Tietoja macOS Big Sur 11.1:n turvallisuussisällöstä, suojauspäivityksestä 2020-001 Catalina ja suojauspäivityksestä 2020-007 Mojave.

Tässä asiakirjassa kerrotaan macOS Big Sur 11.1:n turvallisuussisällöstä, suojauspäivityksestä 2020-001 Catalina ja suojauspäivityksestä 2020-007 Mojave.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Lisätietoja turvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuus

macOS Big Sur 11.1, suojauspäivitys 2020-001 Catalina ja suojauspäivitys 2020-007 Mojave

Julkaistu 14.12.2020

AMD

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-27914: Yu Wang (Didi Research America)

CVE-2020-27915: Yu Wang (Didi Research America)

AMD

Saatavuus: macOS Big Sur 11.0.1

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä aiheuttamaan järjestelmän odottamattoman sulkeutumisen tai lukemaan kernel-muistia.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen lukemisen ongelma saattoi johtaa kernel-muistin paljastumiseen. Ongelma on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen validointia.

CVE-2020-27936: Yu Wang (Didi Research America)

Kohta lisätty 1.2.2021

App Store

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Appi saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Tämä ongelma on ratkaistu poistamalla haavoittuvuuden aiheuttanut koodi.

CVE-2020-27903: Zhipeng Huo (@R3dF09, Tencent Security Xuanwu Lab)

AppleGraphicsControl

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7, macOS Big Sur 11.0.1

Vaikutus: sovellus saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Varmistusongelma on ratkaistu parantamalla logiikkaa.

CVE-2020-27941: shrek_wzw

AppleMobileFileIntegrity

Saatavuus: macOS Big Sur 11.0.1

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä ohittamaan tietosuoja-asetukset.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2020-29621: Wojciech Reguła (@_r3ggi, SecuRing)

Audio

Saatavuus: macOS Big Sur 11.0.1

Vaikutus: Haitallisen äänitiedoston käsittely saattoi aiheuttaa rajatun muistin paljastumisen.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-29610: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä nimetön henkilö

Kohta lisätty 16.3.2021

Audio

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Haitallisen äänitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-27910: JunDong Xie ja XingWei Lin (Ant Security Light-Year Lab)

Audio

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä lukemaan rajoitettua muistia.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin luku ratkaistiin parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-9943: JunDong Xie (Ant Security Light-Year Lab)

Audio

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä lukemaan rajoitettua muistia.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin luku on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-9944: JunDong Xie (Ant Security Light-Year Lab)

Audio

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Haitallisen äänitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-27916: JunDong Xie (Ant Security Light-Year Lab)

Bluetooth

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai keon vioittumisen.

Kuvaus: Useita kokonaisluvun ylivuotoja ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-27906: Zuozhi Fan (@pattern_F_) (Ant Group Tianqiong Security Lab)

CoreAudio

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7, macOS Big Sur 11.0.1

Vaikutus: Haitallisen äänitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-27948: JunDong Xie (Ant Security Light-Year Lab)

CoreAudio

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Haitallisen äänitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-27908: Nimetön yhteistyössä Trend Micron Zero Day Initiativen kanssa, JunDong Xie ja Xingwei Lin (Ant Security Light-Year Lab)

CVE-2020-9960: JunDong Xie ja Xingwei Lin (Ant Security Light-Year Lab)

Kohta päivitetty 16.3.2021

CoreAudio

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Haitallisen äänitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-10017: Francis yhteistyössä Trend Micron Zero Day Initiativen kanssa, JunDong Xie (Ant Security Light-Year Lab)

CoreText

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Haitallisen fonttitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2020-27922: Mickey Jin (Trend Micro)

CUPS

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä lukemaan rajoitettua muistia.

Kuvaus: Annettujen tietojen tarkistusongelma on korjattu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2020-10001: Niky

Kohta lisätty 1.2.2021

FontParser

Saatavuus: macOS Big Sur 11.0.1

Vaikutus: Haitallisen fonttitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa prosessimuistin paljastumisen.

Kuvaus: Tietojen paljastumisen ongelma ratkaistiin parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2020-27946: Mateusz Jurczyk (Google Project Zero)

FontParser

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Puskurin ylivuoto on korjattu parantamalla koon tarkistusta.

CVE-2020-9962: Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit)

FontParser

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Haitallisen fonttitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-27952: nimetön tutkija, Mickey Jin ja Junzhi Lu (Trend Micro)

FontParser

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Haitallisen fonttitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolinen lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-9956: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevät Mickey Jin ja Junzhi Lu (Trend Micro Mobile Security Research Team)

FontParser

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6, macOS Big Sur 11.0.1

Vaikutus: Haitallisen fonttitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Fonttitiedostojen käsittelyssä oli muistin vioittumisongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen vahvistusta.

