macOS Big Surin päivitysten uudet ominaisuudet

macOS Big Surin päivitykset parantavat Macin vakautta, suorituskykyä ja yhteensopivuutta, ja päivityksiä suositellaan kaikille macOS Big Surin käyttäjille.

Päivitysten asentaminen

Tietoja päivitysten turvallisuussisällöstä

Päivitysten uudet ominaisuudet yrityskäyttäjille

macOS Big Sur 11.7.10

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Big Sur 11.7.9

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Big Sur 11.7.8

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Big Sur 11.7.7

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Big Sur 11.7.6

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Big Sur 11.7.5

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Big Sur 11.7.4

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Big Sur 11.7.3

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Big Sur 11.7.2

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Big Sur 11.7.1

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Big Sur 11.7

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojauspäivityksiä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Big Sur 11.6.8

Tätä macOS:n suojausta parantavaa päivitystä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Big Sur 11.6.7

macOS Big Sur 11.6.7 korjaa ongelman, jonka takia Mail ja apit, kuten Microsoft Outlook, eivät voineet avata liitteitä, jos tiedoston avaamiseen tarvittava ohjelma oli jo käynnissä.

macOS Big Sur 11.6.6

Tätä macOS:n suojausta parantavaa päivitystä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Big Sur 11.6.5

Tätä macOS:n suojausta parantavaa päivitystä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Big Sur 11.6.4

Tätä macOS:n suojausta parantavaa päivitystä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Big Sur 11.6.3

Tätä macOS:n suojausta parantavaa päivitystä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Big Sur 11.6.2

Tätä macOS:n suojausta parantavaa päivitystä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Big Sur 11.6.1

Tätä macOS:n suojausta parantavaa päivitystä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Big Sur 11.6

Tätä macOS:n suojausta parantavaa päivitystä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Big Sur 11.5.2

macOS Big Sur 11.5.2 sisältää Macin virheiden korjauksia.

macOS Big Sur 11.5.1

macOS Big Sur 11.5.1 sisältää tärkeitä suojauspäivityksiä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Big Sur 11.5

macOS Big Sur 11.5 sisältää seuraavat parannukset Macille:

• Voit nyt valita podcast-kirjastovälilehdeltä, haluatko nähdä kaikki ohjelmat vai vain seuratut ohjelmat.

Tässä versiossa on myös korjattu seuraavat ongelmat:

• Musiikki ei välttämättä päivittänyt toistokertoja ja viimeisintä toistopäivää kirjastossa.

• Älykortit eivät välttämättä toimineet, kun käyttäjä kirjautui M1-sirun sisältävälle Mac-tietokoneelle.

macOS Big Sur 11.4

macOS Big Sur 11.4 tuo käyttöön Apple Podcasts -tilaukset ja -kanavat sekä sisältää tärkeitä virheenkorjauksia.

Podcastit

• Apple Podcasts -tilaukset ovat ostettavissa kuukausi- ja vuositilauksina.

• Kanavilla on podcastien tekijöiden ohjelmakokoelmia.

Tässä versiossa on myös korjattu seuraavat ongelmat:

• Safarin kirjanmerkit saatettiin järjestää uudelleen tai siirtää kätketyltä näyttävään kansioon.

• Tietyt sivustot eivät välttämättä näkyneet oikein, kun Mac heräsi nukkumistilasta.

• Avainsanat eivät välttämättä olleet mukana, kun kuva vietiin Kuvat-apista.

• Esikatselu ei välttämättä vastannut PDF-dokumentteja haettaessa.

• 16 tuuman MacBook ei välttämättä vastannut Civilization VI:ta pelattaessa.

macOS Big Sur 11.3.1

macOS Big Sur 11.3.1 sisältää tärkeitä suojauspäivityksiä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Big Sur 11.3

macOS Big Sur 11.3lisää tuen AirTagille, sisältää iPhone- ja iPad-appien parannuksia M1-sirulla varustetuille Maceille, tuo käyttöön erilliset ihonsävyvaihtoehdot pariskuntia esittäville emojeille ja lisää Siriin entistä monipuolisempia äänivaihtoehtoja.

AirTag ja Etsi

• Tuki AirTagille, jonka avulla voit paikantaa ja etsiä tärkeät esineesi, kuten avaimesi, lompakkosi ja reppusi, yksityisesti ja turvallisesti Missä on...? -apilla.

• Missä on...? -verkon sadat miljoonat laitteet voivat auttaa sinua etsimään AirTagisi myös silloin, kun se ei ole lähellä.

• Kadonnut-tila ilmoittaa sinulle, kun AirTagisi on löytynyt, ja voit antaa puhelinnumeron, josta sinut tavoittaa.

iPhone- ja iPad-apit Maceilla, joissa on M1-siru

• Mahdollisuus muuttaa iPhone- ja iPad-appien ikkunan kokoa.

