iPhonella tai iPadilla tallennettujen HDR-videoiden muokkaaminen

Applen appien (kuten Clipsin, iMovien ja Final Cut Pron) avulla voit muokata ja jakaa tietyillä iPhone- ja iPad-malleilla tallennettuja Dolby Vision HDR -videoita.

iPhone 12:lla, iPhone 13:lla ja tietyillä iPad-malleilla voi tallentaa videoita Dolby Vision HDR -muodossa. Voit tarkistaa, voiko laitteella tallentaa HDR-videoita, valitsemalla Asetukset > Kamera > Tallenna video ja varmistamalla, että HDR-video on päällä.

Jos haluat tietää, tukeeko laite HDR-videoiden toistoa, HDR-videoiden tallennusta tai molempia, selvitä iPhone-mallisi tai iPad-mallisi ja tutustu sen teknisiin tietoihin.

Lue lisätietoja HDR-videoiden toistamisesta ja tallentamisesta iPhonella ja iPadilla.

HDR-videoiden muokkaaminen iPhonen tai iPadin Clipsillä

Kun käytät Clips-appia, voit luoda uuden projektin ja tallentaa HDR-videon suoraan apilla tai tuoda laitteellasi tallennetun HDR-videoleikkeen.

Lue lisätietoja Clips-apin käyttämisestä.

HDR-videoiden muokkaaminen iPhonen tai iPadin iMoviella

iOS:n tai iPadOS:n iMoviella voit lisätä laitteellasi tallennetun HDR-videon iMovie-projektiin. Jos haluat jakaa elokuvan, napauta Valinnat ja laita HDR päälle, jotta voit viedä elokuvan HDR-muodossa. Jos haluat jakaa elokuvan SDR-version, laita HDR pois päältä.

Lue lisätietoja iPhonen iMovien käyttämisestä.

Lue lisätietoja iPadin iMovien käyttämisestä.

HDR-videoiden muokkaaminen Macin iMoviella

Macin iMovie-versiossa 10.2 tai sitä uudemmassa voit tuoda HDR-videon iMovie-projektiin. iMovien aiemmissa versioissa tuotu HDR-video on tuotava uudelleen, jotta se näkyy oikein. Voit jakaa projektin iMoviesta SDR-muodossa.

Jos haluat jakaa macOS:n iMovie-projektin HDR-muodossa, sinun vietävä iMovie-projekti Final Cut Prohon ja jaettava se sitten Final Cut Prolla. Kun lähetät elokuvan Final Cut Prohon, projektissa käytetty projektitiedosto ja media kopioidaan Final Cut Pro -kirjastoon. Muista asentaa Maciin Final Cut Pro tai Final Cut Pro -kokeiluversio. Valitse sitten iMoviessa Tiedosto > Lähetä elokuva Final Cut Prohon. Jos haluat jakaa projektin Final Cut Prosta, noudata alla olevassa Final Cut Pro -osiossa olevia ohjeita.

Lue lisätietoja iMovie-projektien lähettämisestä Final Cut Prohon.

HDR-videoiden muokkaaminen Macin Final Cut Prolla

1. Luo uusi Final Cut Pro -kirjasto ja aseta kirjaston värinkäsittelyasetukseksi Wide Gamut HDR (Laaja HDR-toistoala).

2. Tuo iPhonella tallennettu HDR-video. Voit tuoda HDR-videon suoraan iPhonesta tai Kuvat-apista.

3. Luo uusi projekti ja aseta projektin väritilaksi Wide Gamut HDR - Rec. 2020 HLG (Laaja HDR-toistoala - Rec. 2020 HLG).

4. Muokkaa projektiasi.

5. Voit varmistaa parhaan mahdollisen laadun viemällä HLG-master-tiedoston tai jakamalla projektin Apple-laitteisiin käyttämällä HEVC 10-bit -videokoodekkia.

HDR-projektin jakaminen Final Cut Prosta YouTubeen

Jos haluat lähettää projektistasi HDR-version YouTubeen, vie HLG-master-tiedosto tai jaa projekti Apple-laitteisiin ja lähetä sitten videotiedosto YouTubeen verkkoselaimella, kuten Safarilla.