Uutta yrityksille macOS Big Surissa

Tutustu yrityksille tarkoitettuun sisältöön, jonka Apple on julkaissut macOS Big Surille.

macOS:n päivitykset parantavat laitteen vakautta, suorituskykyä ja yhteensopivuutta, ja niitä suositellaan kaikille käyttäjille. Laitteiden ylläpitäjät voivat hallinnoida ohjelmistopäivityksiä mobiililaitteiden hallintaratkaisun (MDM) avulla.

Lisätietoja yleisistä parannuksista on macOS Big Sur -päivityksiä koskevassa artikkelissa.

Lisätietoja päivitysten turvallisuussisällöstä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

macOS Big Sur 11.5

• MDM-ylläpitäjät voivat uuden SetRecoveryLock-komennon avulla asettaa Applen sirun sisältävässä Macissa salasanan, jota tarvitaan macOS:n palautustoimintoon siirtymiseen.

• MDM-ylläpitäjät voivat nyt DeviceLock-komennon avulla lukita Applen sirun sisältävän Macin kuusinumeroisella PIN-koodilla ja valinnaisella viestillä.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi Rosetta 2:ta edellyttävien verkkolaajennusten lataus epäonnistui ohjelmiston päivityksen jälkeisellä ensimmäisellä käynnistyskerralla.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi Järjestelmän kuvaus lakkasi vastaamasta, kun laitteistotietoja kerättiin.

• SmartCard-kirjautuminen ei enää epäonnistu Applen sirulla varustetuissa Mac-tietokoneissa checkCertificateTrust-avainta käytettäessä.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi MDM-appien asennukset saattoivat epäonnistua käytettäessä PAC-tiedostolla määritettyä välipalvelinta.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi Applen sirulla varustetut Mac-tietokoneet käynnistyivät recoveryOS:ään startosinstall -eraseinstall -komennon käyttämisen jälkeen.

macOS Big Sur 11.4

• MDM:n käyttö ohjelmistopäivitysten asentamiseen toimii luotettavammin Applen sirulla varustetuissa Mac-tietokoneissa.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi kirjautumisavainnippua ei luotu, kun mobiilitilillä kirjauduttiin sisään ensimmäisen kerran.

• Käyttöönottoapuri ei enää ohita sijaintipalveluita, kun MDM ohittaa tilin luonnin.

• Appien asennuksia MDM:stä ei enää peruta käyttöönoton aikana, kun maata vaihdetaan.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi DNS-haut saattoivat epäonnistua todennettua välipalvelinta tai PAC-tiedoston avulla määritettyä välipalvelinta käytettäessä.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi Kerberos SSO -laajennus ei ehkä onnistunut tunnistetietojen uudistamisessa.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi MDM ei pystynyt estämään iCloud-avainnipun synkronointia.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi fsforeignservers-tiedoston StorNext-taltioita ei otettu automaattisesti käyttöön.

macOS Big Sur 11.3

• MDM pystyy nyt lykkäämään suuria ja pieniä ohjelmistoversioita erikseen.

• SMB-monikanavaisuus on nyt tuettu ja oletusarvoisesti käytössä. Lue lisää

• Kun käynnistät macOS-laitteen uudelleen MDM:llä, voit halutessasi sallia käyttäjän toimet ennen uudelleenkäynnistystä.

• MDM pystyy nyt asentamaan ja hallinnoimaan iOS-appeja Apple-sirulla varustetuissa Mac-tietokoneissa.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi MDM ei pystynyt hyväksymään käyttäjän hyväksyntää odottavia järjestelmälaajennuksia.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi laajennuksia ei poistettu käytöstä käytettäessä MDM:ää järjestelmälaajennusten hyväksynnän poistamiseen.

• Korjaa sisällön suodatussääntöihin liittyvän ongelman, joka ilmeni, kun useita verkkolaajennuksia käytettiin samaan aikaan.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi mobiilitilin luonti epäonnistui ensimmäisellä kirjautumiskerralla.