• Tuki iPhone- tai iPad-apin tarkkuudeltaan suurimman version näyttämiselle koko näytön tilassa.

• Näppäimistön tuki iPhone- ja iPad-peleille, jotka on suunniteltu käyttämään laitteen kallistusta.

• Näppäimistön, hiiren ja ohjauslevyn tuki iPhone- ja iPad-peleille, jotka tukevat peliohjaimia.

Emojit

• Tuki kunkin henkilön erillisille ihonväreille suutelevaa pariskuntaa esittävien emojien ja pariskuntien sydänemojien kaikissa muunnelmissa.

• Uusia kasvoemojeja, sydänemojeja ja parrakasta naista esittävä emoji.

Siri

• Siri sisältää nyt entistä monipuolisemmat äänivaihtoehdot.

Apple Music

• Automaattinen toisto jatkaa musiikin toistamista toistamalla automaattisesti samankaltaisen kappaleen, kun olet päässyt kappaleen tai soittolistan loppuun.

• Kaupunkien top-listoissa esitellään, mikä on suosittua yli sadassa kaupungissa eri puolilla maailmaa.

Podcastit

• Podcastien ohjelmasivut on suunniteltu uusiksi niin, että kuuntelun aloittaminen on entistä helpompaa.

• Mahdollisuus tallentaa ja ladata jaksoja, jotka lisätään käytön nopeuttamiseksi automaattisesti kirjastoosi.

• Latauskäytäntöä ja ilmoitusasetuksia voidaan räätälöidä ohjelmakohtaisesti.

• Top-listojen ja haun suosittujen kategorioiden avulla voit etsiä uusia ohjelmia.

News

• Uudistetun News+-syötteen avulla Apple News+ -tilaajat voivat etsiä, ladata ja hallita nopeasti aikakauslehtien ja sanomalehtien numeroita.

• Uudistettu Haku-toiminto helpottaa osuvien aiheiden, kanavien ja juttujen etsimistä.

Safari

• Aloitussivu-osion järjestystä voidaan nyt mukauttaa.

• Ylimääräisen WebExtensions APIn ansiosta kehittäjät voivat tarjota laajennuksia, jotka korvaavat uuden välilehtisivun.

• Web Speech APIn ansiosta kehittäjät voivat sisällyttää sivuillensa puheentunnistuksen reaaliaikaista tekstitystä, sanelua ja ääninavigointia varten.

• WebM- ja Vorbis-video- ja -äänimuotojen tuki

Muistutukset

• Mahdollisuus lajitella älykäs Tänään-lista.

• Tuki luetteloissa olevien muistutusten järjestyksen synkronoinnille kaikilla laitteilla.

• Mahdollisuus tulostaa muistutusluettelot.

Pelaaminen

• Xbox Series X|S Wireless Controller- tai Sony PS5 DualSense Wireless Controller -ohjaimen tuki.

Mac-tietokoneet, joissa on M1-siru

• Horrostilan tuki

Tietoja tästä Macista

• Tietoja tästä Macista näyttää Applen takuun tilan ja AppleCare+-sopimuksen kattavuuden Palvelu-välilehdellä, kun olet kirjautuneena Apple ID:llä.

• AppleCare+-sopimuksen ostamisen ja rekisteröinnin tuki ehdot täyttäville Mac-tietokoneille Tietoja tästä Macista -välilehdellä.

Tässä versiossa on myös korjattu seuraavat ongelmat:

• Sirillä luodut muistutukset saatettiin asettaa tahattomasti varhain aamuksi.

• iCloud-avainnippu ei välttämättä poistunut käytöstä.

• AirPodien ääni reititettiin väärään laitteeseen Automaattista vaihtoa käytettäessä.

• AirPodien Automaattisen vaihdon ilmoitukset saattoivat puuttua tai monistua.

• Ulkoiset 4K-näytöt eivät välttämättä näkyneet täydellä tarkkuudella, kun ne oli kytketty USB-C-porttiin.

• Kirjautumisikkuna ei välttämättä näkynyt oikein Mac minin uudelleenkäynnistyksen jälkeen (M1, 2020).

• Viivy-ominaisuus ei välttämättä toiminut käyttöapunäppäimistössä.

Jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole käytettävissä kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa, ja ne vaativat Apple ID:n.

macOS Big Sur 11.2.3

macOS Big Sur 11.2.3 sisältää tärkeitä suojauspäivityksiä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Big Sur 11.2.2

macOS Big Sur 11.2.2 estää MacBook Pro (2019 tai sitä uudempi)- ja MacBook Air (2020 tai sitä uudempi) -malleja vaurioitumasta, kun ne yhdistetään tiettyihin muun valmistajan virrallisiin USB-C-keskittimiin ja -telakoihin, jotka eivät vastaa vaatimuksia.

macOS Big Sur 11.2.1

macOS Big Sur 11.2.1 korjaa ongelman, jonka vuoksi akku ei latautunut joissakin vuosina 2016 ja 2017 julkistetuissa MacBook Pro -malleissa.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole käytettävissä kaikilla alueilla tai kaikilla Apple-laitteilla.

macOS Big Sur 11.2

macOS Big Sur 11.2 parantaa Bluetoothin luotettavuutta ja korjaa seuraavat ongelmat:

• Ulkoisten näyttöjen ruutu saattoi olla pimeä, kun näytöt liitettiin Mac miniin (M1, 2020) HDMI–DVI-muuntimella.

• Kuvat-apilla tehtyjä Apple ProRAW -kuvien muokkauksia ei välttämättä tallennettu.

• iCloud Drive saattoi sammua, kun iCloud Driven Työpöytä- ja Dokumentit-kansiot poistettiin käytöstä.

• Järjestelmäasetusten lukitusta ei välttämättä avattu, kun käyttäjä antoi ylläpitäjän salasanan.

• Maapallonäppäintä painettaessa Emoji-merkit ja symbolit -paneeli ei välttämättä tullut näyttöön.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole käytettävissä kaikilla alueilla tai kaikilla Apple-laitteilla.

macOS Big Sur 11.1

macOS Big Sur 11.1 tuo käyttöön AirPods Maxin tuen, TV-apin parannuksia, Apple News -widgettejä ja App Storen tietosuojatiedot. Tämä versio sisältää myös Macin virheiden korjauksia.

AirPods Max

• Tuki AirPods Maxille, uusille over-ear-kuulokkeille.

• Täyteläinen hifi-tason ääni.

• Adaptiivinen taajuuskorjaus, joka mukauttaa äänen korvatyynyjen yksilöllisen istuvuuden mukaan.

• Ympäristön äänet estävä aktiivinen taustamelun vaimennus.

• Läpikuulumistila, jonka avulla kuulet, mitä ympärilläsi tapahtuu.

Apple TV

• Täysin uusi Apple TV+ -välilehti helpottaa Apple Original -ohjelmien ja -elokuvien etsimistä ja katsomista.

• Parannetun haun avulla voit selata sisältöä kategorian, kuten genren, mukaan sekä nähdä viimeisimpiä hakuja ja ehdotuksia sitä mukaa kuin kirjoitat.

• Suosituimmissa hakutuloksissa näytetään osuvimmat vastaavuudet, kun on kyse elokuvista, TV-ohjelmista, lähetyksistä, kanavista ja urheilusta.

Apple News

• Apple News -widgetit ovat nyt käytettävissä Ilmoituskeskuksessa.

App Store

• App Store -sivujen uusi tietosuojaosio sisältää kehittäjien tekemän yhteenvedon apin tietosuojakäytännöistä.

• Arcade-pelien pelin sisäisessä dashboardissa suositellaan uusia Arcade-pelejä, joita kannattaa pelata.

iPhone- ja iPad-apit Maceilla, joissa on M1-siru

• iPhone- ja iPad-appien uusien ikkunavaihtoehtojen ansiosta voit vaihtaa vaaka- ja pystyasennon välillä tai laajentaa ikkunan niin, että se täyttää koko näytön.

Kuvat

• Apple ProRAW -kuvia voidaan muokata Kuvat-apissa.

Safari

• Ecosia-hakukonevaihtoehto Safarissa.

Ilmanlaatu

• Käytettävissä Kartoissa ja Sirissä Manner-Kiinan sijainneissa.

• Siri antaa terveyssuosituksia Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Saksassa, Intiassa ja Meksikossa tietyillä ilmanlaatutasoilla.

• Karttojen ja Sirin tiedoissa käytetään Saksan ja Meksikon päivitettyjä kansallisia asteikkoja.

Tässä versiossa on myös korjattu seuraavat ongelmat:

• QuickTime Player saattoi sulkeutua macOS Catalinasta päivittämisen jälkeen, kun aikakoodiraidan sisältävä elokuva avattiin.

• Bluetooth-yhteyden tilaa ei näytetty Ohjauskeskuksessa.

• Apple Watchilla suoritettavan Macin automaattisen lukituksen avauksen luotettavuutta on parannettu.

• Ohjauslevyn vieritysnopeus saattoi olla odotettua suurempi MacBook Pro -malleissa.

