SMB 1:n tai NetBIOSin poistaminen käytöstä macOS:ssä

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit poistaa SMB 1:n tai NetBIOSin käytöstä varajärjestelmään siirtymisen estämiseksi.

Tämä artikkeli on tarkoitettu yritys- ja oppilaitosjärjestelmien ylläpitäjille.

Jos palvelimiin muodostetaan lähteviä yhteyksiä, SMB 1 ja NetBIOS ovat oletusarvoisesti käytössä macOS:ssä yhteensopivuuden parantamiseksi muiden valmistajien tuotteiden kanssa. macOS yrittää käyttää SMB:n uudempia versioita sekä DNS:ää ja porttia 445, kun taas varajärjestelmään siirryttäessä käytetään tarpeen mukaan porttia 139 ja SMB 1:tä. Voit poistaa SMB 1:n tai NetBIOSin käytöstä tämän varajärjestelmään siirtymisen estämiseksi.

Jos haluat poistaa SMB 1:n käytöstä, lisää /etc/nsmb.conf-tiedostoon seuraava rivi:

protocol_vers_map=6

Jos haluat poistaa NetBIOSin käytöstä, lisää /etc/nsmb.conf-tiedostoon seuraava rivi:

port445=no_netbios

/etc/nsmb.conf-tiedostoa ei oletusarvoisesti ole olemassa. Voit luoda sen ja ottaa molemmat edellä mainitut muutokset käyttöön seuraavilla Päätteen komennoilla:

echo "[default]" | sudo tee -a /etc/nsmb.conf echo "protocol_vers_map=6" | sudo tee -a /etc/nsmb.conf echo "port445=no_netbios" | sudo tee -a /etc/nsmb.conf

Jos haluat kumota edellä mainitut muutokset, voit turvallisesti poistaa /etc/nsmb.conf-tiedoston.

macOS ei oletusarvoisesti hyväksy SMB-yhteyksiä. Jos olet määrittänyt Mac-tietokoneen tiedostopalvelimeksi tiedostonjakoasetuksissa, voit poistaa SMB 1:n käytöstä ja jatkaa SMB 2- ja 3-yhteyksien sallimista. Käytä seuraavia komentoja:

sudo scutil --prefs com.apple.smb.server.plist get / d.add ProtocolVersionMap # 6 set / commit apply quit

Voit kumota edellä mainitun muutoksen suorittamalla seuraavat komennot:

sudo scutil --prefs com.apple.smb.server.plist get / d.add ProtocolVersionMap # 7 set / commit apply quit

Voit poistaa netbiosd-nimen rekisteröinnin käytöstä suorittamalla seuraavan komennon:

sudo launchctl unload -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.netbiosd.plist

Voit varmistaa, että netbiosd ei ole käynnissä, suorittamalla seuraavan komennon. Jos tuloksia ei palauteta, netbiosd ei ole käynnissä:

sudo ps aux | grep -i netbiosd | grep -v grep

Voit kumota tämän muutoksen suorittamalla seuraavan komennon:

sudo launchctl load -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.netbiosd.plist