Applen Kartat ja tietosuoja

Applen Kartat (”Kartat”) on suunniteltu alusta lähtien suojaamaan yksityisyyttäsi. Apple ei kerää Karttojen käyttöön liittyviä henkilökohtaisia tietoja, paitsi jos lähetät tietoja Arvioinnit ja kuvat -toiminnolla tai ilmoitat ongelmasta.

Kartat on suunniteltu niin, että tietosi ovat turvassa. Apple pyrkii keräämään vain tarvitsemansa tiedot tehdäkseen kokemuksestasi paremman. Applen mielestä on tärkeää, että tiedät, mitä tietoja Apple kerää ja miksi niitä tarvitaan.

Satunnaiset tunnisteet

Sinun ei tarvitse kirjautua sisään Apple ID:lläsi voidaksesi käyttää Karttoja. Karttojen keräämät tiedot yhdistetään satunnaisesti luotuihin tunnisteisiin, jotka nollataan säännöllisesti, ja joita ei yhdistetä Apple ID:hesi. Tämä tarkoittaa, että Kartat ei voi etsiä sinusta tietoja tunnisteella, joka olisi linkitettävissä sinuun tai laitteeseesi.

Karttojen käyttö

Kun käytät Karttoja, seuraavat tiedot lähetään Applelle:

• Istuntotunniste, joka luodaan laitteellasi ja uusitaan useaan kertaan tunnin aikana

• Pyyntösi kellonaika

• Laitteen malli ja ohjelmistoversio

• Syöttökieli

• Laitteen sijainti, jos olet valtuuttanut Kartat käyttämään sijaintiasi

• Laitteessa näkyvän kartta-alueen rajat

• Vuorovaikutus Karttojen kanssa, mukaan lukien käyttämäsi hakusanat ja paikat, joita olet katsellut

Pitkäikäisempiä tunnisteita käytetään apin suorituskyvyn ja koostettujen käyttötietojen mittaamiseen. Näitä tunnisteita ei yhdistetä tietoihin, joista sinut voitaisiin tunnistaa, esimerkiksi tarkkaan sijaintiisi tai hakukyselyihisi.

Navigointi

Yllä mainittujen tietojen lisäksi, tehdessäsi navigointi- tai reittipyynnön Kartoissa, myös seuraavat tiedot lähetetään Applelle:

• Laitteen alkuperäinen ja nykyinen sijainti, jos olet valtuuttanut Kartat käyttämään sijaintiasi

• Määränpää

• Liikkumistapa, mukaan lukien autosi merkki ja malli, jos olet yhteydessä CarPlayhin

• Satunnainen tunniste, joka luodaan, kun pyydät reittiohjeita, ja joka on olemassa navigointi-istunnon ajan

Koska sijaintisi voi ilmaista henkilöllisyytesi, tarkat sijainnit muunnetaan vähemmän tarkoiksi ennen niiden tallentamista. Tämä muunnos tehdään laitteen nykyiselle sijainnille ja reitin lähtöpisteelle 24 tunnin kuluessa.

Sähköajoneuvoreitit

Jos yhdistät sähköajoneuvosi Karttoihin, voit suunnitella ajomatkasi Sähköajoneuvoreitit-toiminnolla, jolloin saat optimoidun reitin, ehdotuksia latauspisteistä ja tiedon akun jäljellä olevasta varauksesta perillä. Sähköajoneuvolla ajettavan matkan optimoimiseksi Apple voi käyttää reittiohjeita pyytäessäsi ajoneuvosi tietoja, kuten akun kapasiteetti, varauksen tila ja muut ajoneuvon ominaisuudet, jotka voivat vaikuttaa toimintamatkaan. Näitä tietoja ei kuitenkaan yhdistetä Apple ID:hesi.

Sijaintipalvelut

Jos Sijaintipalvelut ovat päällä, tietoja reitityksestä ja liikenteestä käytetään Karttojen parantamiseen.

Voit poistaa käytöstä Karttojen sijaintiin perustuvan toiminnallisuuden valitsemalla laitteessasi Asetukset > Tietosuoja > Sijaintipalvelut ja laittamalla Karttojen oman sijaintiasetuksen pois päältä. Osa Karttojen ominaisuuksista ei ole käytettävissä, jos Sijaintipalvelut eivät ole päällä, esimerkiksi käännös käännökseltä -navigointi.