CVE-2020-27931: Apple

CVE-2020-27943: Mateusz Jurczyk (Google Project Zero)

CVE-2020-27944: Mateusz Jurczyk (Google Project Zero)

CVE-2020-29624: Mateusz Jurczyk (Google Project Zero)

Kohta päivitetty 22.12.2020

FontParser

Saatavuus: macOS Big Sur 11.0.1

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä vuotamaan muistia.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin luku ratkaistiin parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-29608: Xingwei Lin (Ant Security Light-Year Lab)

Kohta lisätty 1.2.2021

Foundation

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä lukemaan mielivaltaisia tiedostoja.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2020-10002: James Hutchins

Graphics Drivers

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7, macOS Big Sur 11.0.1

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-27947: ABC Research s.r.o. yhteistyössä Trend Micron Zero Day Initiativen kanssa, Liu Long (Ant Security Light-Year Lab)

Kohta päivitetty 16.3.2021

Graphics Drivers

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7, macOS Big Sur 11.0.1

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-29612: ABC Research s.r.o. yhteistyössä Trend Micron Zero Day Initiativen kanssa

HomeKit

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Etuoikeutetussa verkkoasemassa ollut hyökkääjä saattoi pystyä muuttamaan apin tilaa odottamattomasti.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla asetusten levittämistä.

CVE-2020-9978: Luyi Xing, Dongfang Zhao ja Xiaofeng Wang (Indiana University Bloomington), Yan Jia (Xidian University ja University of Chinese Academy of Sciences) sekä Bin Yuan (HuaZhong University of Science and Technology)

ImageIO

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2020-27939: XingWei Lin (Ant Security Light-Year Lab)

CVE-2020-29625: XingWei Lin (Ant Security Light-Year Lab)

Kohta lisätty 22.12.2020, päivitetty 1.2.2021

ImageIO

Saatavuus: macOS Catalina 10.15.7, macOS Big Sur 11.0.1

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsittely saattoi johtaa palvelunestoon.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-29615: Xingwei Lin (Ant Security Light-Year Lab)

Kohta lisätty 1.2.2021

ImageIO

Saatavuus: macOS Big Sur 11.0.1

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-29616: zhouat yhteistyössä Trend Micron Zero Day Initiativen kanssa

ImageIO

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7, macOS Big Sur 11.0.1

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolinen lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-27924: Lei Sun

CVE-2020-29618: XingWei Lin (Ant Security Light-Year Lab)

ImageIO

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6, macOS Big Sur 11.0.1

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-29611: Alexandru-Vlad Niculae yhteistyössä Google Project Zeron kanssa

Kohta päivitetty 17.12.2020

ImageIO

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7, macOS Big Sur 11.0.1

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi johtaa keon vioittumiseen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolinen lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-29617: XingWei Lin (Ant Security Light-Year Lab)

CVE-2020-29619: XingWei Lin (Ant Security Light-Year Lab)

ImageIO

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-27912: Xingwei Lin (Ant Security Light-Year Lab)

CVE-2020-27923: Lei Sun

Image Processing

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-27919: Hou JingYi (@hjy79425575) (Qihoo 360 CERT), Xingwei Lin (Ant Security Light-Year Lab)

Intel Graphics Driver

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-10015: ABC Research s.r.o. yhteistyössä Trend Micron Zero Day Initiativen kanssa

CVE-2020-27897: Xiaolong Bai ja Min (Spark) Zheng (Alibaba Inc.) ja Luyi Xing (Indiana University Bloomington)

Intel Graphics Driver

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Sovellus saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2020-27907: ABC Research s.r.o. yhteistyössä Trend Micron Zero Day Initiativen kanssa, Liu Long (Ant Security Light-Year Lab)

Kohta päivitetty 16.3.2021

Kernel

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä päättelemään kernel-muistin asettelun.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2020-9974: Tommy Muir (@Muirey03)

Kernel

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: sovellus saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2020-10016: Alex Helie

Kernel

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä aiheuttamaan järjestelmän odottamattoman sulkeutumisen tai vioittamaan kernel-muistia.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-9967: Alex Plaskett (@alexjplaskett)

Kernel

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2020-9975: Tielei Wang (Pangu Lab)

Kernel

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: kilpailutilanne on korjattu parantamalla tilankäsittelyä.

CVE-2020-27921: Linus Henze (pinauten.de)

Kernel

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7, macOS Big Sur 11.0.1

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi aiheuttaa odottamattomia muutoksia muistissa, joka kuuluu DTracen seuraamille prosesseille.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parannetuilla tarkistuksilla luvattomien toimintojen estämiseksi.

CVE-2020-27949: Steffen Klee (@_kleest, TU Darmstadt, Secure Mobile Networking Lab)

Kernel

Saatavuus: macOS Big Sur 11.0.1

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä hankkimaan laajemmat käyttöoikeudet.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parannetuilla oikeuksilla.

