Jos et pysty lisäämään mediatiedostoa yhteistyödokumenttiin Pagesissa, Numbersissa tai Keynotessa

Jos saat ilmoituksen, jonka mukaan et voi lisätä kuva-, elokuva- tai äänitiedostoa yhteistyödokumenttiin, pienennä tiedoston tai koko dokumentin kokoa.

Lisättävän mediatiedoston koko saattaa tehdä dokumentista liian suuren yhteistyöhön. Yhteistyödokumenttien kokorajoitus on 2 Gt, jos dokumentti jaetaan iWork-apeilla ja iCloudilla, ja 1 Gt, jos dokumentti jaetaan Boxilla.

Mediatiedoston koon pienentäminen

Voit pienentää kuva-, elokuva- tai äänitiedostojen kokoa seuraavilla Macin apeilla:

Kun olet pienentänyt mediatiedoston kokoa, yritä lisätä se yhteistyödokumenttiin. Jos et edelleenkään voi lisätä mediatiedostoa, pienennä koko dokumentin kokoa.

Koko dokumentin koon pienentäminen

Voit pienentää Macissa koko Pages-, Numbers- tai Keynote-dokumentin kokoa, jotta voit tehdä sen parissa yhteistyötä muiden kanssa. Appi skaalaa kuvat, rajaa elokuvat ja äänitiedostot tai muuttaa elokuvan muotoa tai laatua automaattisesti.

1. Jos olet dokumentin omistaja ja olet jakamassa dokumenttia, lopeta dokumentin, laskentataulukon tai esityksen jakaminen.

2. Kun dokumentti on auki, valitse Tiedosto > Pienennä tiedoston kokoa.

3. Valitse suoritettavat säädöt. Dokumentin nykyinen koko ja se, kuinka paljon dokumenttia pienennetään valitsemiesi säätöjen perusteella, näkyvät ikkunan ylälaidassa.

4. Pienennä tiedoston kokoa:

• Valitse Pienennä tätä tiedostoa, jos haluat ottaa asetukset käyttöön alkuperäisessä dokumentissa.

• Valitse Pienennä kopiota, jos haluat ottaa asetukset käyttöön dokumentin kopiossa ja säilyttää alkuperäisen dokumentin. Kirjoita dokumentin kopiolle nimi, valitse kopion tallennussijainti ja klikkaa sitten Tallenna.

5. Kutsu muita tekemään yhteistyötä dokumentin parissa.

Jos et edelläänkään voi lisätä mediatiedostoa yhteistyödokumenttiin

Jos yhteistyödokumentissa on vioittunut mediatiedosto

Jos yhteistyödokumentissa on vioittuneita mediatiedostoja, kuten kuvia tai videoita, dokumentin avauksen yhteydessä näkyviin tulee ikkuna, jossa luetellaan vioittuneet tiedostot. Voit korjata dokumentin lopettamalla dokumentin jakamisen, korvaamalla tiedostot ja aloittamalla jakamisen uudelleen. Jos dokumentti on jaetussa kansiossa, vedä dokumentti pois jaetusta kansiosta, korvaa tiedosto ja vedä sitten dokumentti takaisin jaettuun kansioon.