Karttojen räätälöinti

Karttojen räätälöidyt ominaisuudet, kuten Pysäköity auto, Ehdotukset, Aika lähteä tai Suosikit, toteutetaan käyttämällä laitteessasi luotuja tietoja. Tämä auttaa minimoimaan Applen palvelimille lähetettävien tietojen määrän.

Kartat pitää henkilökohtaiset tietosi ajan tasalla laitteidesi välillä käyttäen päästä päähän -salausta. Tärkeät paikkasi ja Henkilökohtaiset oppaasi salataan päästä päähän, eikä Apple voi lukea niitä. Kun jaat arvioidun saapumisaikasi muiden Kartat-käyttäjien kanssa, Apple ei näe jaettua paikkaa. Lisäksi Siri voi tarjota appien käyttöön perustuvia ehdotuksia kaikilla laitteillasi.

Voit osallistua Arviointeihin ja kuviin, joka on Karttojen ominaisuus, jolla voit julkaista arviointeja, kuvia ja muuta sisältöä Kiinnostaviin paikkoihin. Toisin kuin muu toimintasi Kartoissa, arvioinnit ja kuvat, joita jaat tällä ominaisuudella, yhdistetään Apple ID:hesi.

Karttapalvelu Kiinassa

Applen Kartat -tuote Kiinassa käyttää AutoNavi Maps Serviceä. Sinun ei tarvitse kirjautua sisään Apple ID:lläsi käyttääksesi Karttoja Kiinassa, ja toimintasi yhdistetään sarjaan satunnaisia ja vaihtuvia tunnisteita, joita ei yhdistetä Apple ID:hesi. Apple tekee AutoNavin kanssa yhteistyötä yksityisyyttä suojaavien tekniikoiden käytössä piilottaakseen sijaintisi siten, että mikään kerätyistä tiedoista ei paljasta henkilöllisyyttäsi.

Rekisterikilpitoiminto Kiinassa kertoo sinulle tieverkoston rajoituksista, ja tarjoaa vaihtoehtoisia rekisterinumeroosi perustuvia reittejä. Kartat, yhteistyössä AutoNavin kanssa, etsii reittejä, jotka kiertävät rekisterinumerosi perusteella rajoitetut alueet. Kun pyydät reittiä, vain tieto rekisterikilpeesi sovellettavista rajoituksista jaetaan, joten niin Apple kuin AutoNavikaan ei näe rekisterikilpeäsi. Mitään näistä tiedoista ei yhdistetä Apple ID:hesi.

Jako kolmansien osapuolien kanssa

Apple jakaa liikkumistietoja ja tietoja Kiinnostavista paikoista kartoituskumppaniensa kanssa. Tietoja jaetaan kuitenkin vain, jos tietty minimiraja ylittyy, jotta kumppanit eivät voi kohdentaa tietoja tietyn Kartat-käyttäjän yksilöivällä tavalla.

Kun ilmoitat ongelmasta Kartoissa, ja ongelma liittyy kolmannen osapuolen toimittajaan, Apple voi antaa kyseiselle toimittajalle tietoja ilmoittamastasi ongelmasta, jotta se voidaan korjata. Apple jakaa tietoja kolmannelle osapuolelle vain kun se on tarpeellista ongelman korjaamiseksi. Apple pyrkii poistamaan kaikki tiedot, joista sinut voidaan tunnistaa.

Säilytys

Apple ei kerää tai säilytä Karttojen käyttöön liittyviä henkilökohtaisia tietoja, paitsi jos lähetät tietoja Arvioinnit ja kuvat -toiminnolla tai ilmoitat ongelmasta. Jos sinulla on kysyttävää Kartoista, tai haluat olla yhteydessä tietosuojavastaavaan, käytä osoitetta www.apple.com/legal/privacy/contact.

Applen vastaanottamia tietoja käsitellään noudattaen Applen yksityisyydensuojakäytäntöä, joka löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/privacy.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.