe-akkuyksikkö irrotetaan vetämällä se varovaisesti irti laitteen takaosasta.

Jos MagSafe-akkuyksikkö on liitetty vähintään 20 W:n virtalähteeseen, akkuyksikkö voi ladata iPhonea enintään 15 W:n teholla.

Jos MagSafe-akkuyksikköön päivitetään uusin laiteohjelmisto, akkuyksikkö pystyy lataamaan laitetta 7,5 W:n teholla ilman virtalähdettä. Laiteohjelmiston päivitys käynnistyy automaattisesti, kun akkuyksikkö liitetään iPhoneen. Laiteohjelmiston päivitys voi kestää noin viikon.

Jos haluat päivittää laiteohjelmiston USB-C-portin sisältävän Mac- tai iPad-mallin avulla, irrota akkuyksikkö iPhonesta ja liitä Lightning–USB-kaapelin toinen pää akkuyksikön Lightning-liittimeen ja toinen pää Maciin tai iPadiin. Laiteohjelmiston päivitys kestää tällöin noin 5 minuuttia. Jos käytössäsi on Mac-kannettava, jossa on macOS Monterey tai sitä uudempi, klikkaa pyydettäessä Saako lisälaite yhdistää?

Voit tarkistaa, onko päivitys tehty, valitsemalla iPhonessa Asetukset > Yleiset > Tietoja > MagSafe-lisäakku. Laiteohjelmiston versio on 2.7.

Latauksen tarkistaminen

Varmista, että MagSafe-yhteensopivassa iPhonessa on käytössä iOS 14.7 tai uudempi. Kun liität MagSafe-akkuyksikön iPhoneen, se aloittaa iPhonen lataamisen automaattisesti. Latauksen tila näkyy lukitulla näytöllä.

Jos haluat nähdä latauksen tilan Tänään-näkymässä tai Koti-valikossa, lisää laitteeseen Akut-widgetti:

1. Siirry Tänään-näkymään tai Koti-valikon sivulle, jolle haluat lisätä widgetin. Pidä sitten taustaa painettuna, kunnes apit alkavat heilua.

2. Avaa widgettigalleria napauttamalla näytön yläosassa olevaa Lisää widgetti -painiketta.

3. Etsi Akut-widgetti selaamalla tai hakutoiminnolla. Selaa sitten kokovaihtoehtoja pyyhkäisemällä vasemmalle. Eri kokovaihtoehdot näyttävät erilaisia tietoja.

4. Kun löydät haluamasi koon, napauta Lisää widgetti ja sitten Valmis.

Tänään-näkymä

iOS-näyttökuva Akut-widgetistä Tänään-näkymässä.

Koti-valikko

iOS-näyttökuva Akut-widgetistä Koti-valikossa.

Kun lataat iPhonea MagSafe-akkuyksiköllä, saatat saada ilmoituksen, jonka mukaan iPhonen akku latautuu vain 90-prosenttisesti. Jos haluat ladata laitetta yli 90 %:n varaustasoon, avaa Ohjauskeskus, pidä Alhaisen virran tila -kuvake painettuna ja napauta sitten Jatka.

Jos Alhaisen virran tila -kuvake ei ole näkyvissä,No alt supplied for Image, lue, miten voit lisätä sen Ohjauskeskukseen.

MagSafe-akkuyksikön ja iPhonen lataaminen

Jos sekä iPhone että MagSafe-akkuyksikkö pitää ladata, voit ladata ne samanaikaisesti. Liitä MagSafe-akkuyksikkö virtalähteeseen ja kiinnitä sitten MagSafe-akkuyksikkö iPhoneen. Kun käytössä on vähintään 20 W:n virtalähde, MagSafe-akkuyksikkö voi ladata iPhonea jopa 15 W:n latausteholla.

Voit ladata molemmat laitteet myös kiinnittämällä MagSafe-akkuyksikön iPhoneen ja liittämällä iPhonen sitten virtalähteeseen. Tätä lataustapaa kannattaa käyttää, jos sinun tarvitsee liittää iPhone toiseen laitteeseen latauksen aikana, esimerkiksi langallisen CarPlayn käyttöä tai kuvien Maciin siirtämistä varten.