• Varmennetunnuksen sisältävän Wi-Fi-tietosisällön päivittäminen ei enää johda identiteetin kahdentumiseen.

• Safari kunnioittaa nyt SSO-varmenteiden käyttäjän määrittämiä Salli aina -käyttöoikeusasetuksia.

• Korjaa ongelman, joka liittyy lukuisia jaettuja SMB-resursseja isännöivien verkon tiedostopalvelimien selaamiseen.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi ohjelmistopäivitykset eivät käynnistyneet kirjautumisikkunasta.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi apin asennus saattoi epäonnistua, jos MDM antoi asennuskomennon uudelleen.

macOS Big Sur 11.2

• Voit nyt käyttää Intel-prosessorin sisältävissä Mac-tietokoneissa muussa kuin käynnistystaltiossa olevan macOS:n asentaja-apin startosinstall-komentoa, kun olet käynnistänyt palautustoiminnon.

• Muokattu umask-arvo toimii nyt odotetulla tavalla.

• MDM pystyy nyt lähettämään Kernel-laajennuskäytännön tietosisällön Apple M1 -sirulla varustettuun Maciin ja päivittämään käynnistyksen suojausasetukset automaattisesti.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi MDM:llä hallitut Mac-tietokoneet eivät aina pystyneet hakemaan ohjelmistopäivityksiä Järjestelmäasetusten avulla.

• Verkkolaajennuksen sisältösuodattimet pystyvät nyt seuraamaan sisäisten binaaritiedostojen liikennettä.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi käyttäjät eivät pystyneet avaamaan Järjestelmäasetusten osioita päivitettyään macOS Catalinasta macOS Big Suriin.

macOS Big Sur 11.1

• Voit nyt asentaa macOS:n Applen sirulla varustettuun Maciin, kun olet kirjautunut mobiilitilille.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi PIN-koodia ei hyväksytty, kun todennus yritettiin suorittaa älykortilla.

• Komento softwareupdate --fetch-full-installer lataa nyt odotusten mukaisesti uusimman macOS:n asentajan.

macOS Big Sur 11

• Tarjoaa MDM:n tukea, jotta normaalit käyttäjät voivat suorittaa vanhojen kernel-laajennusten asennuksen loppuun käynnistämällä Macinsa uudelleen valitsemalla Järjestelmäasetukset > Suojaus ja yksityisyys tarvitsematta antaa ylläpitäjän tunnistetietoja.

• Tukee RebuildKernelCache- ja KextPaths-avaimia RestartDevice-MDM-komentosanakirjassa.

• Tarjoaa MDM-tuen, jonka avulla normaalit käyttäjät voivat sallia näytön tallentamisen tai syötön tarkkailun Suojaus ja yksityisyys -asetusten Tietosuoja-osiossa.

• Applen push-ilmoituspalvelun liikenne palaa oikein välityspalvelimen käyttämiseen, jos suoran yhteyden estää palomuuri, joka ei lähetä TCP-palautusta asiakkaille.

• Prosenttikoodattuja merkkejä sisältävien PDF-tiedostojen hyperlinkit avautuvat nyt oikein.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi yritys vaihtaa salasana Kerberos SSO -laajennuksen Määrittelytiedosto ei määrittele oletusaluetta.” -virheviesti.

• Korjaa ongelman, jossa käyttäjä ei aina näkynyt kirjautumisikkunan käyttäjäluettelossa sen jälkeen, kun käyttäjä oli avannut FileVault-suojatun käynnistystaltion.

• Ratkaisee ongelman, jossa Siirretyt kohteet -kansiota ei tietyissä tapauksissa voitu poistaa.

• Korjaa ongelman, jossa vaihtoehto Vaatimukset salasanalle ei näkynyt, kun salasana oli täyttänyt vaatimukset ja kun käytettiin useita paikallisia käytäntöjä.