• LG UltraFine 5K -näyttö saattoi näyttää sisällön virheellisesti 4K-tarkkuudella M1-sirulla varustetuilla Maceilla.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole käytettävissä kaikilla alueilla tai kaikilla Apple-laitteilla.

macOS Big Sur 11.0.1

Ulkoasu

• Appien uuden ulkoasun ansiosta voit helpommin keskittyä sisältöön sekä suorittaa tehtäviä tilaa säästävillä työkaluriveillä ja täysikorkuisilla sivupalkeilla.

• Päivitetyssä valikkorivissä on leveämpi väli ja uusi läpikuultava väri, joka muuttuu eloisammaksi, kun käytät sitä.

• Järjestelmän äänistä on päivitetty muun muassa boottiääni sekä tiedostojen siirtämisen, kohteiden roskakoriin siirtämisen ja tiedostojen lukitsemisen äänet.

Ohjauskeskus

• Ohjauskeskuksessa suosikkivalikot ja -säätimet ovat kätevästi käytettävissä valikkoriviltä, jotta voit säätää asetuksia nopeasti työskennellessäsi.

• Lisäasetuksia tulee näkyviin, kun laajennat Ohjauskeskuksen valikot klikkaamalla.

• Tuki suosikkivalikoiden kiinnittämiseen Ohjauskeskuksesta valikkoriville.

Ilmoituskeskus

• Päivitetty Ilmoituskeskus yhdistää ilmoitukset ja widgetit yhteen näkymään.

• Vuorovaikutteiset ilmoitukset näyttävät lisätietoja ja toimintoja, kun laajennat ne.

• Kauniit ja paljon tietoa sisältävät widgetit Kalenterille, Kellolle, Muistiinpanoille, Kuville, Podcasteille, Muistutuksille, Ruutuajalle, Pörssille ja Säälle.

• Muokkaa-näkymässä voit lisätä uusia widgettejä ja mukauttaa niiden kokoa.

• Tuki widgeteille kolmannen osapuolen apeista

Safari

• Maailman nopein työpöytäselain, jonka suorituskyky ja energiatehokkuus ovat alan huipputasoa*

• Mukautettavan uuden aloitussivun avulla voit asettaa taustakuvan ja valita siinä näkyvät kohteet, esimerkiksi lukulista, iCloud-välilehdet, Yksityisyysraportti ja paljon muuta.

• Laajennettu laajennustuki ja uusi oma kategoria laajennuksille App Storessa

• Uusi välilehden rakenne, jossa faviconit ovat välilehdissä ja verkkosivuston esikatselut tulevat näkyviin, kun viet hiiren välilehden päälle.

• Käännös (beetaversio) englanniksi, espanjaksi, yksinkertaistetuksi kiinaksi, ranskaksi, saksaksi, venäjäksi tai brasilianportugaliksi [vain amerikan- ja kanadanenglanti]

• Yksityisyysraportti tarjoaa näkyvyyttä Safarin tarjoamaan selaustietojen suojaan sekä yleiskatsauksen älykkään seurannan eston estämistä seurantatoiminnoista.

• Safari-salasanavalvonta tarkistaa turvallisesti tallennetut salasanat siltä varalta, että ne ovat joutuneet tietomurron kohteeksi.

• Safarin laajennusten tietosuojakehotteiden avulla voit valita, milloin verkkosivusto voi toimia laajennuksen kanssa.

Messages

• Kiinnitettyjen keskustelujen avulla pidät jopa yhdeksän suosikkiketjuasi luettelon kärjessä.

• Maininnan avulla voit ohjata viestin yksittäiselle henkilölle ryhmäkeskustelussa.

• Sisäisten vastausten avulla voit vastata tiettyyn viestiin aiemmin keskustelussa.

• Paljon viestitehosteita, kuten ilmapallot, konfetit ja laserit

• #images auttaa sinua löytämään ja lisäämään trendikkäitä GIF-kuvia viesteihin.

• Memojin avulla voit luoda omaan tyyliisi sopivan hahmon ja lähettää tarroja, jotka vastaavat mielialaasi ja persoonallisuuttasi.

Kartat

• Oppaat tarjoavat suosituksia ja menovinkkejä luotettavilta brändeiltä.

• Tutustu kaupunkeihin korkean resoluution interaktiivisen 3D-kokemuksen kautta.

• Sisäkartat suurille lentokentille ja ostoskeskuksille

• Pyöräilyohjeet auttavat löytämään pyörille sopivia reittejä määränpäähän.

• Sähköautojen reititys auttaa sinua suunnittelemaan matkoja tuetuille ajoneuvoille, jotka olet lisännyt iPhoneen.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole käytettävissä kaikilla alueilla tai kaikilla Apple-laitteilla.

* Suorituskyky vaihtelee järjestelmän kokoonpanon, verkkoyhteyden ja muiden tekijöiden mukaan.