Jos lataat iPhonea ja MagSafe-akkuyksikköä samanaikaisesti, iPhone saattaa latautua vähintään 80 prosenttiin asti, ennen kuin MagSafe-akkuyksikkö alkaa latautua.

MagSafe-akkuyksikön tarjoaman lisälatauksen määrä

MagSafe-akkuyksikkö tarjoaa iPhonelle lisälatauksen iPhonen mallin, asetusten, käyttötavan ja ympäristöolosuhteiden mukaan. Etsi iPhonesi malli alta ja tarkista, kuinka paljon lisälatausta MagSafe-akkuyksikkö pystyy tarjoamaan, kun olet kiinnittänyt sen iPhoneen liikkuvaa käyttöä varten.

• Enintään 70 %:n lisälataus, kun käytössä on iPhone 12 mini tai iPhone 13 mini ja MagSafe-akkuyksikkö.*

• Enintään 60 %:n lisälataus, kun käytössä on iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 14 tai iPhone 14 Pro ja MagSafe-akkuyksikkö.*

• Enintään 40 %:n lisälataus, kun käytössä on iPhone 12 Pro Max, iPhone 13 Pro Max, iPhone 14 Plus tai iPhone 14 Pro Max ja MagSafe-akkuyksikkö.*

Lisätietoja

• MagSafe-akkuyksikkö on kehitetty siten, että sen voi kiinnittää suoraan iPhoneen tai MagSafella varustettuun suojakuoreen. Jos käytät muunlaista kuorta, jossa voi esimerkiksi säilyttää luottokortteja, poista ne ennen lataamista MagSafe-akkuyksiköllä.

• iPhone saattaa hieman lämmetä latauksen aikana. Jos akku kuumenee liikaa, ohjelmisto saattaa rajoittaa lataamista yli 80 prosenttiin akun käyttöiän pidentämiseksi. iPhone latautuu jälleen, kun lämpötila laskee. Siirrä iPhone ja laturi viileämpään paikkaan.

• MagSafe-akkuyksikössä on latauksenhallintaominaisuus. Tämä auttaa pitämään akun kunnossa tilanteissa, joissa MagSafe-akkuyksikkö on kytkettynä verkkovirtaan pitkiä aikoja.

• Jos optimoitu akun lataus on käytössä, lukitusnäytöllä näkyy ilmoitus siitä, milloin iPhone on täysin ladattu. Jos tarvitset täyteen ladattua iPhonea tätä aiemmin, pidä ilmoitusta painettuna ja napauta sitten Lataa nyt.

• Jos pidät iPhonea nahkakuoressa samalla kun lataat laitetta MagSafe-akkuyksiköllä, koteloon saattaa tulla nahan painautumisesta johtuvia jälkiä. Tämä on normaalia, mutta jos olet huolissasi asiasta, harkitse muun kuin nahkaisen kuoren käyttöä.

• Lue lisätietoja MagSafe-tuotteiden magneeteista.

* Apple suoritti testauksen huhtikuussa 2021 iPhone 12 mini-, iPhone 12-, iPhone 12 Pro- ja iPhone 12 Pro Max ‑laitteiden ennakkoversioilla ja ohjelmistoilla, elokuussa 2021 iPhone 13 mini-, iPhone 13-, iPhone 13 Pro- ja iPhone 13 Pro Max ‑laitteiden ennakkoversioilla ja ohjelmistoilla ja elokuussa 2022 iPhone 14-, iPhone 14 Plus-, iPhone 14 Pro- ja iPhone Pro Max -laitteiden ennakkoversioilla ja ohjelmistoilla. Testaus suoritettiin ohjelmiston ennakkoversiolla liittämällä laitteisiin MagSafe-akkuyksikön ennakkoversio laitteiden ollessa yhdistettyinä LTE- ja 5G-verkkoihin. Testauksen aikana näyttö oli lukittuna. Kaikki asetukset olivat oletusarvoissa lukuun ottamatta seuraavia: Wi-Fi liitettynä verkkoon, Wi-Fi-toiminto Ehdota liittymistä pois päältä, Automaattinen kirkkaus pois päältä. Kaikki akkuun liittyvät tiedot riippuvat käyttötavasta, käyttöympäristöstä, akun varaustasosta latauksen alussa, verkkoasetuksista ja useista muista tekijöistä. Todelliset tulokset vaihtelevat.