Shazamin käyttäminen Android-laitteissa

Shazamin avulla voit tunnistaa radiossa, kaupassa, laitteessa (kuulokkeiden kanssa tai ilman) tai missä tahansa kuulemasi musiikin.

Löydät aiemmat Shazam-kappaleet kirjastosta, josta voit esikatsella kappaleita ja etsiä uutta musiikkia. Voit myös luoda Shazam-tilin, jolle voit tallentaa kaikki Shazam-kappaleesi siltä varalta, että laitteellesi tapahtuu jotain.

Musiikin tunnistaminen Shazamin avulla

Näin tunnistat musiikkia Shazamin avulla:

• Avaa Shazam-appi laitteessa ja napauta sitten Shazam-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

• Kosketa Shazam-sovellusta pitkään appiluettelossa ja napauta sitten Shazam Now (Tunnista Shazamilla).

Kun Shazam tunnistaa kappaleen, se tallennetaan Shazam-kirjastoon.

Kun olet tunnistanut kappaleen, voit yhdistää Apple Musiciin ja muihin musiikkipalveluihin, joissa voit kuunnella Shazamilla tunnistamaasi kappaletta.

Jos sinulla ei ole internet-yhteyttä, appi luo siltikin digitaalisen jäljen, jonka avulla kappale yhdistetään Shazamin tietokantaan seuraavan kerran, kun laitteesi on yhdistetty internetiin. Jos kappaletta ei tunnisteta, se poistuu odottavista Shazam-tunnistuksista.

Auto Shazamin (Automaattinen Shazam) käyttäminen

Jos haluat, että Shazam tunnistaa automaattisesti ympärilläsi olevan musiikin, ota käyttöön Auto Shazam (Automaattinen Shazam):

• Kosketa Shazam-appia pitkään appiluettelossa ja napauta sitten Auto Shazam (Automaattinen Shazam).

• Avaa Shazam-appi laitteessa ja kosketa pitkään Shazam-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

Kun Auto Shazam (Automaattinen Shazam) on käytössä, Shazam vertaa kuulemaasi kappaletta Shazamin tietokantaan myös silloin, kun vaihdat toiseen appiin. Shazam ei koskaan tallenna kuulemaansa.

Löydät Auto Shazamin (Automaattinen Shazam) avulla tunnistetut kappaleet kirjastosta päivämäärän mukaan ryhmiteltyinä.

Voit poistaa toiminnon käytöstä napauttamalla Shazam-painiketta.

Musiikin tunnistaminen ilmoituksesta pyyhkäisemällä ja napauttamalla

Kun olet toisessa apissa, voit käyttää Shazamia ilmoituspalkissa musiikin tunnistamiseksi:

1. Näet Shazamin ilmoituspalkissa pyyhkäisemällä alas.

2. Aloita musiikin tunnistaminen napauttamalla Shazamia.

3. Voit sulkea ilmoituksen pyyhkäisemällä Shazam-apin kirjastoon, napauttamalla asetuspainikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä ja laittamalla pois päältä ”Shazam from notification bar” (Shazam ilmoituspalkista) -asetuksen.

Pop-Up Shazamin (Ponnahdus-Shazamin) käyttäminen musiikin tunnistamiseen

1. Avaa Shazam-appi, pyyhkäise kirjastoon ja napauta asetuspainikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

2. Ota Shazam Pop-Up (Ponnahdus-Shazam) käyttöön, napauta Go To Settings (Siirry asetuksiin), napauta Shazam ja ota sitten käyttöön Allow display over other apps (Salli näyttö muiden appien päällä).

3. Kun olet toisessa apissa, voit tunnistaa siinä soitettavan musiikin napauttamalla Pop-Up Shazam -painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

4. Poista kelluva painike vetämällä se näytön alareunassa olevaan X:ään.

Tuo Pop-Up Shazam (Ponnahdus-Shazam) takaisin näytölle pyyhkäisemällä alaspäin näytön yläreunasta ja napauttamalla ilmoitusta. Jos Shazam from notification bar (Shazam ilmoituspalkista) ei ole käytössä, avaa Shazam-appi ja tunnista kappale Shazamin avulla. Kun Shazam tunnistaa kappaletta, aseta Shazam taustalle. Näet ponnahduspainikkeen uudelleen näytöllä.

Muita tapoja tunnistaa musiikkia

• Käytä Wear OS -laitteesi Shazamia kappaleiden tunnistamiseen Shazamin avulla.

• Ota Shazam on startup (Shazam käynnistyksen yhteydessä) käyttöön Shazam-asetuksissa, niin voit tunnistaa musiikin automaattisesti, kun avaat apin.

Aiemmat Shazam-kappaleet

Löydät aiemmat Shazam-kappaleet kirjastosta. Pyyhkäise Shazam-apissa kirjastoon tai napauta Library (Kirjasto) ‑painiketta.

Jos haluat poistaa Shazam-kappaleen, napauta sen vieressä kirjastossa Lisää-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä ja valitse ”Remove from your library” (Poista kirjastosta).

Voit myös tallentaa Shazam-kappaleet, jotta et menetä niitä, jos laitteellesi tapahtuu jotakin.

Shazam-kappaleiden tallentaminen

Jos haluat tallentaa Shazam-kappaleet, luo tili käyttämällä Google-tiliä tai sähköpostiosoitetta.

1. Pyyhkäise Shazam-apin kirjastoon ja napauta asetuspainikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

2. Napauta Sign Up (Rekisteröidy) tai Sign In (Kirjaudu sisään).

3. Jos haluat kirjautua sisään Google-tilillä, napauta Sign In With Google (Kirjaudu Google-tilillä) ja noudata ohjeita.

4. Kirjautuminen sähköpostiosoitteella:

• Napauta Sign In With Email (Kirjaudu sähköpostiosoitteella) ja anna sitten sähköpostiosoite.

• Tarkista sähköpostisi samalla laitteella ja napauta sitten sähköpostiviestistä Vahvista. Jos et saanut sähköpostiviestiä, napauta Shazam-apissa Resend (Lähetä uudelleen) tai aloita alusta.

Jotta voit käyttää aiempia Shazam-kappaleita kaikkialla, käytä samaa tiliä kirjautuessasi osoitteeseen www.shazam.com/myshazam

Shazam-tilin poistaminen

1. Pyyhkäise Shazam-apin kirjastoon ja napauta asetuspainikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

2. Vieritä Settings (Asetukset) -näytön alareunaan ja napauta sitten Log Out (Kirjaudu ulos).

3. Jos käytät Shazamia muilla laitteilla, kirjaudu ulos Shazamista myös niillä laitteilla.

4. Käy osoitteessa shazam.com/privacy.

5. Vieritä sivun alareunaan ja klikkaa tai napauta Delete Your Account (Poista tili).

6. Kirjaudu sisään poistettavan tilin tunnistetiedoilla.

7. Vieritä Delete Your Account (Tilin poistaminen) -sivun alareunaan ja klikkaa Delete Your Account (Poista tili). Kaikki henkilöiden tunnistamisen mahdollistavat tiedot poistetaan yhdistetyiltä laitteilta 30 päivän kuluessa.

Shazam-tietojen kopion pyytäminen

1. Käy osoitteessa shazam.com/privacy.

2. Klikkaa tai napauta Download Your Data (Lataa tietosi).

3. Kirjaudu tilille, jonka tiedoista haluat saada kopion, ja noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita.

4. Anna sähköpostiosoite, johon tiedot lähetetään, ja klikkaa sitten Send my data (Lähetä tiedot). Saat tietosi sähköpostitse 30 päivän kuluessa.

Lisätietoja

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.