Jos macOS:ää päivitettäessä tai asennettaessa tapahtui virhe

Viestissä voidaan todeta, että latauksen, valmistelun tai asennuksen aikana tapahtui virhe tai että asentaja on vahingoittunut tai että sitä ei voi tarkistaa.

Tällaisten viestien syy voi vaihdella, ja joskus ne ovat vain väliaikaisia.

Jos viestissä suositellaan jotain ratkaisua, esimerkiksi asentajan lataamista uudelleen ja asennuksen yrittämistä uudelleen, tee se ensin. Jos näet viestin, jonka mukaan Macissa ei ole tarpeeksi tallennustilaa, lue, miten voit vapauttaa tallennustilaa. Muut ratkaisut on järjestetty tässä helpoimmasta alkaen.

Internet-yhteyden tarkistaminen

Vaikka et asentaisi macOS:ää internetistä, asentaja tarvitsee internetin, jotta se pystyy hankkimaan Macille laiteohjelmiston ja muita laitekohtaisia tietoja. Varmista, että Macissasi on toimiva ja vakaa internet-yhteys.

Asentaminen suojatussa tilassa

Suorita asennus, kun Mac on käynnistetty suojatussa tilassa. Jos haluat suorittaa käynnistyksen suojatussa tilassa, selvitä, käytätkö Applen sirulla varustettua Macia, ja toimi sitten asianmukaisten ohjeiden mukaan:

Applen siru

1. Sammuta Mac.

2. Käynnistä Mac ja pidä virtapainiketta painettuna, kunnes käynnistysvalinnat sisältävä ikkuna tulee näkyviin.

3. Valitse käynnistyslevy ja pidä sitten vaihtonäppäintä painettuna, kun klikkaat Jatka suojatussa tilassa.

4. Kirjaudu Maciin. Sinua voidaan pyytää kirjautumaan uudelleen sisään.

Intel-prosessori

1. Käynnistä Mac tai käynnistä se uudelleen, paina Macin käynnistyessä välittömästi vaihtonäppäintä ja pidä sitä painettuna.

2. Vapauta vaihtonäppäin, kun näet kirjautumisikkunan, ja kirjaudu sitten Maciin.

3. Sinua voidaan pyytää kirjautumaan uudelleen sisään. Sinun pitäisi nähdä ensimmäisen tai toisen kirjautumisikkunan oikeassa yläkulmassa Vikasietokäynnistys.

Asentaminen levyn korjaamisen jälkeen

Korjaa käynnistyslevy Levytyökalun avulla. Yritä sitten päivittää tai asentaa macOS uudelleen.

Asentaminen macOS-palautukselta

Suorita asennus, kun Mac on käynnistetty macOS-palautukselta. Näin saat tällä hetkellä asennettuna olevan tai viimeksi asennetun macOS:n uusimman version. Suorita käynnistys macOS-palautukselta toimimalla asianmukaisten ohjeiden mukaan:

Applen siru

Käynnistä Mac ja pidä virtapainiketta painettuna, kunnes käynnistysvalinnat sisältävä ikkuna tulee näkyviin. Klikkaa hammasrataskuvaketta nimeltä Valinnat ja valitse sitten Jatka.

Intel-prosessori

Käynnistä Mac ja paina heti komento (⌘)- ja R-näppäimiä, kunnes näet Apple-logon tai jonkin muun kuvan.

Jos sinua pyydetään valitsemaan käyttäjä, jonka salasanan tiedät, valitse käyttäjä, klikkaa Seuraava ja anna sitten käyttäjän ylläpitäjän salasana. Kun näet macOS-palautuksen Lisäapit-ikkunan, valitse Asenna macOS uudelleen, klikkaa Jatka ja noudata näyttöön tulevia ohjeita. Lue lisätietoja uudelleenasennuksesta macOS-palautuksen avulla.

Asentaminen Macin tyhjentämisen jälkeen

Jos mikään muu ratkaisu ei toimi, tyhjennä Mac ja asenna sitten macOS uudelleen tai palauta se varmuuskopiosta.

Jos ongelma jatkuu tai jos tarvitset apua, ota yhteys Apple-tukeen.