CVE-2020-29620: Csaba Fitzl (@theevilbit, Offensive Security)

libxml2

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Kokonaisluvun ylivuoto ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-27911: ongelman havaitsi OSS-Fuzz

libxml2

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2020-27920: ongelman havaitsi OSS-Fuzz

libxml2

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2020-27926: ongelman havaitsi OSS-Fuzz

libxpc

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä poistumaan eristyksestään.

Kuvaus: Hakemistopolkujen käsittelyn jäsennysongelma korjattiin parantamalla polkujen tarkistusta.

CVE-2020-10014: Zhipeng Huo (@R3dF09) (Tencent Security Xuanwu Lab)

Logging

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Paikallinen hyökkääjä saattoi pystyä korottamaan oikeuksiaan.

Kuvaus: Polun käsittelyn ongelma ratkaistiin parantamalla validointia.

CVE-2020-10010: Tommy Muir (@Muirey03)

Login Window

Saatavuus: macOS Big Sur 11.0.1

Vaikutus: Etuoikeutetussa verkkoasemassa ollut hyökkääjä saattoi pystyä ohittamaan todentamiskäytännön.

Kuvaus: Valtuutusongelma ratkaistiin parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2020-29633: Jewel Lambert (Original Spin, LLC.)

Kohta lisätty 1.2.2021

Model I/O

Saatavuus: macOS Big Sur 11.0.1

Vaikutus: Haitallisen tiedoston käsitteleminen saattoi johtaa keon vioittumiseen.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2020-29614: ZhiWei Sun (@5n1p3r0010, Topsec Alpha Lab)

Kohta lisätty 1.2.2021

Model I/O

Saatavuus: macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Haitallisen USD-tiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-13520: Aleksandar Nikolic (Cisco Talos)

Kohta lisätty 1.2.2021

Model I/O

Saatavuus: macOS Catalina 10.15.7, macOS Big Sur 11.0.1

Vaikutus: Haitallisen USD-tiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen

Kuvaus: Puskurin ylivuotoon liittyvä ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2020-9972: Aleksandar Nikolic (Cisco Talos)

Kohta lisätty 1.2.2021

Model I/O

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Haitallisen USD-tiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-13524: Aleksandar Nikolic (Cisco Talos)

Model I/O

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Haitallisen tiedoston avaaminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2020-10004: Aleksandar Nikolic (Cisco Talos)

NSRemoteView

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Eristetty prosessi saattoi pystyä kiertämään eristysrajoitukset.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-2020-27901: Thijs Alkemade (Computest Research Division)

Power Management

Saatavuus: macOS Big Sur 11.0.1

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä hankkimaan laajemmat käyttöoikeudet.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2020-27938: Tim Michaud (@TimGMichaud, Leviathan)

Kohta lisätty 1.2.2021

Power Management

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä päättelemään kernel-muistin asettelun.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2020-10007: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä singi@theori

Quick Look

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Haitallisen dokumentin käsitteleminen saattoi johtaa sivustojenväliseen komentosarjahyökkäykseen.

Kuvaus: Käyttöongelma on ratkaistu lisäämällä käyttörajoituksia.

CVE-2020-10012: Heige (KnownSec 404 Team, knownsec.com) ja Bo Qu (Palo Alto Networks, paloaltonetworks.com)

Ruby

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä muuttamaan tiedostojärjestelmää.

Kuvaus: Polun käsittelyn ongelma ratkaistiin parantamalla validointia.

CVE-2020-27896: nimetön tutkija

System Preferences

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Eristetty prosessi saattoi pystyä kiertämään eristysrajoitukset.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2020-10009: Thijs Alkemade (Computest Research Division)

WebKit Storage

Saatavuus: macOS Big Sur 11.0.1

Vaikutus: Käyttäjä ei mahdollisesti pystynyt poistamaan selaushistoriaa kokonaan.

Kuvaus: Tyhjennä historia ja poista data -valinta ei tyhjentänyt historiaa. Ongelma on ratkaistu parantamalla tietojen poistamista.

CVE-2020-29623: Simon Hunt (OvalTwo LTD)

Kohta lisätty 1.2.2021

WebRTC

Saatavuus: macOS Big Sur 11.0.1

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2020-15969: nimetön tutkija

Wi-Fi

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.7

Vaikutus: Hyökkääjä saattoi pystyä ohittamaan Managed Frame Protection -suojauksen.

Kuvaus: Palvelunesto-ongelma on ratkaistu parantamalla tilankäsittelyä.

CVE-2020-27898: Stephan Marais (University of Johannesburg)

Kiitokset

CoreAudio

Haluamme kiittää JunDong Xieta ja Xingwei Liniä (Ant Security Light-Year Lab) heidän avustaan.

Kohta lisätty 16.3.2021

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.